Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '11

 
Kategori
İzmir
 

Alsancak Garı'nda buluşacaklar

Alsancak Garı'nda buluşacaklar
 

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan buluşuyor


AKP'nin İzmir'e karşı beslediği duyguları herkes biliyor. İzmirli onların gözünde üvey evlat!.. 

Biliyorsunuz, bir süre önce Ankara ve İstanbul belediye başkanları tamamlayamadıkları metro inşaatlarını Ulaştırma Bakanlığı'na devrettiler. Böylece AKP hükümeti öz evlatlarına 2.2 milyar dolarlık bir kıyak yaptı. Sözde çok başarılı iki başkan bu sayede rahat bir nefes aldı. 

AKP bu kıyağı niçin yaptı? 

Seçimler yaklaşıyor. İki başkan da metro inşaatında bir arpa boyu yol alamadı. Zaman daralıyor. Ardahan'da, Hakkari'de yapılan üfürükten tesis açılışlarını kimse yutmadı. Halk teneke çalıyor. Ciddi açılışlar yapmak gerek. Şımarık beyzadeler paraları çarçur ediyor. ''Binali, kuzum al şu metroları, çabucak bitir. Seçimlerden önce açılışlarını yapalım'' 

Gelelim İzmir'e. 

İzmir Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediye başkanları (biri hariç) CHP'lidir. 

AKP hükümeti İzmirli belediye başkanlarını başarısız göstermek için yanlış bir yol seçti. Yapılacak hizmetleri engelleyebilmek için davalar açtırdı. İhaleler sudan sebeplerle yargıya taşındı. Projeler uzadıkça uzadı. 

AKP bu yolla halkın kendilerine meyledeceğini sandı. İzmirli oynanan oyunların farkındaydı. Tepkisini demokratik platformlarda fazlasıyla gösterdi. 

Şark kurnazlıklarıyla istediği hedefe ulaşamayan AKP, istemeyerek de olsa İzmir'e elini uzatmak zorunda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına başladığı, Aliağa-Menderes Raylı Sistemi'ne Ulaştırma Bakanlığı ortak oldu. 80 kilometreyi bulan bu hat bir süre önce tamamlanarak hizmete açıldı. 

Raylı sistemin resmi açılı töreni 6 Mart 2011 tarihinde yapılacak. AKP, tamamlanmasına kerhen ortak olduğu bu projenin açılışına da ortak oluyor. 

Akılları sıra, ''İzmirli sümüklüler bakın size neler yaptık!, '' diyecekler. 

Alsancak Garı'nda ve saat 14'te yapılacak açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan biraraya gelecek. Açılışı birlikte yapacaklar. 

Başbakan İzmir'e yaptığı bu hizmetten ötürü şirin görünerek kendini affettirmeye çalışacak. 

İstanbul, Ankara, Kayseri, Malatya, Konya gibi illere yapılanların yanında İzmir'e verilen sadaka için oy isteyecek. 

İşte o gün söylenecek tek bir laf var: 

''Geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde'ye'' 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..