Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu Ödemiş'e trenle gelecek

Kılıçdaroğlu Ödemiş'e trenle gelecek
 

Siyaset denizinde sular giderek ısınmaya başladı. CHP iktidara susamış olmanın verdiği arzuyla yurdu karış karış gezerek halkla buluşuyor. Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm bireyler CHP'nin projelerini kitlelere anlatmaya çalışıyorlar. 

Bu buluşmalardan bir yenisi de 26 Şubat'ta Ödemiş'te gerçekleşecek. Ödemiş'e özel trenle gelmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, İstasyon Meydanı'nda çiftçiye ve üreticiye seslenecek. Çiftçi ve üreticilere yönelik projelerini anlatacak. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinden sonra CHP'de her anlamda büyük bir canlanma gözlenmektedir. Öncesinde pek çok kişinin yakındığı halktan kopuk, statükocu politikalar bir yana itilmiştir. Bunun yerine halkla bütünleşen, işçinin, köylünün, esnafın, sanayicinin, emeklinin, gençlerin sorunlarını irdeleyen ve projeler üreten bir anlayış sergilenmeye başlanmıştır. 

Bu bağlamda altı güçlü verilerle doldurulmuş projeler üretilmiştir. 

Bu projelerden biri, ''Aile Sigortası Projesi''dir. 

Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'li kurmayların her platformda dile getirdikleri bu sosyal proje, AKP'liler tarafından sıklıkla eleştirilmektedir. Başbakan'ın ve AKP sözcülerinin ''dayanaksız ve kaynaksız'' olarak nitelendirdikleri bu projenin mali kaynaklarını Kılıçdaroğlu her platformda anlatmaktadır. 

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz çarşamba akşamı CNNTürk'te katıldığı programda Aile Sigortası'nın kaynaklarını izleyicilere tekrar anlattı ve ''Gerekirse ordunun harcamalarını da kısacağız, '' dedi. 

Bu, bir anlamda günümüzde her alanda yaşanan savurganlığın sona ereceğinin bir müjdesiydi. Bunun açılımı, çarçur edilen ve yandaşlara akıtılan paralar ihtiyaç sahibi halka kanalize edilecek demektir. 

Aslında bu önemli proje için haddinden fazla kaynak bulunabileceğini AKP'liler de biliyor. Onların korkusu bu projenin halk tarafından kabul görmesi ve benimsenmesidir. 

Çünkü Brezilyalı sosyalist lider Luiz Inacio Lula da Silva buna benzer ''Bolsa Familia'' adlı aile sigortası projesi ile iki kez seçim kazanmıştır. Lula da Silva, yoksul ve muhtaç ailelere maddi yardımda bulunmakla kalmamış, çocuklarına düzenli sağlık kontrolü ve eğitim olanakları da sağlamıştır. 

Kısacası geniş kitlelere nefes aldıracak olan bu proje AKP'lilerin uykularını kaçırmaktadır. 

Bu anlattığım önemli projelerde biri... Diğerlerinden bir başka gün söz edeceğim. 

Birilerini fazla uykusuz bırakmayalım 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..