Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Aman gülmenize dikkat edin!

Atalarımız, hemen hemen birçok konuda bir söz söylemiştir. Bizlerde bu sözleri yeri ve zamanı geldiginde tekrarlayıp dururuz....
Gülme komşuna gelir başına.

Son gülen iyi güler!........ gibi

Bu sözlerde somutlaşan yargılar , kişiliğimizin oluşumuna toplumsal ilişkilerimizin iç yüzüne ışık tutmaktadır. Acı olan şuki atalarımız, bizi gülmeyle ilgili uyarmaya aman nerede ve nasıl güleceğinizi bilin diyerek gülmemek gerektigini anlatırken, diğer taraftan ise birçok şair, söz yazarı ve yazar gülmeyi öylesine kaleme almışki hayatımızdaki önemini vurgulamıştır.

Anlamına bakıldığında gülme, sevinç duygusunun fiziki belirtisidir. Yani fiziksel bir uyarı veya patolojik bir durum, olmadığı taktirde, bir sevincin bir mutluluğun tepkisidir diyebiliriz.

Genellemede böyle oldugunu söylemek elbette zor. Bazen dogal, yapmacık bazen hoşgörü ifadesi, bazende küçümseme olarakta gülme birçok anlam taşıyabilir.

Hep gülen değil arasırada güldüren rolünü üstleniriz. Güldürmeyi amaç edinerek, başlarız şakalar oyunlar gülünç fıkralar, şaşırtmacalar yapmaya. Hatta birçok sanat alanında Edebiyat, müzik, tiyatro, sinema ve karikatürlerde vazgeçilmezimiz olmuştur gülme.İ steğimiz dışı güldürdüğümüze ne demeli: Garip davranışlarımız ve tuhaf kusurlarımız sonrası gülünç duruma düşmek.
Gülme alay etme eylemine dönüştüğü zaman, yaralayıcı bir silah halini alır. Sevincin, mutluluğun ifadesi olan gülme diger taraftan yaralayıcı bir silah olur hayatımızda.
Mutluluk ve esenlik belirtisi olarak, eyleme geçirdiğimiz gülmenin saglıgımızada katkısı hiç kuşkusuz çok büyük.

Komşumuz ve kendi sağlığımız ve de mutluluğumuz için gelin hep birlikte GÜLELİM.....

 
Toplam blog
: 14
: 1384
Kayıt tarihi
: 14.08.07
 
 

Uzun süredir medya sektöründe çalışıyorum, Sivas'da dogdum... İstanbulda yaşıyorum ..