Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ameliyatsız Tekniklerle Daha Genç Görünmek Mümkün mü?

Ameliyatsız Tekniklerle Daha Genç Görünmek Mümkün mü?
 

Genç bir ciltle daha güzel bir gülümseme...


Tıpkı hayattaki birçok şey gibi cildin yaşlanması da kaçınılmaz bir süreçtir. Yaşlandıkça cildimiz daha incelir, daha kurulaşır, yaralandığında iyileşmesi daha uzun sürer, kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir ve daha az miktarda su ve elastikiyet içerir. Bu değişiklikler yaş, sigara, alkol tüketimi, egzersiz eksikliği, zararlı UV ışınları, çevre kirliliği ve cildin kötü bakımı gibi birçok faktöre bağlıdır. Neyse ki, bu etkiler botoks ve dermal dolgu maddeleri gibi cerrahi olmayan yüz tedavileri ile tersine çevrilebiliyor.

Plastik cerrahi en iyi şekilde görünmeye yardımcı olmak için çeşitli yüz estetiği tedavileri sunuyor. Daha genç, daha canlı ve daha rahat hissetmenizi sağlayacak şekilde etki eden, yüksek kaliteli enjekte edilebilir tedaviler sunuyor.

Botoks ve dolgu enjeksiyonları klinik ortamda yapılmalıdır

Ameliyatsız estetik yaptıracağınız sağlık kuruluşu ve sağlık ekibi botoks ve dermal dolgu maddeleri ile yüz estetiğinde geniş bir eğitim ve tecrübeye sahip olmalıdır. Hastanın güvenliği ciddiye alınmalı, bu nedenle muayene sırasında ameliyatsız teknikler ile yüz estetiği tedavisine uygunluğunuz dikkatli bir şekilde gözden geçirilmelidir. Bunun nedeni, bazı durumlarda -örneğin hamileyseniz ya da belirli tıbbi durumlardan mustaripseniz- botoks ve dermal dolgu kullanımının sakıncalı olmasıdır.

Botoks enjeksiyonlarına talep çoktur ve öncellikle kaş çevresi çizgilerini, sigara içme çizgilerini ve kazayaklarını kapsayan ancak bunlarla sınırlı kalmayan geniş bir yelpazede cilt problemi tedavisinde kullanılabilir. Estetik cerrahınız, doğru yüz kaslarını hedef alan doğru tedaviyi almanızı sağlamalıdır. Botoks popüler bir tedavidir, çünkü plastik cerrahiye kıyasla daha düşük maliyetlidir ve etkileri 3-4 ay boyunca devam eder.

Botoks, kas hareketlerini önleyerek kırışıklıkların görünümünü düzleştirirken, adından da anlaşılacağı üzere dolgu maddeleri ise ciltteki çizgileri ve kırışıklıkları dolduruyor. Çoğu dermal dolgu maddesi sentetik hyalüronik asit içerir ve doğal cilt dokusunda kaybolan kollajen, elastin, yağ ve diğer doğal nemlendirici maddelerin yerine geçerek ciltteki deformasyonların giderilmesini sağlar. Dermal dolgu maddeleri içeren enjeksiyonların etkileri sadece birkaç dakika içinde görülebilir hale gelir. Ancak ömrü dolgu maddelerinin kalitesine ve yoğunluğuna bağlı olarak bir yıla kadar sürebilir.

Kısacası ameliyatsız teknikleri ile daha genç görünmek mümkün. Alanında uzman bir cerraha giderek size özel daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Sevdiklerinizle birlikte mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..