Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '16

 
Kategori
Dünya
 

Amerika ahmaklaşıyor...

Amerika ahmaklaşıyor...
 

internetten alınmıştır


Türkiye'nin PYD ve YPG terör güçlerine karşı başlattığı top atışlarına karşı çıkan Amerika; "Türkiye ve PYD top ateşlerini durdursun" diyor...

Topal ördek olmak bir yana iyice sakat ördek olan Obama'nın Amerikası iyice ahmaklaşıyor. Utanmadan, arlanmadan Türkiye ile YPG gibi terör yapılarını aynı kefeye koyuyor.

Türkiye'nin bu ahmakça tutuma tepkisi sert oldu...Demek ki, bugüne kadar "müttefikimiz" dediğimiz çirkin Amerikalı, aslındı bizi bir "devlet" gibi bile görmemiş...

Bugün, milli çıkarlarımız için yaptıklarımızı "Amerika ne der, Avrupa ne söyler, İsrail nasıl karşılar, Putin'in tepkisi ne olur..." diye paçamıza sarılan "içimizdeki uzantılar"  buna ne diyecek acep?

Şu densizliğe bakın ki, kırk yıllık "müttefik", NATO'nun en güçlü ordularından birine sahip Türkiye'yi daha dünün baldırı çıplak terör örgütleriyle bir tutuyor.

Amerika bunu neden yapıyor?

Amerika'da devlet aklı kıt... Kaba kuvvetin belirlediği bir politika yürüttüler bugüne kadar. Aslında nereye bulaştılarsa oraya kan gölü yaptılar, sorun çözmediler daha da çözülmez hale getirdiler.

Hollywood'la ilgili yazdığım bir yazıda da belirtmiştim; Amerika'nın bugün algınan gücünün yüzde yetmişi sinema sektörünün eseridir. Yani, aslında bir hayal ürünüdür.

Bu Amerika'nın silah gücünü inkar ettiğimiz anlamına gelmesin...Ne var ki, silah önemli olmakla beraber zaferleri kazanan silahlar değil, askerlerdir.

Vietnam bozgunuyla başlayan Amerika savaş tarihi aslında zincirleme bozgunlarla sürmüştür... Afganistan da Irak da bozgundur... Sadece Saddam gibi kendi besledikleri diktatörü devirirken göreceli bir başarı sağladılar, tüm Babil medeniyetini yıkmak pahasına...

Suriye'yi asker göndermeden feth etmek isteyen ABD, işin bu kısmını terör örgütlerine ve biraz da yeniden Sovyet olmak hevesindeki Rus Putin'e havale etti.

Tek ayağı değil, iki ayağı birden kırık Obama, başkanlıktaki son günlerini kazasız belasız atlatmak istiyor olmalı... Hoş, başkanlıktaki ilk günleri de bir b.ka benzemiyordu da...

Belki de bu "kara adam"ın ürkek tavrı Amerika'nın kaba güce dayalı uluslararası politik etkinliğinin sonunu getirecektir, hatta getirdi bile...

Yakın bir gelecekte dünya üzerindeki politikaları belirleyen güç Amerika olmayacak... Onun yerine devlet geçmişi daha yüce, devlet aklı daha gelişmiş, merhamet ve vicdan sahibi Türkiye olacak.

Türkiye'nin bu gidişini durdurmak için, PYD'ye YPG'ye bel bağlayan Amerika mağlup olacak.... Amerika'ya, Rusya'ya bel bağlayanlar ise rezil, perişan olacak.

ABD Dışişleri sözcüsü Kirby'nin bu "kör açılaması" gösteriyor ki, İkinci Dünya savaşı sonrası kurulan Beşli Çete düzeni için sonun başlangıcı gelmiştir.

Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..