Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '16

 
Kategori
Siyaset
 

Ve Deniz Baykal mezhepçiliğe teslim olan CHP yönetimine karşı bayrak açtı!

Ve Deniz Baykal mezhepçiliğe teslim olan CHP yönetimine karşı bayrak açtı!
 

internetten alınmıştır


Bir kaset darbesiyle CHP genel başkanlığından indirilen tecrübeli siyasetçi Deniz Baykal, bu akşam CNNTürk'te Esedçi mezheçiliğin ağına düşen yeni CHP yönetimine karşı alenen ve resmen bayrak açtı.

Bugün mezhebi fanatizmle Türkiyenin ali menfaatlerini bir yana bırakıp "düşmanla işbirliği" noktasına gelen CHP'nin, geleneksel tabanındaki rahatsızlık Deniz Baykal'ın ağzından ifşa edildi.

Baykal, Türkiye'nin Rusya ve YPG yapılanmasına karşı Sünni Halep'i savunmasına tam destek verirken programa katılan gazeteciler bile beklemedikleri bu çıkıştan şaşkına döndüler.

Oysa Deniz Baykal, devlet adamlığının asgari şartı olan bir tavır sergiledi...Savaş'a ramak kalmışken düşmanın değil, kendi devletinin yanında durdu.

Kaset darbesiyle CHP'yi mezhep fanatizmine teslim eden "irade" Deniz Baykal'ın bu çıkışından sonra yeni bir kaset sürer mi piyasaya?...Bunun artık hiç bir önemi yok.

Gerek Deniz Baykal'ın yaşı, gerekse Türkiye'nin bugünki durumu, böyle ucuz numaralara yemeyecek hale gelmiştir...Baykal, giderek HDP'leşen partisine sahip çıkmak için meydana çıkmıştır.

Türkiye gibi yüzde sekseni Sünni olan bir ülkede, CHP'nin kendini sözüm ona "Aleviliğe" teslim etmesi zaten siyasi akılla bağdaşacak bir şey değildi.

Ne var ki, Deniz Baykal'ı bir kaset darbesiyle indirenler, CHP'nin böyle olmasını istiyordu...CHP onların istediği yolda hızla yol aldı...Hem de Esed'in elini öpecek kadar; İran'a asker yazılacak kadar...

Böyle bir CHP'nin tabanda rahatsızlık yaratmaması mümkün değildi...Bir süre sadece Tayyip Erdoğan "nefreti"yle durum idare edilse de sonuçta CHP'nin bu yoldan çıkmışlığı dikkatleri çekmeye başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığına getirilişiyle başlayan süreç bugün Deniz Baykal'ın açık muhalefeti ile yeni bir aşama kaydetmiştir.

Benim yıllar önce yazdığım şu yazıdaki "Sünni çıkış" bugün yine Deniz Baykal'dan gelmiş bulunuyor.

http://blog.milliyet.com.tr/chp-kimin-olacak--alevilerin-mi-sunnilerin-mi-/Blog/?BlogNo=350684

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ister bile isteye ister irade zaafiyeti ile CHP'yi Esedçi çizgiye sürmesi ve dolasıyla Türkiye Cumhuriyetinin "devlet politikaları"yla karşı karşıya getirmesi artık tahammül sınırların aştı.

"İhanet'in kemiğe dayandığı noktada Deniz Baykal, devleti kuran partinin düştüğü bu acınası durumdan çıkarılması için mücadele bayrağını açtı.

Bundan sonra CHP içinde ister istemez "mezhep eksenli" bir mücadele başlayacak...Önemli olan buradan Türkiye'nin ali menfaatlerine yarayacak bir sonuç çıkmasıdır.

Şunu da ifade edelim ki, vatanına devletine bağlı Aleviler şu değindiğimiz  ve Esed'le işbirliğine giden "siyasallaşmış Alevilik"ten tamamen ayrıdır.

Bugün bu ülkede yaşadığı toprakları seven herkesin bir olması, birlik olması gerektiği bir zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletinin CHP'nin desteğine ihtiyaç duyduğu kesin...

Bugün bu desteği CHP'nin kadim liderlerinden Deniz Baykal vermiştir.

Şimdi CHP içindeki "mezhepçi fanatizmin" aklını başına alma zamanıdır.

Ve bir yazı daha:

http://blog.milliyet.com.tr/siyasallasmis-alevilik-yanlis-yolda-/Blog/?BlogNo=377492

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..