Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

And Dağları'nın gururu Machu Picchu Peru

CHİCLAYO. 10.12.2015: 122Cİ YURT DIŞI ÇIKIŞIM 65,cı ÜLKEM PERU. Guayaguil terminalindensüper semeria otobüs firmasından kişi başı 18 $ ödeyerek 9 aralık akşamına Peru, nun cihiclayo şehrine gece 10 arabasına bilet aldık, yolculuk 12 saat sürecek. Otobüs 4 saat sonra tumbessınır kapısına geldi. Gayet modern bir sınır kapısı, aynı binada ecuador dan çıkış alıyorsun, yanı başında Peru'ya giriş yapıyorsun. Peru basit bir form doldurtuyorher iki işlem toplam 4 dakika sürüyor. Otobüs çok rahat Peru'da 3 yerde polis basit bir kontrol yaptı. 12 saat sonunda Chiclayo ya vardık. Terminal eski ve pis, daha önce ayırdığımız hotel prima vera, ya taksi ile 4 soles geldik. Hotelin geceliği 70 soles 21 $.(adres, calle juan cuglievan1256).1 $=3.36 soles. 1soles 0,86 TL. 1kg çilek 3 soles. Sokaklar para bozan kişilerle dolu. Chiclayoda şehir içi taşımacılığı sadece taksi ile yapılıyor. Burası gezginler için iyi bir dinlenme yeri. Av.balta caddesi üzerinde oltursa otobüs firmasından lima şehrine 11.12.2015 akşamı saat 9,a bilet aldık. Bu otobüslerde fiatlar koltuğun arkaya yatmasına göre değişiyor. Biz %140 yatan koltuklardan aldık kişibaşı 80 soles,25 $. Yol 780 km, 13 saat sürüyor. Oltursa ofisini 100 m geçince sağda metro market var,yemek ve ihtiyaçlarınızı karşılaya bilirsiniz. Otobüste akşam ve sabah yiyecek ve içecek servisi mevcut.

LİMA; 12.12.2015: Güzel bir yolculuktan sonra oltursa,nın limadaki özel terminaline geldik. Taksiye 10 sol ödeyip FLAYİNG DOG hostele gittik. Mariflores semtinin tam ortasında kennedy parkının karşı köşesinde kahvaltı dahil özel banyolu oda pazarlıkla 5 geceliği 550 sol=500tl=170$ anlaştık. Biz ecuador pahallı derken burası daha pahallı çıktı,bu arada 50 m ilerdeki pariwana hostele baktık yer yoktu. Miraflores lima,nın değilde Miami'nin bir semti gibi çok temiz modern ve insanlar çok şık ayrı bir dünya ve yaşam var bu semtte. Hostel kahvaltı için kupon bilet veriyor binanın hemen üst köşesinde cafe lima da 3 seçenek kahvaltıdan birini seçiyorsun. Aynı kahvaltıyı dışarıdan gelip yapsan 20 sol=6.5 $. Bu gün PLAZA DE ARMAS sokağına gitmek için Ricardo palma metrobüs durağından norte istikametine metrobüse bindik, JR DE LA UNION durağında indik. Metro avm yanındaki sokaktan içeriye girdik,size şu veya bu sokağı gezin demeyeceğim, gücünüzün yettiği kadar her sokağı gezin. Metroya binmek için istasyonlardaki makinalardan 5 sol karşılığı metro cart alıyorsunuz, ayrıca 10-15 sol yüklüyorsun, her biniş 2,5sol=2,5tl. Plaza de armas  lima şehrinin tarihi bölgesi ve çok güzel korunmuş. Plaza de armas meydanının ve semtinin içinde bulunan 1-plza san martin 2- katedral 3- archbishop, spalace 4- casa de gastronom gezin. Miraflores semtinde gece ve gündüz yaşamı parque kennedy (kennedy parkı) etrafında yaşanıyor, bar, disco, restorant, sinemalar, avm burada. Parque kennedy nin meydana bakan yüzünde saga farabella mağzasının önünden 18 nolu mavi otobüs ile (3sol=3tl) bir saatte hava alnına gittik. Yolun sol tarafı hava alanı sağ tarafı havayolu ofisleri. Continents ofisinden 17 aralık sabah 10,30,a PERUVİAN airline hava yollarından CUSCO şehrine iki kişi 220 $ bilet aldık. Yolculuk 1saat 15 dakika sürüyor. Otobüs ile 22 saat ve 175 sol= 55 $. Hava alanından dönüşte otobüs ve minibüs durağından -S- yazan minibise binin kennedy parkının bir üst caddesinde inin. Miraflores semtinin AV.JOSE LARGO caddesinden 700m güneye doğru yürüyün mariot otelin karşısı, pasifik okyanusunu ve antalyada bulunan aynı falezlerin nasıl yaşam ve eğlence merkezine dönüştürüldüğünü görürsünüz. Gerçekten çok güzel değerlendirmişler. Sabah mirofloresten deniz yönüne giden BARRANCO CHARRİLLOS yazan minibüse binerek barranco bulvarındaki historica yerleri gezdik. Akşam av.dos de mayo, no, 441 san isidro lima (tlf.441 28 o6) adresinde bulunan ALATURKA KABABS ve CAFE restoranta gittik. Oktay ve Cumali çalıştırıyor. (Alaturcarestourante@gmail.com)Lüks bir semtte küçük ama güzel bir mekan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Altın müzesine gitmek isterseniz midibüs ile 1,5 saat sürüyor, biz gitmedik. Miraflores'ten sahile yürüdük güzellikleri Cusco gitmeden birdaha gördük.

CUSCO: 17.12.2015; Kenedy parkının karşısındaki saga falabella mağzasının önünden 18 nolu mavi otobüse ile (2sol=2tl=0,70cent) hava alanına geldik. Uçağımız boing 737-400 güzel bir uçuş ile Cusco ya indik. Hava alanı taksileri kalacağımız hostel, TUPANA WASİ A&C, (calle chih vampata no:564 sanblas). www.hostaltupanawasi.com) 40-50 sol istiyorlar, alandan ana caddeye çıktık kaçak taksi ile 10 sol=4$ gittik. Hostelimiz plaza de armas meydanına yürüyerek 10 dakika. Şuan 3400 m yüksekteyiz hafif sersemlik ve baş ağrısı mevcud. Karnımız açıktı calle marquez av.de antofitos,NO,284 restorant,ta fiks menü biftek, pilav, patates, salata, 10sol=3,5$,doyurucu ve güzel.

Machu picchu,ya çıkmak peru devletinin, kontrolünde organize edilmiş, kısacası fakir turist istemiyorlar. Biz yaptığımız araştırma ile müstakil çıkma ile turla çıkma arasında 25$ fark olduğunu tesbit ettik, eziyet çekmemek için tur ile çıkmaya kara verdik. Tur şirketimiz, Machupicchu andino travel. (calle runias no:483.)

1-Sabah 04 te bizi alıp ollantaytamboya gideceğiz 2 saat.

2-ollantaytambodan 7,30 inter rail trenine bineceğiz.(rehber eşliğinde)

3-Tren 9 am Aguas caliente,de olacak.

4-Aguas caliente de bekliyen mercedes midibüsler ile 20 dakikada zirveye çıkacağız.(rehber eşliğinde) Dönüş 4-5 pm arası aynı yolu takip ederek 7pm trenine binip geri döneceğiz.Bu gezi için toplam kişi başı 205 $ ödedik.

Müstakil giderseniz rehbersiz 190$ çıkıyor.

1-Cusco- ollantaytambo 7$.

2-Ollantaytambo-aguas caliente tren 116$.

3-Aguas caliente-machu picchu otobüs 24$.

4-Machu picchu giriş 43$. Toplam 190$ rehber hizmeti yok. Fiatlar gidiş dönüş fiatları dır. Zirveye sabah erken çıkmak isteyenler bir gece aguas calientede konaklamalı. Zirveye çıkarken sırt çantanızda su,yiyecek,yağmurluk, yazlık ve kışlık giysi bulunsun. Zirvede 4 mevsim hüküm sürüyor. Daha lüks bir tren ile istiyorsaniz PERU rail treninden 150 $ bilet alabilirsiniz. Hostelimizin ana caddesi olan RUİNAS av'den imperial yazan minibüse binerek bus terminal terreste, nin alt sokağında inip terminale yürüdük. MER otobüs firmasından 21 aralık akşamı 10,15 pm PUCON şehrine kişibaşı 40sol=13$ bilet aldık. Aynı alanda bulunan el molino centro comencial plaza ve karşısındaki asocia cion mercado ferros gezin peru kültürü ve yaşam tarzları hakkında bilginiz olur. Bol katkısız meyve suyu için,şeker koydurmayın.

PUNO. 22.12.2015: İrtifa 3809m nefes darlığı kendini göstermeye başladı. 8 saatte puno ya geldik.Hava serin. Pucon titicaca gölü kıyısında küçük bir şehir. Terminalde dinlendikten sonra daha önce kalmayı düşündüğümüz hostele nasıl gideceğimizi konuşurken komisyoncular ve turist rehberleri nefes aldırmadılar, sonuçta jr libertad no,451, LOBOS İNN hostelde karar verdik,taksi ile 4sol=1,5$ ödeyerek hostele gittik. Hostel plaza de armas meydanına 150 m,sıcaksu, wifi, mutfak, ısıtma cihazı var. Fiatı 50sol=15$. Kahvaltı üçretli 6sol=2$. Hemen göle doğru yürüdük 700 m, sahil şeridini gezdik, saz adalara giden iskelede araştırma yaptık bir sonraki gün gitmeye karar verdik. Pucon da cusco da olmayan büyük bir market var PLAZA VEA süper mercado (av.lima-san bor-ja)üst katta restoranlar mevcut. Ertesi gün av titicaca caddesinden yürüyerek limana indik ilk ofisten kişi başı 10sol=3,5$ biletlerimizi aldık,ayrıca motora binerken ayakbastı üçreti olarak 2,5sol=1$ alıyorlar. Motor da her milletten turist var bizler UROS adasına doğru gidiyoruz. 25 dakikada vardık ada sözcüsü ispanyolca bilgiler espiriler yaptı. Sonra tezğahlar açıldı, satışlar başladı, sazdan evlerin içi gezdirildi, mercedes denilen sazdan tekle ile gezmek isteyenleri 15sol=5$ karşılığında gezdirdiler. 30 dakika sonra gitmeyenleri bizi adaya getiren tekneyle hediyelik eşya ve restorantların olduğu başka bir adaya getirdiler diyer arkadaşlarda oradaydı. Bir sefer görmeye değer.Titicaca dünyanın en yüksek krater gölüdür.

1-Peru sakin bir ülke,sıradışı olay haricinde güvenli.

2-Lima 3 gün gezilmeli.

3-Olmazsa olmaz machu picchu

4-Ortalama 2 kişi günde 60-75 $ ister.

 

 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..