Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Angelina Jolie, günümüz Mata Hari'si mi?

Angelina Jolie, günümüz Mata Hari'si mi?
 

Angeline Julie


ABD'nin dizayn politikası Suriye'yi içine çekerek devam ediyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise buna direniyor. Babasının yolundan giderek, reform yanlılarının üzerine silahlı güçlerine ateş emri vererek masum insanların ölmesine göz yumuyor. 

Beşar Esad'ın silahlı güçlerinden kaçan, 10 bin Suriye vatandaşı, sınırı geçerek, Hatay'ın Altınözünde ki çadır kente yerleştirildiler. Bir o kadar insanda sınırın Suriye tarafında bekliyorlar. Can pazarının yaşandığı ülkelerinden kaçarak mülteci durumuna düşen bu insanları birtakım sıkıntıların beklemesi de kaçınılmaz oluyor. 

Çoluk çocuk, genci yaşlısı, hastası, kadını kızı, hamilesi vb. hiç de kolay olmuyan şartlar altında hayatlarını idame ettirmek zorunda kalıyorlar. Kızılay mülteci durumuna düşen bu insanlara yardım elini uzatarak, durumlarını iyileştirmek için canla başla çalışıyor. 

Suriye'yi yöneten Baas Rejiminde mezhepçilik, bölgecilik ve aşiretler önemli rol oynuyorlar. Nusayri- Alevi adı verilen ülke nüfusunun % 7-8 oluşturan güvenlik rejimi 40 yıldır ülkeyi yönetiyor. Dolayısiyle her imkandan yararlanıyor, faydalanıyorlar. Sünnilere karşı adeta güç gösterisi yapılıyor ve sünniler 2. sınıf insan muamelesi görüyorlar. Suriye'yi oluşturan diğer azınlıklar ise Hiristiyan ve Dürziler'dir. 

Reformları yapmakta geciken Beşar Esad, kendisini uyaran Türkiye'ye kulak vermek zorunda olduğunu iyi düşünmelidir. Esad, etrafını çeviren yönetim kadrolarını iknaya zorlamalıdır. Çeşitli mezheplere mensup insanlardan oluşan etrafındaki halkaları ikna edememesi ve bu vahşete son verilmemesi halinde Birleşmiş Milletler'in müdahale kararı almalarını kolaylaştıracaktır. 

Dün, bunun sinyalide verilmiş oldu, Amerikalı artist Angeline Jolie, BM. Mülteciler Yüksek Komiserliği, iyi niyet elçisi olarak, Türkiye'nin kucak açtığı Suriye'li mültecilerin kampını ziyaret etti. Bu ziyaret Dünya'nın gözlerinin buraya çevrilmesini sağlamak ve müdahale kararına zemin hazırlamak amacını taşımaktadır. 

''Dünyanın iyilik meleği hoşgeldin'' pankratıyla karşılanan Angelina Julie, gerçektem melek mi? Yoksa BM ve ABD'nin öncü kuvvetimidir? 

Libya- Tunus sınırında, Libyalı mültecilerle bir araya gelmesinin ardından, Libya'ya müdahale geçikmedi ve hala bir netice alınamadı ve binlerci insan katledildi. Sudan'a yapılan ziyaret sonunda bu ülke bölündü, Afganistan karıştı, 2001 yılından itibaren Kamboçya'dan, Sierra Leone'ya kadar yirmiye yakın ülkede mültecilerle biraraya gelen Angelina gerçekte bir melek mi? 

Yoksa 21.YY'ın ''Mata Hari'' si midir? 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..