Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '08

 
Kategori
Ankara
 

Ankara Bahçelievler'de sokakların trafik akış yönü değişti

Ankara Bahçelievler'de sokakların trafik akış yönü değişti
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki


Ankara Bahçelievler’de cadde ve sokakların çoğunluğu uzun yıllardır tek yönlüdür. Yolların bir şeridi park etmiş arabalar tarafından kullanılmaz duruma getirildiği için başka çare yoktur. Ana caddelerde tek yöne hep uyulur ancak ara sokaklarda ters yönde arabaları çok sık görürüz. Ters yönde giden arabalar zaman zaman tehlike oluşturur, çünkü karşıdan araba gelmeden, bir an önce sokaktan çıkmaya çalışırlar, bu nedenle çok hızlı giderler. Kimi zaman da doğru yönde giden sürücü ile girilmez yöndeki sürücü arasında ciddi tartışmalara varan inatlaşmalar olur. Hatalı olanlardan geri gitmeyi gururlarına yediremeyenler yerlerinden kımıldamazlar, haklı olan da yol kendisinin olduğu için geri gitmez, sonra istenmeyen tatsızlıklar olur.

Bir süre önce bizim sokağın akış yönünün tersinde her zamankinden daha çok araçlar görmeye başladım. Birkaç gün sonra sokağın giriş yönünde "Girilemez" işaretini görünce sokağın akış yönünün tersine çevrildiğini farkettim. O günlerde terminalden bindiğim taksiyle her zamanki güzergahtan tarif ederek eve gelmeye çalışırken bir çok sokakta karşımıza "Girilmez" levhaları çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkanlarının reklamını yapmak için gazete bastırıp metro girişlerinde yığın yığın diziyor ve sürekli bedava dağıtıyor. Belli ki parası çok. Sokaklarda yönlerin değiştiği semtlerin haritalarını trafik yönü bilgileriyle basıp tüm evlere dağıtsa ve böylece herkes bu değişiklikleri sokağın girişindeki "Girilmez" levhasını görünce öğrenmese iyi olmaz mıydı?

Şu andaki durumun eskisine göre daha iyi veya daha kötü olduğunu söylemek kolay değil. Ancak konuştuğum birkaç taksi şoförü ve evlerine ulaşmakta zorluk çeken birkaç tanıdık yeni uygulamanın kötü olduğunu söylediler.

Bu konuda bilgilendirme yapılmamasının sakıncaları kısa bir yürüyüş sırasında bile karşımıza çıkıveriyor. Yeni yönleri kullanan sürücüler ile eski alışkanlıklarını sürdürdükleri için yeni uygulamaya göre ters yönde giden sürücüler karşı karşıya geliveriyorlar. Yolun boş olduğunu görüp ters yönden girenler büyük hızlarla yolu geçmeye çalışırken sokaklarda oynayan çocuklar için tehlike oluşturuyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler için iyi birşey yapmayacağını çok iyi bildiğim için bu konuda Çankaya Belediyesi'nden girişimde bulunmasını bekliyorum. Yeni uygulamanın kullanışlı olup olmadığı konusunda semt sakinleriyle görüşüp, doğru yönleri belirleyip trafik konusunda yetkili birimlerde girişimlerde bulunsunlar. Yeni trafik düzenini kolay anlaşılır haritalara basıp tüm evlere ve işyerlerine dağıtsınlar. Umudumuz Çankaya Belediyesi'nde.

Ankara, 6 Haziran 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..