Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '13

 
Kategori
Burs / Staj
 

Ankara Burdurlular Derneğinin burs daveti

Burdur için çalışan derneklerimiz var. Bunlardan Ankara Burdurlular Derneği, İstanbul Burdurlular Derneği, İzmir Burdurlular Derneği, Antalya Burdurlular Derneği, mutlaka başka illerde de Burdurlular için ter akıtan dernekler vardır.

Derneklerimizin faaliyetleri, organizasyonlar, kültürel faaliyetleri, maddi kaynak temin edilebilirse de yüksek öğretim öğrencilerine burs veriyorlar. Burs temini konusunda dernek yönetim kurulları başkanlarının çektiklerini Allah bilir.

Dikkatimi çeken en önemli konu nedir derseniz?  Üniversiteye kayıt olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarıdır. İhtiyaçlarında başında da burs gelmektedir. Üniversite eğitimi ve öğretimi gören kişiler okumanın ne kadar zor olduğunu bilirler.

Öğrencilik hayatımda bana burs veren olmuş olsaydı onun hizmetkârı olurdum.  Çoğu insan rahat okumuş olabilir. Gelir düzeyi iyi olabilir. Fakat bizler kıt kanaat okuyabildik.

Bunun yanında okuma iştiyakı olup da, maddi sorunu olan öğrencilere el uzatmalı insanlar. Paylaşmayı öğrendiysek, paylaşılacak insanlar, okuyacak öğrenciler olmalıdır. En mükemmel paylaşım az çok demeden Ankara Burdurlular dernek başkanının çağrısına cevap verilmelidir.

Bakınız insanlar umutla yaşarlar. Kapılar çalınır. Bundan dört sene öncesine gidelim. Hukuk fakültesini kazanan bir kızımız vardı. Yöneticinin kapısını çalacaktı. Kapıyı da çalmıştı.

Yöneticinin imkânı var mıydı? Yöneticinin imkânı vardı. Hem de birkaç öğrenciye burs verebilirdi.  Çok merak etmiştim. Burs verecek mi diye?

Ne yazık ki, paralarını kazanmış olduğu halkın çocuklarına, burs kapısını açmamıştı o,  yönetici. Hukuk fakültesini kazanan öğrenciye ahbabımın vesilesiyle burs temin edildi.

Öğrenci Hukuk fakültesini yardımlarla ve bursla okudu. Şimdi adli hâkim oldu. Bunun gibi okuma aşkı olan öğrencilere elimizden gelen yardımı yapmalıyız. Burs verme sırası kendisindedir.

Üniversite öğrenciliği zordur. Yurtla, okulun arası mesafelidir. Öğle yemeklerini mutlaka dışarıda yersiniz. Hangi şehirde olursanız olun fark etmez. Okulunuza şehir içi taşıma araçlarıyla gidersiniz.

Ankara Burdurlular Derneği okuyacak olan öğrencilerimize burs hesabı açtırdılar. Tüm hayırsever hemşerilerimizi bağış yapmaya, öğrencilerin ceplerine bir aylık ulaşım giderine derman olmalarını talep ederler.

Özellikle Burdur’da doğup, Burdurluyum diyenlerin el atmaları gerekiyor. Gençlerimizin de doğup büyüdükleri memlekete sahip çıkacaklarını umuyoruz. Gerçek yatırım insana yapılan yatırımdır.

Medyada bize düşen görevin kamuoyunu bilgilendirmek ilkesince Burdurlu hemşerilerimize okulların açılmasına az bir süre kala dikkatlerinize sunduk.

Fakirlik anlatılmaz, yaşanır derler. Paranın içinde olan parasızlığı anlamaz. Çevremizde parası olan da var, olmayanda. İmkânı olanlarımız maddi gelir düzeyi üst seviyede olanlardan önce onlardan ümit ediyoruz.

İslami duyarlılığı olanlarında amel defterlerinin hayır sayfalarının kapanmaması için böyle bir imkânı değerlendirmeleri gerekmektedir.

Dernek yönetim kurullarının böyle çabanın içine girmelerini de kutlamak gerekir. Dünyada en zor işlerden birincisi, bir başkasına el açmaktır, dilekte bulunmaktır. Kendi adına da kimse para talep etmemektedir.

Camide avukatlardan birisi gelerek yazımdan dolayı soru yöneltti. Sonrada cevabını kendi verdi. Bizlerde zorlukla okuduk, elimizden tutanlar oldu. Onlardan Allah razı olsun dedi.

Geçmişimizde şehirlerimizde; şehrimizin kültürel, turizm beldelerini tanıtım amaçlı, organizasyonlarla alakalı kuruluşlarımız varsa da ben bilmiyorum. Derneklerimizin insanların hayrına, şehrimizin tanıtımına katkısı olacak faaliyetlerine insanlarımız katılmalıdır.

Dernek ve tüzel kişiliği olan kurumlarında dikkatlerine önemle derim ki; medya mensuplarını da unutmayın. Kulağımız, gözümüz dediklerinizi aranıza alırsanız kendinize iyilik edersiniz.

Yazı aşamasında başkanla görüştüm biraz dertli, biraz da vurdun duymazlara sitemkârdı. Hak verdim, dedikleri doğruydu. Başkanın amacı “kurumsal olmak” derneğin ilk ve son yönetiminin adımları aynı istikamette olmasıdır.

İletişim adresi

*Gültekin YILDIZ*

*burdurluorg@gmail.com*

*BURDUR İLİ VE İLÇELERİ TANITMA KALKINDIRMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ*

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..