Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ankara'dan Dünyaya Sağlık Turizmi...

Ankara'dan Dünyaya Sağlık Turizmi...
 

03.06.2015

Sağlık Turizmi bilindiği üzere; bir ülkeden başka bir ülkeye herhangi bir sağlık sebebiyle seyahat etmektir. Peki neden bir başka ülkeyi tercih ederiz. Kaliteli sağlık hizmetinden faydalanırken, tedavinin ekonomik olması ve artı gideceğimiz ülkede öncesinde ve sonrasında gittiğimiz ülkenin kültürel, termal, deniz, doğa, yayla gibi imkanlarından faydalanmak gibi amaçlarımız olabilir.

Ankara Valililiği  İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar; "Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile koordineli olarak ve her bakanlığın kendi alanı ile ilgili konularda protokoller yaparak daha aktif ve hızlı bir şekilde hayata geçirmenin gerekli olduğunu belirtiyor. Sağlık Turizmini üçe ayırınca bu konuda daha bir rahatlama olacağı öngörülüyor. Bunlar; Tıp (Medikal) Sağlık Turizmi, Termal Sağlık Turizmi ve ileri yaş (üçünü yaş) ve engelli sağlık turizmi şeklindedir"  dedi.

Sağlık Turizmi; Dünyada Sağlık Turizmi, Türkiye’de Sağlık Turizmi, Ankara’da Sağlık Turizmi olarak ayrılmıştır. Ankara keşfedildikçe değeri anlaşılacak bir yer çünkü her bir beldesi farklı özellikleri ile tam bir turizm kaynağı.

Dünya Yaşlılık Derneği  Başkanı Umut Çınar ise;  T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nce derneğimizin yürütmüş olduğu çalışma alanı ve faaliyetleri incelendikten sonra; İleri Yaş Turizmi kapsamında tüm çalışma ve projelere destek olacağı onaylanan sivil toplum kuruluşu olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Tabi uzun ve zahmetli fakat bir  o kadar da heyecan veren bir konu, Sağlık Turizmi...

Bir çok ayrıntı var, biz bunlardan bir kaçına değinelim. Yerel doktorun verileri doğrultusunda hangi doktora gideceği belli olacak.

Sigorta mevzuatı çok önemli bu konuda gerekli çalışmalar yapılacak.

Gideceği döneme kadar gelen konukların kontrolü  yapılacak.

Esenboğa havaalanında hasta karşılama merkezi  ve Hava ambulans sistemi bulunacak.

Cennet misali ülkemizin sadece yaz ayında değil, 4 mevsim turist ağırlayacak bir ülke konumunda, artık bir yerden başlamak gerekiyor. Daha güzel günlere ancak el ele verilerek yol alınır.

e-mail:belginturan@gmail.com                                                                                                                                                            

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..