Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ankara Kitap Fuarı

Ankara Kitap Fuarı
 

Her geçen gün biraz daha sanallaşmaya doğru giden dünyamızda bazı şeylerin elle tutulması olmazsa olmazlarımızdandır.   Bunların en başında geleni ise kitaplardır.

Belki de bendeniz, günümüz gençliğine göre  “ dinozor” tabir edilen eski bir nesil olmam nedeniyle e- kitap okuyamayanlardanım.  Kitabı elime almadan, şöyle bir sayfalarını çevirip, kitap kokusunu içime çekmeden kitap okumanın zevkine varamıyorum.

Bizler 70’lerin gençliği olarak İstanbul Cağaloğlu’nda ya da Beyazıt Sahaflar Çarşısında saatlerce dolaşır, ufacık dükkânların içinde eski-yeni kitap kokusunu içimize çeke çeke o büyülü atmosferlerin tadını çıkarırdık. Cağaloğlu’nun kitap dolu hanları,  gezmekten en fazla zevk aldığımız mekânlardı. Nebioğlu Han, hâlâ bugün gibi gözümün önündedir. Tüm katlarda istiflenmiş yepyeni kitaplardan merdivenlere kadar yayılan hatta dışarıya taşan kitap kokusu bizi sık sık kendisine çekerdi.

Cağaloğlu ve Sahaflar Çarşısı eski havasını kaybetse de hâlâ kitapçıların ve kitapseverlerin vazgeçilmez yerleri olarak önemini koruyor.

Günümüzün dev mekânlarında düzenlenen kitap fuarları, kitap kurtlarının binlerce kitabın arasında kendinden geçtiği rengârenk, cıvıl cıvıl bir dünya... Bendeniz, geçmişte sadece bir okuyucu olarak ziyaret ettiğim fuarlar da 2009 yılından itibaren bu kez bir yazar olarak da katılma şansını elde edenlerdenim. İşte o fuarlardan birisi 17 Şubat’ta Ankara’da açıldı. Yeni kitabım “İngiliz Sicimi’nden Amerikan Bezi’ne” adlı çalışmamla fuarda olacağım. Bu benim dördüncü kitabım. Naçizane imza günüm var.

Tüm kitap dostlarını ve Ankaralı blog yazarlarını bekliyorum.

Sevgiyle ve kitapla kalın…

Tülay Hergünlü

İstanbul, 20 Şubat 2018

 

İmza Günü:

Tarih: 24-25 Şubat 2018 (Cumartesi- Pazar)

 Saat: 11.00- 14.00

 Adres: ATO Kongre Salonu, Söğütözü Cad. No: 1/A Çankaya

 Yer: Doğu Kitabevi, A salonu-112 

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..