Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İbrahim Erdem KARABULUT

http://blog.milliyet.com.tr/pars

02 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Anlaşılmak

Medya ise, mecliste bir oylama için kalkan 411 oya “ kaos için 411 el kalktı” manşetini atarken, muhalif olan 110 oy içinse, ülke kurtarıcıları diye kahraman ilan edişini halk şaşkınlıkla okurken taş devrinden bu güne kadar olan matematik işlemlerini araştırarak acaba hangi aritmetiğe göre çoğunluk olan 411 oy nasıl 110 oya karşı yenik duruma düşüyordu diye araştırmalarını sürdürürken galiba şimdi işler yoluna girmiş gibi.

Acaba tek devlet mi olduk? Ergenekon ile derin devlet ilişkileri çözülürken bu günlerde kimsenin derin devlet bunu der, sığ devlet şöyle ister, görünmeyen güçler bunu kabul etmez, biri düğmeye bastı gibi söylemlerden bu günlerde uzaklaşmış olmamız acaba tek devlet olduk mu? Sorusunu aklınıza getirmiyor mu?

( Amerika birleşik devletleri) parantezi isterseniz tekrar okuyun. (Avrupa birliği) bu açılıma ayrıca dikkat edin.

İsviçre denen devlet ise, başlı başına irdelenmesi gereken bir ülke. Bir köşesinde Almanlar, bir diğer köşesinde Fransızlar, İngilizler ve İsviçreliler dışında bir diğer konu ise bir (Kanton) şehri ise kral ile idare edilirken ufak bir problem dünyaya yansımadığı gibi dünya ekonomisine ise yön vermesi ilginç değil mi?

Başka devletleri bırakalım kendi ülkemize dönelim. Birlik, ya da tek Devlet olma ile ülkelerin güçlü hale geldiğini galiba şimdi anladık.

Eğer İktidar koltuğunda kim oturur ise otursun, fobilerimizden kurtulup bu parti bu ülkeyi satar, bu parti laiklikten uzaklaştırır, bu parti bizi İran a benzetir, söylemlerinden kurtulup muhalefeti ve diğer devlet kurumları ile devletin ve milletin birliği için aynı düşündüğü süre içinde ilerleriz ve birlik beraberliği sağlarız.

Herhalde bunu anlamış olmalıyız ki şimdi asker ve hükümet kol kola. AMAN NAZAR DEĞMESİN. Felaket tellalları, birkaç ay hükümetten ve askerden elini ayağını çeker komplo teorileri üretmez ise, herhalde tek devlet olma yolunda adım atmış olacağız.

İbrahim Erdem KARABULUT
parsonurkarabulut@gmail.com

 
Toplam blog
: 20
: 379
Kayıt tarihi
: 07.05.10
 
 

Yönetici. Yerel basın birliği 2.bölge başkanı. Tekstil senaliza yönetim kurulu başkanı ..