Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '10

 
Kategori
Deneme
 

Anlık Duygular

Anlık Duygular
 

Güneş doğar , yükselir ve batar


Gülümse çocuk , yaşam bir gülün hayatı gibidir. Açılırda , kapanırda, solarda. Hayat ta zaman zaman bulutlu, bazen güneşli, bazen yağmurlu, arada bir fırtınalıdır tıpkı gülün ömrü gibi. Hayat bütün doğallığıyla, acılarıyla ve mutlulukları ile yaşanır. Ve yaşanılır bir dünya her insanın hayalidir, böyle bir umut yaşatır bizleri unutma.

Saatleri geri al , geri götür beni çocukluğuma, o basit oyuncaklı hayata, kendi eserimiz oyunları oynadığımız tozlu, çamurlu, kuru yapraklı, saman kokulu topraklara, buğulu camlardaki puslu hatıralara; sabah olmadan, vakitlice.

Bir sen yaşa hayatı bir de o hayalindeki , Birlikte büyütün ağaçları bahçesinde , Hayalini kurduğun orman içinde ki tepede, Bahçesinde olsun papatya, gül yaban çiçeği bir kaç ta gelincik. Rengarenk açsın solmaz çiçekler, gül gölgesinde büyüsün umutlar.

Dönüyor dünya batıyor güneş. Yaşıyorsun işte. Ya dönmezse dünya, doğmazsa güneş diye neden korkarsın. Görüyorsun güneşi , yaşıyorsun dostum. Unutma doğarsa güneş batacaktır elbet? Batarsa güneş umutlarla doğacaktır yeniden. Umut gider Ümitle gelir yeni gelen. Önemli olan güneşin doğması ve batmasıdır. Yaşamak güneşi görmektir aslında.

Ben su'yum hatta su damlacığı, öyle küçüğümki , büyümek istemem hiç bir şekilde. İstemem tükenip yok olmakta. Sadece su damlası olarak kalmak hedefim çiğil çiğil. Büyümeyelim , büyütme bizi, küçük kalalım, küçük küçük yaşayalım hayatı , küçük bedenlerin içinde kocaman duygularla. Kocaman bedenlerde küçük yüreklere inat.

 
Toplam blog
: 17
: 513
Kayıt tarihi
: 03.01.08
 
 

1965 yılında Amasya ' da doğdum. Eğitimle ilgili olarak çalışıyorum. Yazmaya olan ilgim çocukluk yı..