Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '15

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Anne adayları Bebek hareketlerini nasıl takip etmeli?

Anne adayları Bebek hareketlerini nasıl takip etmeli?
 

www.drerhankaraalp.com


Anne adaylarını en fazla endişelendiren konu, bebeklerinin sağlıklı olup olmadığıdır. Bu konuda fikir verebilen son derece basit bir yöntem vardır. Bebeğin hareketlerini takip etmek ve saymak. Bu yöntem çok kolaydır ve her yerde yapılabilir.

Özellikle son 3 aylık dönemde gün içinde bebeğinizin hareketlerini takip etmek ve saymak, bebeğin iyilik hali açısından önemli ipuçları verebilir. 28. haftadan önce bebek hareketlerini saymaya çalışmanın pek bir anlamı yoktur.

Bebek hareketi saymada değişik yöntemler vardır. Bu işlemi öğün sonrasında yapmak daha yararlıdır. En sık kullanılan yöntem ise; oturur ya da sol yana yatmış pozisyonda hareketleri saymaktır. Eğer bebeğiniz, saatte 2 hareket yapıyorsa ya da 2 saat içinde fark edebildiğiniz hareket sayısı 10 civarındaysa sorun yoktur. Eğer bebeğinizin hareketleri azalmış gibi görünüyorsa yürüyüş yapın, meyve suyu ya da çikolata gibi bir şeyler atıştırın, 2 bardak su için ve yeniden sayın. Eğer hareketler hala düzelmemiş ise doktorunuza bilgi verin. 

Özellikle gebeliğin son dönemlerinde bebeğinizin hareketlerinde bir miktar azalma olması beklense de belirgin bir azalma fark ederseniz ve 2 saat içinde hissettiğiniz hareket sayısı 10' dan az ise doktorunuza bilgi vermeniz ve gerekirse bebeğin kalp atışlarının NST ile monitörize edilmesi gerekebilir. 

 
Toplam blog
: 45
: 472
Kayıt tarihi
: 10.03.15
 
 

İstanbul'da Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapmaktayım. 1982 Sakarya doğumluyum,..