Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '19

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Anne Sütünün Bebeğe Faydaları

Aslında saymakla bitmeyen faydaları vardır anne sütünün. Annenin emzirmeye hemen başlaması, anne sütünün salgılanmasını harekete geçirir. Yeni doğan için ilk 6 ay mutlaka anne sütü verilmesi, şiddetle tavsiye edilir. Bebeği koruyucu etmenler içerdiği gibi, içerisinde sindirime yardımcı enzimler barındırır. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyon riskini azaltır. Doğumdan sonra emziren anne, daha kolay bir toparlanma süreci geçirdiği gibi, emzirmek doğum sonrası kanama riskini de azalttığı görülmüştür.

Emziren annelerde, meme kanseri, kansızlık, yumurtalık kanseri ve osteoporoz daha az görünmektedir. Emzirmek; yumurtlamanın gecikmesini sağladığından, doğal bir kontrol yöntemi olarak görülse de, yine de kesin sonuç içermemektedir.  Emzirmenin anneye faydası olduğu kadar, bebek için de sayısız faydası vardır. Bebeğin en önemli koruyucularından biridir anne sütü. Bebeğin uzun vade de daha dirençli olmasını sağlar. Yapılan aşıların etkisini arttırdığı gibi, alerjik hastalıkları önler. Anne sütü, bebeğin daha uysal ve stressiz olmasını sağlar. Emzirme pozisyonu da önemli bir konudur. Doğru olmayan pozisyonda emzirilmesi, yeterli süt gelmemesine, meme başının çatlamasına, bebeğin memeyi alamama gibi nedenlere sebep olur. Emzirmeye başlamadan önce hijyen çok önemlidir. Eller iyice yıkanmalı ve meme temiz olmalıdır. Ve bebeğinizin altı temiz olmalıdır. Eğer doğru pozisyondaysanız, bebek daha rahat ve uzun emer. Ve annenin meme uçları acımaz.

Ayrıca emzirme sonrasında, bebeğin omzunuza dik bir şekilde tutulup, sırtına hafif masajlar yapılması, bebeğin emzirmeden dolayı kaynaklı gazının çıkmasına yardımcı olur.

 

 
Toplam blog
: 13
: 58
Kayıt tarihi
: 13.07.19
 
 

Merhaba, ben Burcu :) Burada olma amacım, bildiğim, gördüğüm ya da gözlemlediğim her şeyi meraklı..