- Kategori
- Yemek - Mutfak
Annemin kalbura bastısı
kalbura bastı
Sizlere vermiş olduğum tarif annemin meşhur kalbura bastısı. Kızım bu tatlıyı çok seviyor. Bayramlarda anneannesinden bu tatlının yapılmasını istiyor. Kızımın damak zevkine güveniyorum. Bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı irmik
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
1 su bardağı ceviz
Aldığı kadar un
ŞERBET:
3 su bardağı su
6 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
1)Yoğurt ve şeker çırpılır.
2)Diğer malzemeler ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
3)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır.
4)Rendenin iri tarafında yaygın hale getirilip ortasına ceviz konur.
5)Hamurun iki tarafı üste doğru getirilerek kapatılır.
6)190 derecede altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Tatlı soğuduktan sonra şerbet hazırlanır. 5 dk kaynayan şerbet tatlının üzerine dökülür.
Afiyet olsun
Evinizin Aşçısı