- Kategori
- Türk Mutfağı
Annemin patatesli keki
patatesli kek
Malzemeler
3 orta boy patates (küp şeklinde doğranır)
1 kurusoğan (yemeklik doğranır)
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Nane
Kırmızı pul biber
Dereotu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Patates, yemeklik doğranmış kuru soğan ve kabartma tozu eklenen un hariç diğer malzemeler karıştırılır ve iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir, kek kıvamında bir hamur elde edilir. Patates ve soğanlar eklenir iyice malzemeler birbirine katıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabına hazırlanan hamur dökülür. Önceden ısıtılan fırında 170 derecede pişirilir. Umarım beğenirsiniz,çok lezzetli, doyurucu,hemde çok basit olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun...
3 orta boy patates (küp şeklinde doğranır)
1 kurusoğan (yemeklik doğranır)
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Nane
Kırmızı pul biber
Dereotu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Patates, yemeklik doğranmış kuru soğan ve kabartma tozu eklenen un hariç diğer malzemeler karıştırılır ve iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir, kek kıvamında bir hamur elde edilir. Patates ve soğanlar eklenir iyice malzemeler birbirine katıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabına hazırlanan hamur dökülür. Önceden ısıtılan fırında 170 derecede pişirilir. Umarım beğenirsiniz,çok lezzetli, doyurucu,hemde çok basit olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun...