Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Antalya Piyano Festivali Fazıl Say'ın yaratılarıyla başladı

Antalya Piyano Festivali Fazıl Say'ın yaratılarıyla başladı
 

Trompet sanatçısı Gabor Boldoczki ve ülkemizin yüzakı piyanist-bestecimiz Fazıl Say


12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali görkemli bir konserle başladı. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, festivalin açılış konserinde Şef Gürer Aykal yönetiminde, Trompet sanatçısı Gabor Boldoczki ve piyanist-bestecimiz Fazıl Say'a eşlik etti.

Konser öncesi açılış konuşması yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, festivalin artık uluslararası bir marka haline geldiğini belirterek, bu sürece katkı sağlayan, eski üç belediye başkanı; Hasan Subaşı, Bekir Kumbul ve Menderes Türel'e teşekkür etti.

Konserde ilk önce Fazıl Say'ın Op.31 Trompet Konçertosu seslendirildi. Konuk sanatçı Gabor Boldoczki, Say'ın yaratısını çok güzel seslendirdi. Üç bölümlü konçertonun bölüm başlıkları: Allegro, Adagio ("5'e karşı 6"), "Odam Kireçtir" türküsü üzerine çeşitlemeler. 

Daha sonra, Fazıl Say ve Gabor Boldoczki, D.Şostakoviç, "Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar için 1. Konçerto"yu seslendirdiler.

Aradan sonra ilk kez bir sohbet başladı salonda. Sunucu Yekta Kopan, Fazıl Say ve Gürer Aykal'ı sahne önüne davet edip, bir söyleşi gerçekleştirdi. İstanbul Senfonisi üzerineydi, söyleşi. Sunucu ve sanatçılarımızın zaman zaman esprilerle süsledikleri bu farklılık, müzikseverlerden büyük ilgi gördü.

Festivalde ilk kez gerçekleşen söyleşi sonrası Antalya Devlet Senfoni Orkestrası bu kez, ülkemizin değerli müzisyenleri; Burcu Karadağ (ney), Hakan Güngör (kanun) ve Aykut Köselerli (vurmalı çalgılar) ile birlkte Fazıl Say'ın İstanbul Senfonisi'ni seslendirdiler. Eser;

1. Nostalji

2. Tarikat

3. Sultan Ahmet Camii

4. Hoş giyimli genç kızlar Adalar vapurunda

5. Haydarpaşa Garı'ndan Anadolu'ya gidenler üzerine

6. Âlem Gecesi

7. Final başlıklarında oluşuyordu.

ADSO'nın çok başarılı bir performans ortaya koyduğu konser sonrası, sanatçımız Fazıl Say uzun süre ayakta alkışlandı.

*****

 

*Yarın, (27 Kasım Pazar) saat 14.30'da Genç Yetenekler Konseri'nde, başarılarıyla gurur kaynağımız olan, ülkemizin genç yetenekleri; Eylül Esme Bölücek ve Lara Melda Ömeroğlu ve Antalya'dan, başarılı bir konservatuvar öğrencisi Ayşegül Yörükoğlu ile yetenekli Rus konuğumuz Suzanna Rudanovskaya'yı hep birlikte alkışlamak için lütfen AKM Aspendos Salonu'nda olalım.

*Fazıl Say, 11 Aralık'ta; Döşemealtı'nda "Halk Konserleri" için tekrar  Antalya'ya gelecek.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..