Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Antalyaspor-Beşiktaş maç öncesi yorum

Antalyaspor-Beşiktaş maç öncesi yorum
 

Nihat’ın varlığı + Ferrari’nin yokluğu ancak kazanan takımı müzmin kaybeden yaptı. Beşiktaş’ın kadrosu özel oyun oynayabilecek kadro değil; ama derli toplu oyun oynayabilecek kadro. Ön savuma Ernst, dış Tello, Holosko, iç Köybaşı, Tabata, kulübe Fink, Yusuf. Bu takım Türkiye’de içeride dışarıda her maça favori başlamalı. Antalyaspor ligimizde bir büyükten puan alma olasılığı en düşük üç takımdan biri; ama Beşiktaş karşısında favori.

Takım Sivasspor maçından beri kazanamadığı gibi son oynadığı maçların hepsini kaybetti. Yenilgi, hoca değişikliği yönünde bir karara neden olabilir; belki bunu Denizli de istiyordur. Antalyaspor, Denizli’yi Milli Takım’a hoca yapabilir. TFF'nin hemşehricilik eğilimi böyle bir durumu olası kılıyor; bu Beşiktaş’a da yarar sağlar. Her fark kapanır. Daum'un da Rijkaard'ın da hali içler acısı. Birisi hala transfer istiyor, birisi Avrupa Ligi kadrosundaki tek santraforunu (kiralık)Dos Santos ile değiştiriyor.

Tello'nun isteksizliği sürüyorsa üç beş maç kulübede oturtulmalı. Forma Haziran için önemli; bunu ona hissettirmek gerekir. Köybaşı, Tabata, Ernst, Fink ile bol bol şut atmak gerekiyor. Takım bir oyun oynayamıyor, bari şut atsın; (isteksiz)Bobo dışında yakından vuracak yok. Nobre, Nihat çok formsuz. Bir oyuncuya/insana hak ettiğinden az değer vermek nasıl oyuncuyu/insanı bozar ise, hak ettiğinden çok değer vermek de benzer etki yapar. Rehavet tek unsur değil. Kendilik bilincinde deformasyon!

Antalyaspor'da Jedinak, Tita gibi ön alanda etkili olabilecek oyuncular var. Tita Anadolu için önemli oyuncu. Takımın ön alan etkinliğinin Tita oynamaya başladıktan sonra arttığı söylenebilir. İlk yarıda oynanan Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarının kaybedilmesinin ana nedeni takım içindeki zeki oyuncu azlığıydı. Tita'nın varlığı bu yönüyle de önemli. Sol dışta Fatih Ceylan da Anadolu için iyi. Form/sakatlık durumunu bilmiyorum; ama oynatılması halinde Ekrem'in oynayacağı bölgeden ekmek çıkartabilir.

Erhan Güven'in bek oynaması Beşiktaş için şans. Erhan savunma bilmeyen bir bek. Erhan'ın karşısına Yusuf'u dikmek iyi fikir. Erhan rakiple arasına koyması gereken mesafeyi bilmiyor. Erhan'ın bu zaafı geçtiğimiz sezon Gökhan Ünal'ın yılın gollerinden birini atmasında ona yardımcı olmuştu. Yusuf gibi kolay adam geçen bir forvet bu bölgeden takıma artı katkı sağlayabilir.

Antalyaspor’un Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda oyunun devamında ritmini kaybettiğini gözlemledim. Bu maçta da, oyunun devamında sahip olmaları olası iyi skoru koruyamamaları beklenebilir. Mehmet Özdilek, Beşiktaş’ı gözünde büyütmeyip gerçekçi bir analiz yaptıysa bu en azından bir puan almalarını sağlar. Ziya Doğan gibi Beşiktaş'tan korkması halinde ise kaybetme olasılığı artar.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..