Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Antep fıstıklı tel kadayıf tatlısı

Antep fıstıklı tel kadayıf tatlısı
 

Antep Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı


Kullanılacak Malzemeler:
½ kilo tel kadayıf,
250 gram margarin,
250 gram dövülmüş Antepfıstığı,

4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,

2 dilim limon.


  Antep Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısının Yapılışı

  • Kadayıfı pişireceğiniz büyük bir tepsiyi 250 gram margarinin 200 gramlık kısmı ile iyice her tarafına gelecek şekilde yağlayın.
    ½ kilo kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını yağladığınız tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Aynı büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. 250 gram dövülmüş Antep fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerini kaplayacak şekilde kapatın.
    Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına yerleştirin ve üzeri kızarana kadar pişmeye bırakın.
  • Kadayıf pişerken sizde şerbeti yapacağınız tencereye 4 su bardağı suyu boşaltın. Bir süre karıştırdıktan sonra eriyen şekerli suyu kaynaması için orta ateşte ki ocağa alın. Kaynadıktan sonra içerisine 2 dilim limon atıp 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Piştikten sonra fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti kepçe ile her tarafına gelecek şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimlere ayırıp dilediğiniz gibi süsleyerek servise sunabilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

tatlı tarifleri

http://www.ispanaklikek.com/antep-fistikli-tel-kadayif-tatlisi.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..