Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Antibakteriyel sabunlar zararlıymış

Antibakteriyel sabunlar zararlıymış
 

Antibakteriyel Sabun Kullanmak Tehlikeli Mi ?

Gün geçmiyor ki yeni bir konu gündeme otursun ya da yeni bir konuda haber çıksın.

Son yıllarda moda olan antibakteriyell sabunlarda kullanılan bir maddenin kasların performansını düşürdüğü belirlenmiş. Kullanımı giderek artan bu tip sabunlar insan sağlığına zararlı ise o zaman insanlar steril olmak için farklı çareler arayacaklar sanırım. Aslında teknoloji geliştikçe daha iyi sonuçların ve yeniliklerin hayatımıza gireceğini düşünürken bir yandan da yeni kullanılan bazı ürünlerin insan sağlığına daha fazla zarar verdiği görülüyor.

Sürekli olarak klasik sıvı olmayan sabunu kullanan babama sıvı sabun kullanmasını söylediğimde ellerinin derisinde soyulmalar meydana geldiğini söylemişti. Demek ki onun ellerine zararlı etki yapmıştı ya da alerji yapmıştı.

Suya sabuna dokunmadan temizlik olmaz ama artık sıvı sabuna dokunmadan en iyisi arap sabunu ya da klasik tip zeytinyağı ya da beyaz banyo sabunu kullanmak en iyisi galiba.

Yoksa antibakteriyel derken kaslarımızdan olacağız. Konuyla ilgili haber ekte yer alıyor.

Antibakteriyel sabunlarda büyük tehlike!

Mikroplara karşı kullandığımız antibakteriyel sabunların kaslarımıza zararlı olduğu ortaya çıkarıldı.

Antibakteriyel özelliğe sahip bir madde olan ve sabun gibi ürünlerde kullanılan triklosanın hücresel seviyede kasların performansını düşürdüğü ve kan endeksini azalttığı ortaya çıkarıldı.

Kaliforniya ve Colorado Davis Üniversitesi’nden uzmanların ortaya çıkardığı gerçek, sadece laboratuar ortamında gözlemlendi. Triklosanın, izole kalp kası hücrelerine ve iskelet sistemindeki kas liflerine etki ettiği kaydedildi.

Bu reaksiyonlarının sebebi olarak triklosanın, proteinlerin bağlanmasını engellemesi gösterildi

http://kisiselbakim.milliyet.com.tr/antibakteriyel-sabunlarda-buyuk-tehlike-/vucutbakimi/haberdetay/22.08.2012/1584652/default.htm

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..