Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
Mizah
 

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Baver Ergun

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Baver Ergun
 

Konuğum Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Baver Ergun... "Sabrın sonu ile" Milliyet'in kendisine sağladığı, 'eserlerini yayınlama olanağını' değerlendiriyor. Bir elin parmakları kadar üniversite bitirmiş... Ben matematikte takıldım kaldım... Sayın Ergun gibi bir matematik öğretmenim olsaydı iyi bir öğrenci olabilirdim... Oysa şimdi... 2X2=?.. Neden hep farklı sonuçlar veriyor !..

Baver Ergun kimdir?

Kel bir adamdır. Bildiğiniz kel. Eski artizlerden Yul Bıraynır gibi. (Oktay Sinanoğlu Hoca'ya ithafen okunduğu gibi yazılmıştır.)

Genel eğilimin aksine saçları biraz uzadığında ciddi psikolojik sorunlar yaşar. Pardon, psikyatrik sorunlar. Bu yüzden hemen kazıtır. "Kazıtmak arınmaktır" temel düsturudur.

Herşeyin yenisi makbulken, neden dost’un eskisine nur yağar?

Eski dostlar evde mayalanmış yoğurt gibidir. Yenileriyse 'her zaman olmasa da' marketten alınan paket yoğurda benzer.

Fikr-i zarar İstanbul rüyası nedir?

Fikr-i zarar İstanbul rüyası, yazın Sultanahmet'te fotoğraf çekmek, yağmur altında Beyazıt Meydanı'nda ıslanırken sahaflardan kitap almaktır.

Sevgi bekleyen sevgili ile hizmet bekleyen müşteri arasındaki fark nedir?

Sevgi bekleyen sevgili duygusal eksenli beklenti içinde olduğundan, sıradan kuyruk sallamaları sevgi olarak yanlış anlayabilir. Kendisine sunulanın sevgi olmadığını hemen anlayamayabilir.

Hizmet bekleyen müşteri duygusal değil akıl temelinde bir şeyler beklediğinden hata yapmaz. Kendisine sunulanın hizmet olup olmadığını hemen anlar.

Yakalanacağını anlayan bir sivrisineğin ruh halini tahlil eder misin?

Yakalanacağını anlayan bir sivrisinek, kahretsin ben ne terbiyesizim de bizim köydeki bataklıktan çıktım diye pişmanlık duyar. Ama olan olmuştur. Bir insan klasiği olan, pusuda bekleyen terliğin arka yüzüyle kaynaşmasına üç saniye kalmıştır çünkü…

Hayat bir matematik ise sağlaması nasıl yapılır?

Hayat bir matematik sınavıdır. Ancak sonuçları okuldaki sınavların sonuçları gibi hemen açıklanmaz. Bir ömür beklenmelidir. O da yetmez bir ömür son bulmalıdır. Sınav sonuçları karşı tarafta açıklanacağından gerçek sağlama orada yapılacaktır.

Antidepresan T.A.Ş. sence nasıl bir oluşum?

Bence harika bir oluşum ve zekice. Hele ki A.Ş. olarak kurulmuş ki, anonim şirketlere sınırsız sayıda insan ortak olabileceğinden Türk Ticaret Kanunumuzun emredici hükümlerine de aykırı bir durum yok.

ÖSS sınavına mavi boncukla gitmek, öğrencinin hayatında ne gibi değişikliklere yol açar?

Herkese mavi boncuk dağıtanların olduğu bir ortamda ne var bunda? Tertemiz pırıl pırıl çocuklar taksınlar mavi boncuklarını, gitsinler sınav yerlerine, girsinler sınavlarına. Ha bir de istedikleri sorudan başlasınlar.

Şaklabanlığı ve sirk maymunluğunu hangi alanlar kaldırmaz?

Bazı sanatçı sıfatlılar şaklaban, Türk Televizyonlarının son durumu ise sirk maymunluğu…

1 Ocak’ı M.S. olarak değerlendirecek olursak M.Ö. den ne farkı olacaktır?

Şurada biz bizeyiz. Hepimiz biliyoruz ki hiçbir farkı olmayacak.

Durakta otobüs beklerken sigara içen KADIN motifi şık bir motif midir?

Bunu aslında durakta otobüs beklerken sigara içen kadına sormak lazım gelir. Bir kere ben bu tabloyu bir motif olarak bile değerlendirmiyorum. Bir imalat hatası da diyebiliriz. Bir motif bile olamadığından şık olup olmadığını tartışmak bile güç geliyor.

Ama yurdum gençleri biraz hızlıdır. Kaç kere şahit oldum, durakta sigara içen hanımlara en samimi duygularıyla yardımcı olmak isteyen gençlerimize…

Beynimizdeki uyuşukluğun bertaraf olması için ne gereklidir?

Televizyonları kapatsak yeter.

Son olarak ne söylemek istersin?

Yaratıcı ve üzerinde düşünülerek seçilmiş sorularından ötürü Sn. Esma Kahraman'a teşekkürlerimi iletiyorum.

:) Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Baver Ergun; :) umarım sana böyle hitabettiğim için kızmazsın ama seni de bu oluşumun içinde görmek gerçekten çok keyifli... Nezaket gösterip geldiğin için teşekkür ediyorum...

Ne iyi ettin de geldin... Sefalar getirdin...

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=494520&rn=2R

http://www.esmakahraman.com/antidepresan-t-a-s-uyesi-baver-ergun/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..