Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '16

 
Kategori
Yazılım
 

Antivirüs programınız çalışıyor mu?

Antivirüs programınız çalışıyor mu?
 

virüs yazılımı


Bilgisayarların baş beleası virüslerdir. Virüsler kendi aralarında tehlike sınıflarına göre ayrılmışlardır. Bu virüsleri bilgisayarımızdan korumanın en etkili yolu ise virüs programlarıdır. Bir şehir efsanesidir fakat bunu pekde bilen yoktur virüsleri bu antivirüs program yazılımcılarının hazırladığına dair bilgiler kime sorsanız öyle der..! 

Bilgisayarımızı güvenip teslim ettiğimiz antivirüs yazılımları bilgisayarımızı ne kadar korumaktadır? arka planda çalıp çalışmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz? Virüs software yazılımları her virüs için etkili bir koruma sağlamamaktadır. Farklı tür zararlı yazılımları değişik virüs programları farklı algılyabilmektedirler. Böyle olunca kafada hangi virüs programları daha iyi gibi bir algı oluşmaktadır. 

Bu konumuzda virüs programları arka planda çalışıyor mu? bunu nasıl kontrol ederiz ? bununla ilgili merak ediyorsanız sizinde deneyebileceğiz bir kod içeren basit sizin de hazırlayacağız bir deneme yapabiliriz. 

Bu kodu bilgisayara kayıt ettiğiniz de antivirüs yazılımı bunu virüs olarak algılayacak ve silecek uyarı verecektir eğer vermiyorsa bir sıkıntı olduğu kesindir. 

Kaynak http://ademocut.com/virus-programini-test-ediniz-antivirus-programi-calisiyormu-calismiyormu/

 

 

 
Toplam blog
: 21
: 2739
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

ademocut.com kurucusu MCSA, MCP Belgelerine Sahibim, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, IT Uzmanı ..