Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '19

 
Kategori
Siyaset
 

Apo-HDP Çekişmesi Önemli mi?

Son seçimde ortaya kimin sahipleneceğini  bilemediği bir mektup, bomba gibi düştü. Mektup bebek katili teröristbaşına aitmiş. Efendim, HDP’nin ne yapması gerektiğini anlatıyormuş da HDP buna uymamış vs vs vs…

Kanuni olmak ya da  yasal olmak “hukuki/meşru olmak” anlamına gelir mi? Bu soruya “Evet”  diye cevap verebilmek mümkün değil. Neden? Çünkü meselâ Hitler ve Stalin gibi iki korkunç katil bütün kıyımlarını kanuni gerekçelere dayandırdılar ama bu onları meşru liderler yapmadı.

Dolayısıyla  hukuki geçerliliği tartışılır bir takım kanunlara dayanmakla hiçbir parti kendisini doğal  bir meşruiyete sahip göremez. Türkiye’nin Türk Milleti’nin bölünmez ve tartışılmaz vatanı olduğunu inkâr edenlerin, sırf  siyasi muktedirlerin siyasi popülizmle yaptıkları kanunlar izin veriyor diye bu ülkede  neden “meşru” sayılmamaları gerektiği de buradan  açıkça görülebilir.

Türkiye’nin bir kısmına Kürdistan demeğe hiç kimsenin hakkı yoktur.  Türkiye’nin bir kısmını başka bir ülke gibi  anmak Türk Milleti’nin açık ve tartışılmaz egemenlik hakkını yok saymaktır ki bu a açık düşmanlık ilanıdır.

Dolayısıyla birbirileriyle anlaşamayan iki düşmanın çekişmelerinin bizim için herhangi bir yarar veya umut devşirebilmek mümkün değildir.

Türkiye’de  bebek katilinin dediği gibi silahla mı yoksa HDP’nin eli sazlı sempatik liderlerinin halkla ilişkiler  hokkabazlıklarıyla mı bir Kürdistan yaratılacağının hiçbir  önemi yok. Neticede siyasal Kürtçülük gerek açık  silahlı terörle gerekse bu terörün yarattığı zımni ve basın destekli tehdit politikasıyla Türkiye’den bir Kürdistan koparmak amacını kesintisiz sürdürüyor.

Bu saçmalıklara bel bağlamak yerine yapılması gereken şeyler bir an önce “hIyanet-i Vataniye Kanunu’nu” yeniden yürürlüğe koyarken  TCK 14, 142 ve 163. maddeleri de yeniden hayata geçirmek olmalıdır.

 

 
Toplam blog
: 153
: 503
Kayıt tarihi
: 11.02.11
 
 

Eczacıyım, memlekete meraklıyım.....