Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ara...

Ara...
 

27 Şubat 2011 

Bir arkadaşımızın nikahı vardı Cumartesi günü. Kadıköy’de maç var, kar atıştırıyor. Bu durumda ne olur, 1 saat boyunca arabadan kurtulmaya çalışırsın ve nikaha gecikirsin. Baktım arabanın burnuna, Caddebostan’a bakıyor. Haydi dedim zaten akşam düğün yemeği yiyeceğiz, kokteylde yiyeceklerimizden vazgeçelim o zaman… Evlenen de yakın arkadaş, elinde olsa damadı da alıp bize katılır… 

Çıktım otopark sırasından, ver elini Caddebostan… 

Bina çevresindeki 4 turdan sonra arabadan kurtulduk ve CKM’deyiz. 

Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) 2005 yılından beri Anadolu yakasının ciddi boyuttaki kültür alanı eksikliğini gidermeye çalışan bir merkez. Mimarisi ve otoparkı pek çok kişi tarafından beğenilmemesine rağmen özellikle bölge halkından ilgi görüyor. Tiyatro, konser ve sinema salonları ile sürekli sanat programlarına ev sahipliği yapıyor. Hele en alt katta yer alan kütüphanede oturup huşu içerisinde kitap okuyanları gördükçe, tüm soğukluğuna rağmen, mekanı daha çok seviyorum. 

Bilmeyenler için küçük bir tarif, CKM’nin kapısından girersiniz, yol sizi Hayal Kahvesi ve DNR önünden geçirerek bir asma kat merdivenlerine ulaştırır. Bu asma kat sergi salonudur ve çok ciddi isimlerin sergileri bu alanda yapılmıştır. 

Bizde geldik Ara Güler sergisine… 

Merdivenleri bitirip sergi alanına girdiğimizde ilk sürpriz, her fotoğraf sergisinde olan, sergi kitapçığını bulamamak oldu. Ara Güler sergisi girişinde masada Bedri Baykam kitapları durmakta. Sanırım satılık ama sormadım, alacağım cevaptan korktuğum için. Ara Güler sergisinde alacağım keyfi bozamazlar… 

Bozarlar… 

Cok sayıda fotoğraf duvarlara asılmış, ışıkların bir kısmı fotoğrafı göstermiyor, bir kısmı sol üst köşesinde… Duvarların önleri de arkaları da fotoğraf, nereden nereye geçeceğinizi bilemiyorsunuz. Duvarın arkası ile asma katın korkulukları arası yarım adım, asılı olan fotoğraf, o mesafeden gözün bir seferde göremeyeceği boyutta. Eski sinemalarda en ön koltuktan film seyretmek gibi bir şey… Tam altındaki Hayal Kahvesinden gelen kokular sanırım fotoğraflara sinmiştir ve uzun süre çıkmayacaktır. 

Yapmış olmak için yapılmış şeyler, kendi dalında Türkiye’nin gelmiş geçmiş en çok başarıya imza atmış insanlarından birisi olan Üstadın kıymetinden bir şey götürmez. O’nun ve bu sergi alanında çalışmaları sergilenmiş, kitabı öncelikli satılacaklar arasına girmeyen ustalara reva görülen bu davranışı yapanlardan çok şey götürür. 

Sunum önemlidir, sadece yaptığınız çalışmalar değil, sunuş şeklinizde oyunuzu etkiler. 

Ülkenin sistemi bu yüzden değişiyor, hala mı göremiyorsunuz? 

 
Toplam blog
: 9
: 479
Kayıt tarihi
: 06.03.11
 
 

Öyle bir dünyada, öyle bir ülkede ve öyle bir zamanda yaşıyorum ki eğer hissettiklerimi yazmazsam or..