Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '08

 
Kategori
Sigorta
 

Aracınız çalındığı taktirde ne yaparsınız?

Aracınız çalındığı taktirde ne yaparsınız?
 

Araç anahtarının kontak üzerinde unutulması ya da araç çalışır vaziyette ikenveya asıl araç anahtarının ele geçirilmesi suretiyle aracınızın ÇALINMASI halinde, Kasko poliçe teminatınız. Sizce yeterli mi, sigortacınız aracınızın bedelini size ödeyecek mi biliyor musunuz ?

1 Ocak 1994 tarihinden beri yürürlükte bulunan Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartlarının

Sigortanın Konusuna ilişkin A.1 maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine istinaden, Aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu uğrayacağı maddi zararlar, Kasko Sigortası teminatı kapsamına dahil iken, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nın 20.06.2006 tarihli ve 32894 no.lu yazısı doğrultusunda, (c) bendi “A.4.11 maddesi ile teminat kapsamına dahil edilen haller hariç olmak üzere, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu uğrayacağı maddi zararları temin eder.” şeklinde değiştirilmiş ve Ek Sözleşme ile Teminat Kapsamına Dahil Edilebilecek Zararlar başlıklı A.4 maddesine, aşağıdaki 4.11 bendi eklenmiş ve 20.06.2006 tarihi itibariyle yürürlüğe konulmuştur.

A.4.11. bendi ise; Araç anahtarının ek sözleşmede belirtilen haller sonucunda ele geçirilmesi suretiyle aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüsü sonucu meydana gelecek ziya ve hasarlar, ek sözleşmeyle teminat altına alınabilir. şeklindedir.

Dolayısıyla; 20.06.2006 tarihinden sonra vuku bulacak ÇALINMA hadiselerinde, Kasko Sigortası

yukarıda izah ettiğim hususlar çerçevesinde değerlendirilecektir.

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 17
: 8314
Kayıt tarihi
: 07.08.06
 
 

Ben, Hayat branşı hariç tüm sigorta branşlarında Sigorta Hukuku Uzmanı, Hasar Uzmanı ve Sigorta Müşa..