Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

01 Aralık '09

 
Kategori
Astroloji
 

ARALIK AYI Burç Yorumları - Astrolog İrem Su Yorumluyor

ARALIK AYI Burç Yorumları - Astrolog İrem Su Yorumluyor
 

ARALIK AYI Burç Yorumları - Astrolog İrem Su Yorumluyor


Sevgili Okurlarım acısı tatlısıyla, güzellikleri zorluklarıyla 2009 yılını geride bırakmamıza sayılı günlerimiz kaldı. Şimdi önümüzde yepyeni bir yıl bizi bekliyor. Her ne kadar farklı beklentiler içinde olsak da, şu bir gerçek ki hepimiz sağlıklı, mutlu, bereketli bir yıl geçirmek, sevdiklerimizle beraber olmak ve hayatın lezzetlerinin doyasıya tadını çıkarmak istiyoruz. Tabii ki hüzünler, sorunlar, ayrılıklar da yaşama dahil. Güzelliklerin tadını çıkarmayı nasıl biliyorsak, engellerin üstesinden gelebilecek kadar güçlüyüz.

Yeni umutlarla karşılamaya hazırlandığımız 2010 yılının, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya için barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik yılı olmasını, hepimizin umutlarının gerçeğe dönüşmesini bereketli, sağlıklı, sevgi dolu huzurlu bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum. Bu dileklerle, 2010 yılınızı şimdiden kutlar, köşemize gösterdiğiniz ilgi adına bir kez daha yürekten teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Sağolunuz, varolunuz.

Yıldızların yaşam yolunuzu aydınlatması dileğimle,

iremSU

Koç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Koçlar, aşk hayatınızla ilgili konularda Aralık ayına odaklandığımızda, ilişki evlerinizin yöneticisi Venüs ve Güneş gezegenlerinin Yay burcundaki seyirleri ve hepsinden önemlisi yöneticiniz Mars gezegeninin 20 Aralıkta başlayacak geri hareketinin son derece etkili olduğunu görmekteyiz. Bu üç önemli etkinliğin sizlere olabilecek yansımalarını beraberce gözden geçirelim.

22 Kasım- 21 Aralık tarihleri arasında Güneş ve
2-25 Aralık tarihleri arasında Venüs gezegeninin Yay burcundaki seyirleri, siz Koçların, farklı ufuklara açılma arzunuzun bir göstergesi, dünya görüşünüze göre hayatınızı şekillendirme isteğinizin belirtecidir. Kendinizi olduğunuz gibi ifade etmekten hoşlanacağınız bu dönemde iyimser ve neşeli, bağımsız ve çok yönlü bir sevgi alış verişini benimseyebilirsiniz. Bilirsiniz Koçlar, doğum haritalarında aksi bir işaret olmadıkça, hayatın güzel yanlarının tadını çıkarmaktan yanadırlar. Ancak konumuz ilişki olduğu için doğal olarak bu dönemde biraz daha paylaşımcı davranmakta fayda vardır. Süreci ilişkisi sağlam temele dayalı çiftler açısından incelediğimizde, bir arada olmanın tadını çıkaracağınız, hayatın güzel ve zevkli yanlarını paylaşacağınız bir dönem geçireceğinizi söylemek mümkündür. Birlikte çıkılan yolculuklar sayesinde değişik ve ilginç insanlarla tanışabilir, çevrenizi genişletebilirsiniz. İster bireysel isterse beraber faaliyetlerde bulunabilir, hobilerinizle ilgilenebilirsiniz. Birbirinize karşı son derece dürüst ve açık hatta gayet rahat davranabilirsiniz. Dostlarınızla bir arada olmaktan keyif duyabilirsiniz. Zihin maneviyat ve yürek bütünlüğü içinde hareket edebilirsiniz. Yeni bir yılın yaklaşmakta olduğunu hesaba katarsak yaşamınızla ilgili yeni bir hedef belirleyebilir ve kararlar alabilirsiniz. Bu dönem, uzun süredir ilişkisi olan ve evlenmeyi düşünenler için iyi bir zamanlama olabilir. Hatta ani bir kararla hayatınızı birleştirebilirsiniz. Ancak bu ani kararı 20 Aralık sonrası almaya kalkıştığınızda benim tavsiyem beklemede kalmanızdır. Çünkü isteklerinizi elde etmenizi, yürürlüğe koyarak gerçekleştirmenizi sağlayacak Mars gezegeninin geri hareketi, verilen bu kararın uygulanma safhasında astrolojik olarak zorluklar yaşanması anlamındadır. Bir de şu var ki, Yay burcu döneminin kendi içinde abartılı bir coşkusu vardır. Kişi farkında bile olmadan herşeyi olabilirlik çerçevesi içinde görebilir. Oysaki tedbirli olmayı elden bırakmamak lazımdır.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, problemlerin kaynağına inerek bunları çözüme kavuşturmak anlamında pek etkili değildir. Çünkü böyle enerjiler altında hayatın güzelliklerini paylaşmak dururken sorunlardan söz etmek veya çözümlemeye çalışmak kişiye zor gelebilir. Biriniz konuyu açsa diğeriniz kapamaya çalışabilir. Aslında ortada kötü bir niyet yoktur. Ancak sürecin kendi içindeki coşkunluğu bu tarz tepkilere neden olmaktadır. Diyelim ki, bir çift olarak uzun süredir zorlu bir dönem geçiriyorsunuz. Siz veya sevgiliniz bu ilişkiyi kafanızın içinde çoktan bitirmiş durumdasınız. Ancak bir türlü bu ayrılığın adını koymuyorsunuz. Bir taraf düzelir diye bekliyor diğeri işine geldiği gibi yaşıyor. Eğer bu tanımlamaya örnek bir durumdaysanız, bu dönemin deneyimsel, özgürlükçü, yeni insanlar tanıma arzusu veren etkisi altında, işine geldiği gibi yaşamaktan yana olan taraf bir başkasıyla kısa süreli bir macera yaşayabilir. Bu aslında ilişkinizi bitirip yeni bir beraberlik yaşama isteğiniz değil, sadece biraz kafanızı boşaltmak ve ilişkinin problemlerinden uzak durmak adına yaptığınız bir eylem olabilir. Peki buna aldatma diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Çünkü Mars gezegeninin geri hareketi, giden tarafın Mart sonrası yine geri geleceğini göstermektedir. Yani bitmemiş beraberliğin adı ancak o zaman konulabilir. Fakat şu bir gerçek ki, Aralık ayı böyle çiftler arasında özellikle bekleyen taraf için oldukça zor geçebilir. Partner öylesine özgür davranmaktadır ki, ne yapıyorsun ilişkimiz ne olacak diye sorduğunuzda size cevap bile vermeye yanaşmayabilir.

İlişkisi olmayanlar açısından 20 Aralık Mars geri hareketine kadar geçecek sürenin anlamına geçmeden şunu belirtmek isterim ki, gerek Güneş ve gerekse Venüs gezegeninin Yay burcu seyirleri herşeyden önce bir Koç için keyifli bir dönemin işaretidir. Yolculuklara çıkılabilir, internet ortamında değişik insanlarla tanışılabilir, yeni ortamlara girilebilir, çevreniz genişleyebilir, her anlamda pozitif bir dönem geçirilebilir. Bu dönemde yaratıcı yönleriniz açığa çıkar, hayatı güzel yanlarıyla görebilme gücünüz yükselir. Şen şakrak, neşeli, umut dolu, cömert, risk alabilen, meraklı yanlarınız açığa çıkmıştır. Çevrenizdeki insanlar üzerinizdeki bu güçlü yansımanın gayet iyi farkındadırlar. İşte bu yansıma doğal olarak karşı cinsin dikkatini çekmenizi kolaylaştırıcıdır. Ancak Yay burcu dönemi her ne kadar olumlu gibi dursa da, dediğim dedik halleriniz yine meydandadır. Yani huylu huyundan vazgeçmez misali, yeni bir aşka yelken açsanız da sonuçta tüm iplerin sizin elinizde olmasını istersiniz. Ancak bunu sert bir şekilde ifade etmezseniz, küçük bir çocuk gibi, ben böyle istiyorum, böyle olmalı, bana ne işine gelirse gibi cümleler kurabilirsiniz. Yay döneminde yaşanan aşkların özünde, birlikte eğlenmek, arkadaşlık etmek, hayatın güzelliklerini birlikte keşfetmek gibi olgular en başta yer alır. Sırılsıklam bir aşk yaşanması ihtimali düşüktür. Çünkü kendi sınırsızlığınızı koruma arzunuz oldukça yüksektir. Bir de aşk evinizin yöneticisi Mars gezegeninin geri hareketini hesaba katarsak doğal olarak bu hoş ve eğlenceli dönemin iki hafta kadar etkili olacağını söyleyebiliriz. Bu durumda benim tavsiyem bu süreci kısa fakat oldukça keyifli bir mola gibi düşünmeniz, karşınıza çıkacak kişi hakkında iyimser düşünmeden onu tanımaya çalışmanızdır.

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not:

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Koçlar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1- Kendinizi ortaya koyma gücünüz
2-Eğlence hayatınız, keyif ve zevkleriniz
3-Aşk, flört, cinsellik, erotizm, gönül ilişkileriniz
4-Hamilelik ve doğum
5-Çocuklarınızla olan ilişkiniz
6-Borsa, spekülasyon, şans oyunları
7-Sportif faaliyetleriniz.
8- Bankalarla alakalı kredi işlemleri
9-Ortaklık kazançları(iş-özel)
10-Evlilik kanalıyla elde edilen gelirler
11-Miras, vergi, sigorta, muhasebe işlemleri
12-Kanuni işler
13-Sorun yaratan parasal meseleler
14- Gizli işler
15-İlişkinizde bütünlük duygusu.

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

İş ve Kariyer

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak çalışma evinizin yöneticisi Merkür gezegeni 26 Aralık tarihinde başlayacak geri hareketine kadar, düz seyirde ilerleyecektir. Bu üç haftalık dönem içinde disiplinli çalışma zorunluluğu sizi fazlasıyla yorabilir. Bir Koç aktif ve anında düşünerek harekete geçmekten hoşlanan bir yapıda olduğu için doğal olarak Oğlak burcunda ilerleyen Merkür günlerinin kendi içindeki tekdüzeliği ve sıkıcılığından hoşlanmaz. Problemlere akılcı bir şekilde yanaşması ve çözümlemesi gerekmektedir. Abartılı sözlere, verilen vaatlere böyle bir enerji altında inanmamalı doğruluğunu mutlaka araştırmalıdır. Siz de bu ciddiyet içinde özellikle otorite konumunda bulunan kişilerle iletişiminize dikkat etmeli, mantıklı hareket etmeye çalışmalısınız. Yıl sonuna yaklaşılması dolayısıyla uzun saatler boyu çalışabileceğiniz bu süreçte, eğer yenilik anlamında bir adım atmayı düşünüyorsanız bunu geri hareketin bir hafta öncesi olan 19 Aralık(gölgeli günlerin başlangıcı) tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz. Hayale kapılmadan, gayet gerçekçi , sözlü ve yazılı ifadeniz kesinlik içeren tarzda hareket ettiğiniz zaman hem kafanızın içindekileri uygulanabilir tarzda ifade etmiş hem de somut hale getirmiş olursunuz. Bu enerji, en başında belirttiğim gibi sizin için her ne kadar zorlayıcı gibi dursa da aslında sorumluluklarınızı yerine getirme aşamasında size öncü bir enerji sağlar. Zihin bu dönemde oldukça berraktır, disiplinlidir ve pratiktir. Bu üç kuvvet bayrağı başkasından devir almanızda veya üzerinizdeki yükün bir kısmını başkasına devretmenizde destekleyicidir. Ayrıca üzerinde çalıştığınız konu üzerinde odaklanmanız halinde başarılı bir şekilde ortaya koymanızı sağlayabilir. Aralık ayı ile yazdıklarımıza şöyle bir baktığımızda kıpırdanmalar varmış gözükse de, gerek yöneticiniz Mars gerekse iş evinizin yöneticisi Merkürün geri hareketi son on günün gecikmeler, durgunluk ve ciddiyet içinde geçeceğini göstermekte. Şimdi gelin hep beraber Merkürün geri hareketinin etkilerini gözden geçirelim.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Koçlar,

1- Mesleki Durumunuz
2- Aile büyüklerinizle aranızdaki her türlü iletişim ve ilişki(Geçmiş ve gelecek)
3-Yaşamınız adına belirlediğiniz hedefler
4- Mesleki sorunlarınız
5-Toplum içindeki konumunuz
6-Mesleki girişimleriniz, yükselişiniz
7-Otorite(işveren) konumundaki kişilerle olan ilişkiniz
8-Güçlü kişilerle olan irtibatlarınız
9-Seyahatleriniz
10- Eğitim hayatınızla ilgili meseleler
11-Sağlığınız
12- Yakın çevrenizde bulunan tanıdıklarınız

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Parasal Durum

2 Aralık-25 Aralık tarihleri arasında kişisel kazanç evinizin yöneticisi olan Venüsün Yay burcunda ilerlemeye başlaması, maddi konularda yolculukların, yabancılarla olan temasların, göstergesi olarak değer taşıyor. Bu temaslar hem ilişkilerinizi güçlendirmeniz hem de kendinizi tanıtmanız, fikirlerinizi öne sürebilmeniz ve keşiflerde bulunabilmeniz açısından son derece değerlidir. Özellikle 16 Aralık tarihi burada öne çıkıyor. Yay burcunda meydana gelecek Yeniay enerjisinin Venüsle olan yakın mesafe etkileşimi finansal konularda destekleyicidir. Ancak sizlerin doğanız gereği ne kadar atak ve ateşli olduğunuzu hatta sabırsız davrandığınızı biliyoruz. Bu durumda abartılı bir heveslilikle paranızı lütfen gereksiz yere savurmayınız. Çünkü Yay burcu süreçlerinde genel olarak maddi konularda şanslı olsak da, garip bir umursamazlık içinde kazancımızı değerlendirmeyi veya kazandıklarımızı korumayı bilemeyebiliriz. O nedenle parasal uygulamalarda bilinçli hareket etmeye özen gösteriniz. Girişimlerde bulunurken yukarıda açıkladığım Merkür ve Mars gezegenlerinin geri hareketlerini gözden geçirmeyi ihmal etmeyiniz. 20 Aralık sonrası ise lütfen para anlamında ani kararlar vermeyiniz, elinizdekini korumaya çalışınız.

Aralık Ayı Diğer Önemli Gökyüzü Oluşumları:

31 Aralık Yengeç-Oğlak Aksında Dolunay ve Kısmi Ay Tutulmasının Koçlar Açısından Önemi

Sevgili Koçlar 31 Aralık günü Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması sizler açısından, ruhunuzun derinliklerindeki güven duygunuz, büyüklerinizle veya aynı yuvayı paylaştığınız kişilerle olan ilişkiniz, evinizle alakalı tüm girişimleriniz, yaşlılığınız, geleceğiniz, derin duygularınız üzerinde etkili olup bu mevzularda yapmanız gereken düzenlemeler veya oluşacak durumların göstergesidir. Dolunay zamanları her ne kadar insanların tedirgin olmasına neden olsa da aslında gerçeklerin net olarak algılanması adına son derece yararlıdır. Şimdi olabilecek yansımaları birlikte ele alalım. İnsan, kontrol dışı durumlarda her zaman bir korku ve çekingenlik yaşayabilir. Dışarıdaki dünya kendi kurallarını insana dayatırken evimiz, ailemiz bizim için sığındığımız bir liman ve gizlendiğimiz bir alandır. Buradaki en ufak sorun doğal olarak çocukluğumuzdan başlayarak tüm yaşamamız boyunca bilinçaltımızda birikerek bizi tedirgin edebilir.

Mutsuz bir yuvada, sevgisiz bir ortamda büyüyen bir çocuk ileride genç bir birey olduğunda, huzursuz bir insana dönüşebilir. Zamanı geldiğinde yuvadan uçan insan yaşadığı aile evindeki huzursuzlukları geride bırakmak amacıyla, bir yuva kurar. Eğer yanlış bir seçimde bulunduysa bu durum kişinin mutsuzluğu ve başarısızlığı anlamına gelir. Bu nedenle seçimlerinizi doğru yapmaya çalışmanız son derece önemlidir. Dolunayın bir başka etkisi ise yuvanızla alakalı değişimi gösterebilir. Daha güvenli ve yarınlarınızı düşünerek yatırım yapabilir, yeni bir yuva kurabilir, yuvanızdan ayrılmaya karar verebilirsiniz. Bir başka etkisi ise ruhsal yaşamınızla ilgilidir. Kendinizi huzurlu ve mutlu kılabilmek adına öncelikle korkularınızdan arınmanız gerekebilir. Birilerine güvenerek huzur, güvenlik ve sevgi aramak yerine öncelikle kendi içinizdeki yanlışlarınızla veya doğrularınızla karşılaşmanız gerekebilir. Böylelikle bir başkasına ihtiyaç olmadan da kendi ayaklarınızın üstünde durabilir ve mutlu olabilirsiniz. Eğer yaşınız ufaksa bu dolunayın sizler için anlamı, büyüklerinizle olan ilişkinizi düzenlemek, görevlerinizi ve üzerinize düşen yükümlülüklerini yerine getirerek aile içindeki düzene yardımcı olmaktır. Bunu yapmamanız halinde sonuçlarına katlanmanız gerekebilir.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-6-7-14-15-16-19-20-21-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler :4-5-10-11-17-18

Aşkta En Şanslı Günler :6-7

Parada bereketli günler : 27-28

Yeniay :24-25-26
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :10-11
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Boğa Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Boğalar, aşk hayatınızı ilgilendiren konularda Aralık ayı boyunca iki önemli enerji etkinliği göze çarpmakta. Bunlardan birincisi aşk evinizin yöneticisi olan Merkür gezegeninin Oğlak ve ciddi ilişki evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin Aslan burcundaki geri hareketleridir. Şimdi bunları hep beraber mercek altına alalım ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini analiz edelim.

5 Aralık tarihinde başlayan Merkür gezegeninin Oğlak burcundaki etkinliği 26 Aralıktaki geri harekete kadar normal seyirde devam edecektir. Bu üç haftalık dönemde burcunuzla olumlu görünüm yapan Merkür gezegeni Oğlak gibi ciddiyet dolu bir burçta ilerlediği için, doğal olarak gelir geçer tarzda bir aşk dikkatinizi pek çekmeyecektir. Zaten Boğa burcu mensupları için aşk ciddiye alınması gereken bir olgudur. Tutkuları ve hayata bakışı kendi çerçevesi içinde olan bir Boğa için bundan daha doğal ne olabilir ki? Tabi ki yine seçici davranacak ve kendi kriterlerine uygun bir şekilde dönemi geçirecektir. Merkür gezegeni iletişimle direkt alakalı bir gezegendir. Oğlak burcunda ilerlediği zaman diliminde zihinsen disiplin oldukça yüksektir. Bu durumda aşk konusunda disiplinli düşünen Boğa pek taviz vermekten yana olmaz.

İlişkisi sağlam temele oturmuş Boğalar açısından bu üç haftalık dönem, tabii ki ciddi sağlam ve tutarlı bir görüş alış verişinde bulunmak anlamına gelmekte. Yaşadıkları ilişkiyi, hayatın içindeki olağan durumları, genel sıkıntılarını hoş ve olumlu bir şekilde paylaşabilir, sorumlulukları konusunda birbirlerine destek olabilirler. Karar vermeleri gereken konularda birbirlerine danışabilirler veya uygulamak istedikleri planları üzerinde karşılıklı iletişimde bulunarak sonuca varabilirler. Amaçları birbirleriyle uyum içinde yaşamak olduğundan, birinin aldığı kararı öbürü için eksikler içeriyorsa, oturup bunun üzerinde yapıcı tartışmalarda bulunarak sonuca varabilirler. Son derece gerçekçi ve ciddi bir bakış açısı içinde her durumu çerçeve içine alarak hem maddi hem de manevi anlamda sorgulayabilirler. Bu çiftler çıkarları konusunda sen ve ben ayrımına düşmeden bu üç haftayı gayet hoş geçirebilirler.

İlişkisinde sorun yaşayan Boğalar için bu dönem, beraberliğin niteliğine göre farklılıklar oluştursa da kendi bildikleriniz konusunda taviz vermeyeceğiniz açıktır. Bir Boğa gerek maddi ve gerekse manevi anlamda değer verdiği konularda oldukça titizdir. Bu yüzden de, dışarıdan bir müdahalede bulunulduğunda buna kesinlikle izin vermez. Diyelim ki size göre haksız, inanın hiç farketmez. Boğa kendi bildiği konusunda şaşmayan bir kararlılıkla sakince köşesine çekilerek beklemede kalacaktır. Bir de Merkür gezegeninin bu dönemde burcuyla yapacağı olumlu görünümü hesaba katarsak doğal olarak partnerinize anlayışlı olmaktan başka çıkar yol kalmayacaktır. İlişkinizdeki sorunlar eğer gelip geçici birkaç günlük bir sıkıntı ise, bu enerji altında kolayca çözüleceğini söylemek mümkündür. Ancak sorun eskiden bu yana devam ediyorsa, partnerinizle aranızdaki kişilik farklılığından ileri geliyorsa doğal olarak problem büyüyebilir. Ancak bunun çatışmalara yol açacağını sanmayın. Oğlak burcu dönemlerinde sessiz ve soğuk savaş diyebileceğimiz tarzda bir iletişim söz konusudur. Bu süreçte ilişkinizle ilgili konularda zihinsel açıdan güvensizlik ve yetersizlik duygusu ön planda olabilir. En azından sorunların gerisinde yatan gerçekleri eğer el birliği içinde çözüme kavuşturabilirseniz hiçbir problem kalmaz. Tabii ki bu durumda sizin biraz esnek düşünmeniz, ben haklıyım diyerek diretmemeniz faydalıdır. Ne ise sorununuz öncelikle oturup konuşmak faydalıdır. Kaldı ki 26 Aralık tarihindeki geri hareket bu konuda yani olumlu tarzda konuşulması halinde gayet etkilidir. Ancak ikiniz de inat ederek fikirleriniz konusunda esneklik göstermeyecekseniz o zaman beklemede kalmanız yararlıdır.

İlişkisi olmayanlar açısından Merkür gezegeninin Oğlak burcu seyri, gelir geçer bir aşktan ziyade uzun seyirli bir ilişkiyi tercih eden bir Boğa için olumlu bir zaman dilimidir. Neden olumlu? Çünkü o, uçarı düşünmek yerine karşısındaki kişinin ne kadar tutarlı, dengeli ve sağlam olduğuna baktığından, öyle her güzel söze ve her güzel davranışa meyil vermez. Doğal olarak bu dönem ilişki evindeki geri hareketler nedeniyle kısa süreli bir titreşimdir. Ancak işin ilginç yanı, Merkürün bu süreçte Satürn gezegeninin yönetiminde olması sebebiyle, geçmişte yaşanan ancak henüz bitmemiş bir beraberliğin tekrar gündeme gelmesini sağlamasıdır. Tabii ki bu her Boğa için geçerli olmayabilir. Ancak dünyada milyonlarca Boğa burcu bulunmakta. Ancak böyle bir yansımanın sizlere yaşatabileceği bir etki olarak söylememiz gerekiyor. Kaldı ki böyle bir olayla karşılaşırsanız özellikle ani kararlar vermemek, eskinin sorunlarını ve neden ayrıldığınızı düşünerek tekrar geçmişi irdelemek faydalıdır. Bu süreçte yaşanabilecek bir başka yansıma tekdüze bir ilişkinin göstergesi olabilir. Yani iki taraf henüz tanışmış olabilir. 5-26 Aralık tarihleri arasında beraberlik sakin seyirde devam eder. Geri hareket başladığında ise her iki taraf da birbirini inceleyerek devamına veya bitirmeye karar verebilir. Şimdi gelelim hem Merkür ve hem de Mars gezegenlerinin geri hareketi süresince dikkat edilmesi gerekenlere.

Mars Geri Hareketi hakkında Genel Not:

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin zorlukları ve yararlarıyla dönemin etkilerini birlikte inceleyelim.

Mars Geri Hareketinin Siz Boğalar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Ailevi Konular
2- Ciddi ilişkiniz ve Evliliğinizle ilgili konular
3-İş ortaklığı, sözleşme, anlaşma, yasal kontratlarınız
4-Adli davalarınız
5-Güvenceniz, ailevi meseleleriniz
6-Gelecekle alakalı planlarınız
7-Geçmiş sorunlarınız
8-Eviniz sınırları içindeki egemenliğiniz
9-İlişkinizdeki görüş farklılıkların yarattığı sorunlar

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm burçlar olarak ne yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Boğalar,

1- Aşk hayatınız.
2- Çocuklarınızla olan iletişiminiz
3- Hayatı algılayış biçiminiz
4- Sizden farklı görüşte olan insanlarla olan görüş alış verişiniz
5- Yüksek eğitiminiz, seyahatleriniz, akademik çalışmalarınız
6- Yabancı bir ülkede yerleşme konuları
7- Gönül maceralarınız
8- Ticaret hayatınız.
9- Yabancılarla olan temaslarınız.(Dış ülkeler)
10- İnancınız
11-Parasal kazancınızla alakalı iş görüşmeleriniz ve seyahatleriniz.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

İş ve Kariyer

2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek, çalışma evinizin yöneticisi Venüs gezegeni, bu dönem içinde çalışmanızın karşılığı olan para konusunu fazlasıyla önemsemeniz anlamındadır. Zam, ikramiye veya yeni işe girecekseniz alacağınız para, işinizi çok daha hırslı bir şekilde yapmanız anlamına gelir. Ayrıca kazancın iyi olması kişinin moral duygusu üzerinde olumlu bir tesir yaratabilir. Bu süreçte içgüdüsel olarak yenilenmek, dönüşümde bulunmak, diğerleriyle bütünleşmek arzunuz oldukça yüksektir. Çıkarlarınızın bilincinde olduğunuz için, neyi yapmanız veya yapmamanız gerektiğini gayet iyi bilirsiniz. Hani kaz gelen yerden tavuğu esirgememek sözü bu dönem için söylenmiş en güzel deyimdir. Ancak kuruntular ve bazı konulardaki şüpheler canınızı sıkmaktadır. Ortaklaşa paralar veya ortaklaşa yürütülen işlerde karşılıklı çıkarlar nedeniyle yaşanabilecek krizlere hazırlıklı olmak lazımdır. İşin en zor yanı, kendi kendine yetmekten ve başkalarıyla bütünlük oluşturmaktan hoşlanmayan Boğanın, bu süreçte bazı kişilere eğilmek zorunda oluşudur. Çünkü aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık misali eli kolu bağlıdır. Hangi konuda tabi ki parasal çıkarlar konusunda. Durum böyle olunca dışa karşı her şey yolundaymış gibi gösteren Boğa aslında zor durumda olduğunun gayet iyi farkındadır. Bu sürecin bir başka anlamı kişinin kendi sıkıntılarının, çıkmazlarının farkına varması halidir. Yani iyimser görünümün altında birilerine tabii olmanın veya birilerinin iki dudağının arasından çıkacak sözle zor durumda kalacağının sancısı yatmaktadır.

Yaklaşık 23 günlük bu süreçte sizin için, iş çevrenizle aranızdaki her türlü alışverişte, ilişkide duygusal ve ruhsal anlamda güvende olma arzunuzun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bunun altında yatan neden en önemli nedenin para olduğunu biraz önce söylemiştim. Ancak bir başka önemli neden de huzur duygusudur. Yani kazandığımı bileyim, ne yönde ilerlediğimi göreyim, bütçemi düzenleyeyim ve kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan veya onlar da bana müdahalede bulunmadan hayatımı sürdüreyim. Ben bu isteğinizi sizi az çok bildiğim için gayet doğal karşılıyorum. Ve yaşadığınız içsel gerilimi anlayabiliyorum. Ancak şu var ki, bu tarihler arasında yapılması gereken ne olursa olsun maddi ve manevi değerlerinizi başkalarıyla paylaşmaya gönüllü olmanız gerekiyor. Çünkü eğer amaç, çıkarlarınızı korumaksa, (bu kelimeyi sevmeyiz genelde) fakat bu dönemi en iyi anlatan tanımlama olduğundan kullanmak zorundayım. O zaman size düşen iş hayatınızla ilgili konularda başkalarıyla ortak düşünmeye çalışmak ve her bildiğinizin doğru olduğu konusunda inat etmemektir. Çünkü bazı şeylerin yapılandırılması ve yeniden oluşturulması için birilerine ihtiyacımız var. Ayrıca şunu da belirteyim ki, bu kısa süre içinde eğer bazı minik krizlerle karşılaşırsanız şunu sakın unutmayın ve rahatlayın. Bu krizler sizin büyümeniz ve sorun yaratan kısımların kesilip atılması için gerekli. Bunu bir ameliyat gibi düşünün. Aksaklık yaratan ve sizi sürekli rahatsız eden bir problemin tümüyle ortadan kaldırılması ve huzura kavuşmanız. İşte bu dönemde yaşanabilecek gelişmelerde bilinçli düşünmeye çalışın. Bildiğinizi okumak yerine, başkalarının ne söylediğini dinleyin. O zaman bu dönemi gayet faydalı geçirebilirsiniz. Unutmadan şunu da belirteyim. Lütfen bu süreçte olmayacak düşlerin peşinden koşmayın. Mesleki konularda kararlarınızı verirken çok iyi tartın biçin. Ağır bedellerin altına imza atmayın..Bekleyin..Ayrıca her ne kadar aşk evinizin yöneticileri diye Venüs ve Merkür gezegenlerinin geri hareketinin etkilerinden söz ettiysem de, ay ortasından sonra bu geri hareketlerin iletişim ve isteklerimizi elde etme gücümüzü yarı yarıya azaltacağını göz önüne alın lütfen.

Para Konuları

2 Aralık tarihinde İkizler burcunda yani parasal kazanç evinizde oluşacak Dolunaydan söz etmek istiyorum. Dolunay zamanları ekilenlerin biçilme vaktidir. Ay, ruhumuzun, duygularımızın ve bilinçaltımızın simgesidir. Güneş ise bilinçli isteklerimizin. Dolunay, Güneş ve Ay gezegenlerin gökyüzündeki düellosudur. Her ay birbirleriyle belli gün ve saatte karşı karşıya gelirler. Savaşmak üzere hazırlanmış iki şovalye gibidirler. Peki o anda hissedilen nedir? duygularımız mı kazanacaktır yoksa mantığımız mı? işte tam burada durup düşünmek ve dengeyi kurmak gerekir. Her ikisi de birbirine galip gelmek için kavga edeceğine terazinin kefelerini yerli yerine oturtmak lazımdır. Bu nasıl olur, bu Dolunayın anlamı nedir?

Öncelikle Ay İkizler burcunda ilerlediği için, para konusunda kararsızlık oldukça yüksektir. Sürekli daha fazlasını isteyen ruhunuz, başkalarıyla ortak düşünmeye yanaşmamaktadır. Sabırsızlık öylesine yüksektir ki, hep kendisine keseri yontmaktan yana olan insan, isyanlarla doludur. Kendine güvenerek ekmeğini kazanacak yerde kestirmeden bir şeylere konmak istiyordur. Doğru cevapları sadece kendinin bildiğini düşünen insan başka seslere kulaklarını kapamış gibidir. Bütün bunlar sonucunda Dolunay günü maddi anlamda bir ders alınır dünyadan. Finansal anlamda beklenen bir haber gecikebilir veya ilişki kurduğunuz insanlar tuhaf davranabilir. Peki bu durumda asıl yapılması gereken nedir? Bizzat kendi kazancınızla ilgili konularda karar verirken tüm verileri toplamak, mantıklı hareket etmek, gelişen olayları veya içinde bulundunuz durumun farkında olmak, hayata maddi bakarken manevi değerlerimizin de farkında olmak. Başkalarıyla ortak olarak bölüştüğümüz değerler konusunda nasıl davranmak lazım? Sabırlı olmak, nereden ne gelecek diyerek düşünmemek, paylaşımcı ve mütevazı düşünmeye çalışmak. Her olasılığı göz önüne almak ve ona göre ayarınızı bilmek. Nitekim iki hafta sonra 16 Aralık tarihinde Yay burcunda oluşacak Yeniay, size yeni çıkış yolları bulmanızda yardımcı olabilir. 26 Aralık tarihinde para evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin başlayacak geri hareketinden Merkür Geri Hareketi bölümünde bahsettim. Oradaki maddelerde para da geçmektedir. O kısmı gözden geçirirseniz neler yapılması gerektiğini net olarak anlayabilirsiniz.

Aralık Ayı Diğer Önemli Gökyüzü Oluşumları:

31 Aralık Yengeç-Oğlak Aksında Dolunay ve Kısmi Ay Tutulmasının Boğalar Açısından Önemi

Sevgili Boğalar, 31 Aralık günü Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay tüm burçlar üzerinde gayet önemli yansımaları meydana gelecektir. Dolunay her ne kadar insanlar tarafından ürkütücü olarak bilinse de, aslında bir dönemin kapandığının işaretidir. Bu yanıyla düşünürsek sizin de yaşamınız adına yapmanız gereken düzenlemelerin göstergesi olacaktır. Şimdi sizler için olabilecek anlamını birlikte ele alalım. Öncelikle iletişim, yakın çevreniz, eğitim hayatınız, gündelik rutin içinde karşılaştığınız insanlarla olan ilişkiniz, girişimleriniz, cesaretiniz konularında etkili olacak bu dolunay size hatasız ve önyargısız bir şekilde yaşamınızı düzenlemeniz gerektiğini bildiren bir işarettir. İnsan sosyal bir canlıdır ve böyle yaşamak mecburiyetindedir. Hiç kimse kendini sağlıklı düşündüğü müddetçe toplumdan soyutlamayacağına göre, yakın çevreyle olan ilişkiniz son derece önemlidir.

Ayrıca konuşmak, anlamak, anlatmak, derdinizi söylemek bulunduğunuz dünyayı algılamak tüm yaşamınız boyunca geliştirdiğiniz olgulardır. Düşünme kapasitesiniz, zihinsel ifadeniz, girişim kabiliyetiniz sayesinde büyür, gelişir ve kendinizi dış dünyaya tanıtabilirsiniz. Daha fazla bilgilenmeniz genişlemeniz manasına gelir ve bu genişleme sizi diğerlerinden daha fazla öne çıkararak tanıtımınızı sağlar. Kendinizi tanıtmanın yolu ise cesaretle öne atılmak ve ben buradayım diyebilmektir. İşte bunun için eğitim hayatınız, iletişim beceriniz, insanlarla olan ilişkiniz önemlidir. Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan, gereksiz savunmalardan uzak durarak, saplantılı fikirlere takılmadan, zamanınızı gayet düzgün ve düzenli planlamanız lazımdır. Bu ve buna benzer düzenlemeleri yapmamanız halinde dolunayın aydınlattığı bu sorunlar her zaman için sizi tedirgin edici olabilir. dostlarınıza, çevrenizdeki insanlara dikkat etmeli, doğru ve düzgün seçimlerde bulunmalı, sizi üzebilecek, zararlı yollara sevkedebilecek kişilerle bağlantı kurmamalısınız. Hayatınızın iplerini elinizde tutmak istiyorsanız öncelikle tercihinizi doğru yapmalısınız. Bunu yaptığınız takdirde, daha büyük bir evrenle kucaklaşabilir, dünyanızı genişletebilirsini

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Zayıf Enerjili Günler :6-7-12-13-19-20-21

Aşkta En Şanslı Günler :8-9

Parada bereketli günler : 2-3-29-30

Yeniay :1-27-28
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :12-13
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

İkizler Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

22 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında ciddi ilişki evinizde etkili olacak, Güneş gezegeninin Yay burcu seyri, ortak bir nokta oluşturmak adına birbirinizin değerleri ve kimlik özelliklerinize saygı göstermeniz ve aranızdaki görüş farklılıkları konusunda hoşgörülü bir tarzda işbirliği içinde hareket etmeniz, beraberliğinizi güçlendirmek adına neler yapabileceğinizi saptamanız açısından önem taşımaktadır. Bugüne dek oluşturduğunuz sevgi birliğinizin bundan sonra nasıl olması gerektiği yolunda uygun bir stratejinin belirlenmesi için her iki tarafın da anlaşmaya gönüllü olması gerekir. Bu bir aylık süre içinde, eşiniz veya uzun süredir birlikte olduğunuz kişi kimi zaman iyimser yaklaşımlar içinde olduğu gibi, bazen de yaklaşım tarzı abartılı olabilir. Özellikle 2 Aralık tarihinde burcunuzda oluşacak dolunay enerjisini düşünürsek, size düşen en önemli sakin olmak ve aranızdaki birliğini bozabilecek tepkilerden kaçınmaktır. Bilinçli, hoşgörülü ve olgun davranmaya özen göstermeli, birbirinizin gereksinimleri konusunda hassas olmalısınız.

2 Aralık tarihinde, Güneş (yay) ve Ay gezegeni(ikizler) arasında oluşacak, Dolunay etkisi altında siz İkizler mensupları, dış dünyadaki eylemleriniz, girişimleriniz, ifade gücünüz ile, ilişkinizle alakalı konularda partnerinizle aranızdaki farklılıklar konusunda daha dikkatli yaklaşımlar içinde olmanız, dengeli bir paylaşıma önem vermeniz mutlaka gerekmektedir. Sizin yüzeysel bakış açınıza karşılık, eşiniz veya sevgiliniz daha derin düşünmekten yana olabilir. Bu durumda yapılması gereken öncelikle kendinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmektir. Yani iğneyi önce kendinize batırmanız gerekmektedir. Bir söz vardır. Kimseyi değiştiremezseniz, değişecek olan sadece sizsiniz. İşte bu sözden yola çıkarsak dolunay etkisi altında ilişkinizle alakalı konularda yeni bir adım atmak yerine, durduğunuz noktada sakin ve olgun bir şekilde beklemek daha yararlıdır.

2 -25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni hem aşk hayatınız hem de evliliğinizle ilgili konularda, aynı gün burcunuzda oluşan Dolunayın etkisiyle iki misli önem kazanmaktadır. Partnerinizle aranızdaki farklılıkların daha fazla ortaya çıktığını hissedebileceğiniz bir dönem olması sebebiyle oldukça önemlidir. Sizin kimliğinizle partnerinizin ilişki kurma biçimi arasındaki dengenin sağlanması gereken bu dönemde, onun olayları inceleme biçimi, ilişkisi hakkındaki derin düşüncelerine saygı göstermeniz ve hayatın anlamını birlikte keşfetmek için istekli olmanız şarttır. O sizinle olan ilişkisini bu süreç içinde özgürce yaşamak isterken, sizin yüzeysel davranmanız aranızda sorunlara neden olabilir. İlişkisi olmayanlar ise bu kısa seyirde seyahat, iletişim veya farklı bir yolla ilginç bir kişiyle tanışma fırsatı bulabilirler. Bu kişi sizin dininiz, diliniz veya ülkeniz dışından biri olabilir. Farklı inanışları bulunabilir veya hayatı sizden çok daha farklı bir şekilde algılıyor olabilir. Birbirinizin bu karşıtlıklarını uzlaşı içinde harmanladığınız takdirde bu dönemi gayet hızlı, aktif ve pozitif bir şekilde geçirmeniz mümkün olacaktır.

16 Aralık tarihinde ilişki evinizde oluşacak Yeniay enerjisi Aralık ayının beraberlik konusunda önemli bir başka oluşumu olarak dikkat çekmekte. Astrolojik açıdan yeniay enerjileri, yenilik ve tazelenme anlamı taşıdığından oldukça değerlidir. Sizler bu etki altında iki hafta boyunca hedefleriniz için itekleyici bir gücü sahipsiniz. Şimdi bu enerjinin burcunuz üzerinde ne gibi yansımaları olacağını birlikte ele alalım. Başta ciddi ilişkiniz, evliliğiniz olmak üzere partnerinizle olan her türlü iletişiminiz, para kazanma kapasiteniz, ve bir ortakla yapılacak işler, Kamu sektöründe bulunacağınız girişimler, kendinize duyduğunuz güveni bir başka insanla daha değerli hale getirme düşünceniz(yeni bir ilişki), eşinizden göreceğiniz kredi veya manevi destek, birebir ilişkiler yoluyla diğer insanı anlama gücünüz, değer ölçülerinizi zenginleştirme çabanız, yeni kontratlar ve anlaşmalarınız, sizi yürekten anlayacak ve destekleyecek yeni bir kişinin varlığı, yurtdışıyla bağlantısı olan bir partner veya özgür düşünceli bir insanın hayatınıza girişi gibi konularda etkili olacağı gibi, ayrıca, fikirlerinizi dış dünyada güçlü bir şekilde ifade etmenizi, daha önceden aldığınız bazı kararları tekrar gözden geçirmenizde de destekleyicidir.

İş ve Kariyer

Mars Geri Hareketi hakkında Genel Not:

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin zorlukları ve yararlarıyla dönemin etkilerini birlikte inceleyelim.

Mars Geri Hareketinin Siz İkizler Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Eğitim hayatınız
2-Yakın çevrenizle alakalı her türlü aktivite ve kardeş, komşu, yakın akraba ilişkileri
3-Bilgi toplama ve bilgiyi yayma(medya, yayıncılık, haberleşme, internet) konuları
4-Kısa seyahatleriniz
5-Trafik, Ulaşım
6-Ticaret(Alış-Satış)
7-Günlük işleriniz, çalışma ortamınız ve birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz
8-Sağlığınız
9-Evcil hayvanlarınız
10-İşinizde ustalaşma
11-Beden ve zihin faaliyetleriniz
12-Çalışma ortamınız
13-Beslenme düzeniniz.

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Para Konuları

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz İkizler

1- Bankalarla alakalı kredi işleri ve her türlü parasal konu.
2- Sigorta, vergi, miras, nafaka, hisseli paralarla ilgili mevzular
3-Eşinizin parası veya iş ortaklarınızla alakalı her türlü para konusu
4- Cinsel hayatınız
5-Psikolojik terapi
6- Borçlarınız
7-Başkalarından gördüğünüz mali destekler
8-Fiziksel görünümünüz
9-Ailenizle alakalı konular(ilişkiler, aktiviteler, girişimler)
10-Ev ve toprakla alakalı yatırımlar

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

31 Aralık günü, Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması etkisi, sahip olduğunuz kişisel tüm maddi ve manevi değerleriniz ve bunları koruma içgüdünüz, güvenceniz, kazanma gücünüz ve parayı harcama biçiminiz, yatırımlarınız ve kendinizi değerli hissetmenizi sağlayan herşeyle alakalı etkili olacağından son derece önemlidir. Bütün burçların farklı yaşam alanlarında farklı anlamlara gelen Dolunay aslında kendinizi düzene sokmanız için bir uyarıcı ve düzenleyici ışık gibidir. Çoğu zaman insanları tedirgin etse de, zayıf olan yönlerimizle karşılaşmamızı sağladığı için zorludur. Oysaki insan hatalarından aldığı derslerle büyür, olgunlaşır. O nedenle yanlışlarımız da doğrularımız kadar bize aittir lakin bütün bunların karşılığında acı çekmek de mutluluk kadar gerçektir. Bu dolunay sizin maddi ve manevi anlamda güvende hissetmek adına, kazanımlarınızı daha düzgün ve doğru tercihlerde bulunarak gerektiği şekilde değerlendirmeniz adına bir ders niteliğindedir. Şimdi siz şu an içinde bulunduğunuz koşulların iyileşmesi adına bugünkü durumunuzu iyice gözden geçirerek nerelerde yanlışlar yaptığınızı bir düşününüz. Egonuz gereği veya isteklerinizin büyüsüne kapılarak gereksiz yere yaptığınız harcamaları, abartılı bir iyimserlikle girişimde bulunduğunuz faaliyetleri, elinizin açıklığı nedeniyle uğradığınız kayıpları, krizleri, yoksunlukları başınıza gelen felaketler olarak görmek yerine, size olabilecek faydalarını düşünerek önlemler almaya çalışınız.

İnsanız hepimizin eksikleri ve yanlışları var. Kimi zaman parasal kimi zaman duygu anlamında bize hiç uymayan tercihlerde bulunuyoruz. Kendi değerlerimize sahip çıkmıyorsak, kendi irademizi terbiye edemiyorsak, bir başka insana, kadere veya görünmeyen bir şeye hatta kendimize kızmak yerine şimdiden sonra ne yapmalıyız onu düşünmeliyiz. Bu Dolunay bize bazı hüzünler ve kayıplar yaşatıyorsa biliniz ki bir yerlerde bir hata yapıyoruz demektir. O zaman son bir ders olması sebebiyle yürekli bir şekilde dimdik ayakta durarak bu dönemi nasıl atlatabiliriz bunu düşünmelisiniz. İşte bunu yapabildiğiniz zaman bugünleri asla unutmayacak eskilerin tabiriyle kulağınıza küpe yapacaksınız. Çünkü eğer bu yaşam bize bir kereliğine verildiyse hem değerlerimize sahip çıkmalıyız hem de kimseye muhtaç olmadan, bağımlı kalmadan ayakta durmalıyız.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-6-7-10-11-19-20-21-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler :8-9-14-15-16-22-23

Aşkta En Şanslı Günler :10-11

Parada bereketli günler : 4-5

Yeniay :2-3-29-30
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :14-15-16
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Yengeç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Merkür Geri Hareketi

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar bu pozisyonunu sürdürecektir. 3 haftalık bu süreçte partnerinizle aranızdaki iletişimin son derece önemli olacağını söylemek mümkündür. İlişkisi olanlar partnerleriyle, olmayanlar ise karşılarına çıkacak kişiyle bu dönemde iletişimsel yönden bağlantı kurmaya oldukça açıksınızdır. İsteklerinizi ve fikirlerinizi paylaşmaktan keyif duyabilirsiniz. Bu enerji, karşınıza Oğlak düşünce yapısında birinin çıkması anlamına gelebileceği gibi, yaşça olgun düşünen bir insanın da göstergesi olabilir. Burada burçtan ziyade, kişinin güvenilir, kendinden emin hali, sadakati son derece önemlidir. Sizin düşünce yapınızla onunki arasındaki farklılığın ön plana çıktığı bu dönemde, aranızdaki iletişimin olumlu ve uzun süreli olması için, özenli davranmak, yeri geldiğinde inatlaşmadan onu anlamaya çalışmak son derece önemlidir. Bu etki altında kimi anlarda, partneriniz fazlasıyla tutucu ve dar bir bakış açısı içinde düşünebilir. Esneklikten yoksun, hatta hiç konuşmayan karamsar bir kişi profili de çizebilir. Bazen en ufak bir şeye bile itiraz edebilir, muhalifmiş gibi davranabilir. Bütün bunların nedeni, Merkür gezegeninin Oğlak burcundaki ağır ve ciddi düşünme tarzındandır. Şimdi hep beraber Merkür gezegeninin bu dönemde aşk hayatınız açısından olabilecek yansımaları birlikte gözden geçirelim.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Yengeçler

1- Evlilik ve ciddi ilişkiler
2-İlişkilerin ciddiyete dönüşme aşaması
3-İlişkide dengelerin yerine oturtulması adına her türlü konu
4- İlişkilerde görüş farklılıklarının saptanması aşaması
5- Yeni bir ciddi ilişki
6- Karşıt görüş
7- Birebir ilişkilerdeki bağlılık, ciddiyet

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

31 Aralık tarihinde burcunuz üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde gerçekleşecek Kısmi Ay Tutulması, kendinize olan sorumluluk duygunuzla, ilişkinizi ilgilendiren konulardaki istekleriniz arasında sağlıklı bir dengenin kurulması adına önemli olacak bu Dolunay, bu konulara daha fazla odaklanmanız adına gayet önemlidir. Şimdi olabilecek yansımaları birlikte ele alalım. Sizin kişisel özellikleriniz diğer insanlardan sizi ayıran en önemli farkınızdır ve bu fark dış dünyadaki imajınızın da belirtecidir. Siz kendinizi güvenli, atak, cesur bir şekilde ifade edebildiğinizde, yaşamınızla ilgili kararları da kolaylıkla alabilir, zorlukların üstesinden gelebilir ve çevrenizdeki dünyayla iyi bir bağlantı kurabilirsiniz. İşte bu güçlü ifade birey olarak kimliğinizin diğer insanlar tarafından kabulünde çok önemli bir yer tutmaktadır. İnsan aslında daima kendine yöneliktir ve çoğunlukla kendi isteklerini ön plan tutar. Oysaki karşı cinsle olan bir ilişki kişinin kendini tanımlamasında son derece önemlidir.

Eğer bir insan sadece egosunu ön planda tutarsa düzgün bir beraberlik yaşaması mümkün değildir, sadece ilişkisine bağımlı yaşarsa kendi gerçeğinden uzaklaşabilir. Bu ikisi arasındaki dengeyi iyi kurabilmesi mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesini sağladığı gibi, başarılı girişimlerde bulunması ve toplum içinde kendini ispat etmesi adına da gayet önemlidir. Bu dolunay etkisi altında yapmanız gereken ilişkinizle alakalı konularda karşınızdaki kişinin kusurlarını ve değişkenliklerini yargılamadan kabul etmek, empati yapabilmek, eşit hak ve özgürlükleri her ikiniz adına düşünmek, kontrol etme, yönetmeye kalkmadan karşınızdaki kişinin sahip olduğu değerleri koruyup kollarken kişiliğinizden, kendi isteklerinizden de ödün vermeden, sorumluluklarınıza sahip çıkmaktır. Bu hem dış dünyada kendinizi huzurlu hissetmenize hem de bir ilişki içinde kaybolup gitmemenize ayrıca karşınızdaki kişinin kimliğine saygı duyarak ortak bir hayatı sürdürmenizi sağlamış olacaktır. Bu tarz bir düzenleme yapmıyor ve dengesiz bir ilişki yaşıyorsanız bu dolunay beraberliğiniz açısından bir sonu gösterdiği gibi oldukça zor geçecek bir dönemi işaret edebilir.

İş ve Kariyer

2 -25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, iş ortamınız, iş hayatınızın gündelik temposu üzerinde etkili olacağından sizler açısından ilginç bir süre anlamı taşıyabilir. Şimdi olabilecek yansımaları olasılık dahilinde inceleyelim. Bu enerjinin etkisi altında inanılmaz bir yoğunluk başlayabilir. Çeşitli insanlarla bağlantı kurmanız, detaylı işlerle uğraşmanız ve bütün bunları dağılmadan belli bir sistem içinde yerine getirmeniz gerekebilir. İş ortamınızla birebir alakalı yeni kişilerle tanışacağınız bu dönemde oldukça ilginç, kendinden son derece emin, pozitif ve maceracı ruha sahip bir kişiyle tanışmanız ve özel bir şeyler paylaşmanız mümkündür. Bu kişi çevresinde oldukça popüler biridir fakat ilişki konusunda ciddi ve derin düşünmek taraflısı değildir. Yengeç gibi hassas bir insan için bu zorlu olabilir. Yine bu süreçte partneriniz veya eşinizle, işinizle alakalı paylaşımlarda bulunmak hoşunuza gidebilir. İşiniz gereği bir başka ülkeye seyahatleriniz olabilir ve bu bir kurs programı anlamı taşıyabilir. Sizin için aktif bir süreç olsa da, sadece oradaki durumu keşif anlamı da taşıyabilir.

21 Aralık tarihine kadar Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş gezegeni, önünüzdeki bir ay boyunca, gündelik iş temponuz, işyeri ortamınız ve birebir çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz ve her şeyden önemlisi sağlığınızla ilgili konularda kendinizi oldukça ferah ve zinde hissedebileceğiniz enerjilere sahip olacaksınız. Kimileriniz bu etki altında yeni iş olanakları elde ettiği gibi, işyeriyle sorunu olanlar ise bu problemlerin düzelmesi adına yeni görüşmelerde bulunabilirler. Kimileriniz bu etki altında işyerinin ortamının değişmesi veya tayin gibi bir durumla karşılaşabilir, özellikle yurtdışı bağlantılı işler için girişimde bulunanlar bu konuyla ilgili haberler alabilirler. Sağlık problemi olanlar ise bu süreçte tedavi açısından olumlu bir dönem geçirerek, alternatif yöntemler keşfedebilirler. Beslenme düzeninizle ilgili yapacağınız yeni diyet programı size olumlu katkılar sunabilir ve siz bundan sonra daha dikkatli bir şekilde beslenmenize özel önem verebilirsiniz.

16 Aralık tarihinde, Güneş ve Ay gezegenlerinin gökyüzündeki kavuşumu astrolojik anlamıyla önümüzdeki bir aylık süre içinde etkilidir. Ancak Aralık ayı oldukça yoğun enerjilerin ve geri hareketlerin görüldüğü bir dönem olarak yeni adımlar atabilme konusunda sabırlı olmayı gerektiriyor. Diğer burçlara da belirttiğim gibi, yeniay günleri astrolojik anlamı olarak yeni bir tohumun toprağa serpilmesi ve büyümesi anlamında olduğu gibi, yeni atılacak adımların da göstergesidir. Bu enerjinin burcunuz üzerindeki yansımasını birlikte ele alalım. Öncelikle iş yaşamınızla alakalı konularda daha şevkli ve daha istekli çalışmanız, fiziksel sağlığınızı daha fazla önemsemeniz ve bu doğrultuda yeni kararlar almanız, düzenli ve sistemli bir şekilde çalışmanız, artan yoğunluklar karşısında kendinize daha fazla dikkat etmeniz, Satış elemanlığı, turizm, halkla ilişkiler, aracılık gibi konularda yoğunlaşmanız, dini ve felsefik çalışmalarınız, İş ortamınızda bulunan kişilerle olan iletişiminiz, sağlık problemlerinizle alakalı yeni gelişmeler, yurtdışı bağlantılı iş olanakları veya bu konularda araştırma, parasal konularda ikinci bir ek gelir kaynağı bulmak, sağlık, hijyen veya beslenmeyle alakalı bir konudan gelir elde etmek gibi olumlu yansımaları bulunmaktadır. Yay burcu genişleme ve büyümeyle alakalı bir burç olduğundan, siz Yengeçler bu enerjiden olumlu şekilde istifade edebilmek için, daha ateşli ve daha cesur davranmalı, girişimlerde bulunmaya çalışmalısınız. Bu enerjinin sizlere güç, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Para Durumunuz

Mars Geri Hareketinin Siz Yengeçler Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1- Kişisel değerleriniz(maddi, manevi)
2-Mali konular
3- Yatırımlarınız
4-Gelir ve giderleriniz
5-Kazanma ve harcama biçiminiz
6-Para kazanmanızı sağlayan yetenekleriniz
7-Kazanç ve kayıplarınız
8-Kendinizi maddi açıdan güvence altına alma isteğiniz.
9-Parasal sorunlarla mücadele etme gücünüz

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-4-5-8-9-12-13-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler :10-11-17-18-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler :12-13

Parada bereketli günler : 6-7

Yeniay :4-5
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :17-18
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aslan Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

2-25 Aralık tarihleri arasında, aşk evinizde etkili olacak Venüs gezegeninin Yay burcu etkisi, aşk konusunda daha deneyimsel ve maceraya dönük düşünmeniz mümkündür. Birlikte aktif şekilde hareket edeceğiniz, size farklı dünyaların kapılarını açacak, eğlenceli, kültürlü, pozitif ruha sahip kişilerle olmaktan keyif alabilirsiniz. Hoş zamanlar geçirmekten, yaşamı esprili bir şekilde ele almaktan, hayallerinizi ve ideallerinizi paylaşmaktan mutluluk duyacağınız bu süreçte uzun süreli bir ilişkiden ziyade neşeli bir arkadaşlığı daha fazla tercih edebilirsiniz. Yeniliklere açık olacağınız için, karşınızdaki insanı tanımak, onun farklı yönlerini keşfetmek, dürüst ve açık bir şekilde paylaşımda bulunmak bu dönemin etkili yansımaları arasındadır. Özellikle bu süreçte yabancı uyruklu kişiler, kendi diliniz, dininiz ve kültürünüz dışında farklılıkları olan karşı cins sizi fazlasıyla etkileyebilir. Venüs bu burçta ilerlerken serüven meyliniz oldukça fazladır. İlişkisinde aradığı mutluluğu bulamayan Aslanların bu enerjinin etkisi altında bir başka kişiye yönelmeleri mümkün olsa da, beraberliklerini bitirmek gibi bir istekleri olmayabilir. Burada önemli olan uzun süreli bir başka ilişkiye başlamaktan ziyade, sorunlarınızı biraz olsun unutmak ve yaşamın keyifli yanlarından yararlanmaktır.

21 Aralık tarihine kadar aşk evinizde etkili olacak Güneşin gezegeninin Yay burcu seyri kendinizi ifade konularında kısa süreli olsa da, şanslı bir dönem anlamı taşıyabilir. Jüpiter ve Neptünle olan olumlu bakışmayı da hesaba katarsak geri hareketler başlayana kadar gayet keyifli bir dönem geçirebilirsiniz. Bu enerji altında yeni bir aşk gündeme gelebileceği gibi, birlikteliğinde mutlu olan Aslanlar sevdikleri kişiyle gayet hoş vakit geçirme olanağı bulabilirler. Özellikle yabancı uyruklu kişilerle iletişim ve birebir ilişki yaşamak açısından da olumlu enerjilere sahipsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünen Aslanlar için bu enerji oldukça etkilidir. Yine bu enerji altında hayatın eğlenceli yanlarını tadabilmeniz kolay olacak, her türlü etkinlikte kendinizi gösterebilecek, hobilerinize vakit ayırabilecek, sanatsal, sportif konularda girişimlerde bulunabilirsiniz.

İş ve Kariyer

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni, 26 Aralık tarihindeki geri harekete kadar düz olarak seyrini sürdürecektir. Siz Aslanlar için bu üç haftalık dönemde zihinsel açıdan gayet dikkatli ve disiplinli hareket etmeniz gerekmektedir. Pratik ve gerçekçi bir şekilde işlerinize odaklanmanız ve bazı belirsizlikler karşısında yılmadan görevlerinizi yerine getirmeniz son derece önemlidir. Bu size hem maddi açıdan hem de yoğunluklarınızla başa çıkabilmenizde destek bir kuvvet olabilir. İş konusunda abartılı hiçbir söze, davranışa yer vermemeli, olayların gerisindeki gerçekleri daha fazla önemsemelisiniz. Var olan sorunlara mantıklı bir şekilde yaklaşmanız halinde, çözüm bulmanız da daha kolay olabilir. Detaylara önem vermeli, titiz ve sistemli çalışmaya özen göstermelisiniz. Kimi anlarda kendinizi cenderede hissetmeniz doğaldır. Uzun saatler boyu çalışmanız, hatta yeri geldiğinde bir aksaklık için bile saatlerce uğraşmanız mümkündür. Örneğin işvereniniz oldukça titiz bir kişi olabilir, üzerinizde baskı kurabilir. Serbest çalışan bir kişiyseniz, hizmet verdiğiniz kişiler tarafından baskı altına alınabilirsiniz. Kararlarınızı verirken mantıklı düşünmeye çalışmanız son derece önemlidir. Kiminle iş bağlantınız varsa, kendinizden emin bir duruşla hareket ettiğiniz zaman, size güven duyulması mümkündür. Bu tarihler arasında dikkat edeceğiniz husus, inatçılıktan ve ben haklıyım tarzı düşünmekten uzak durmak, karamsar davranmamak, sıkıntılarınız varsa bunları paylaşmak, oluşan rutinliğin sizi bunaltmasına izin vermemektir. Şimdi beraberce Merkür geri hareketinin yansımalarını gözden geçirelim.

16 Aralık günü Yay burcunda ilerleyen Güneş ve Ay gezegenleri arasında oluşacak Yeniay etkisi toprağa ekilen yeni bir tohum gibi oldukça heyecan vericidir. Başta yasak ilişkiler olmak üzere, yeni heyecanlar ve yeni keşifler anlamına gelen bu enerji doğum haritanızdaki etkiler nispetinde birçok kişiden kolaylıkla saklanabilir. Yine bu etki altında, yaratıcılık gerektiren faaliyetler, basın, yayın, medya, spor, turizm, sanatsal tüm çalışmalarla kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme, sporla uğraşma ve bu konuda yeni olanaklara sahip olma, yabancı kişilerle yaşanacak özel yakınlaşmalar, devam etmekte olan aşk ilişkinizde erotik fanteziler ve birbirinizi yeniden keşfetmenin güzelliğini hissetmek, çocuklarla olan güçlü iletişiminiz, hayatın eğlenceli yanlarının tadına varmak isteğiniz kısaca aşka aşık olduğunuz bir dönemin işaretidir. Çoğu Aslanlar için bu dönem ilişkisindeki sorunların çözümünü kolaylaştırdığı gibi, yeni bir aşka yelken açmanın göstergesidir.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Aslanlar

1- Çalışma ortamınız
2- Staj, ustalık, çıraklık konuları
3-İş temponuz içinde üstlendiğiniz tüm görevleriniz
4-Sağlığınız
5-İş arkadaşlarınızla olan ilişkiniz ve iletişiminiz
6-Beden ve zihin arasındaki denge
7-Kişisel gayretleriniz
8-Çalışma yöntemleriniz

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Aslanlar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1- Kendinizi ortaya koyma gücünüz
2- Dünyaya yaklaşım tarzınız
3-Kişisel girişimleriniz ve cesaretiniz
4- Sağlığınız
5- Girişim kabiliyetiniz
6-Yeni girişimleriniz
7-Kararlılık gücünüz
8-imajınız
9-Yaşam enerjiniz
10-Baskın davranışlarınız, eğilimleriniz
11-İnsanlara yaklaşım biçiminiz.

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması, sorumluluklarınızla bilinçli istekleriniz arasındaki dengenin kurulması halinde yaşamınızı düzenlemeniz adına gayet olumlu olabilir. Fakat tam tersi durum tam bir çıkmaz ve stres kaynağıdır. Şimdi sizlere olan yansımalarını birlikte ele alalım. İnsanın sağlıklı, huzurlu ve dengeli bir yaşam sürebilmesi için öncelikle bilinçaltındaki korkularıyla yüzleşerek kendini aşmaya çalışması, yaşamın tüm zorluk ve sıkıntıları karşısında yine de moral duygusunu güçlü tutarak hayata katılması gerekir. Bu durum onu gereksiz endişelerden koruduğu gibi, duygusal ve ruhsal anlamda da güçlendirecektir.

Bütün bunları yapabilmenin yolu ise inancınızı korumak ve öncelikle hayatın büyük bir sınav olduğu gerçeğini unutmamaktır. Yaşam sadece doğmak, büyümek ve nefes almakla sınırlı olmayıp, varoluşumuzun ardındaki gerçekleri de anlamak adına önem taşır. İnsan denilen yaradılan, kimi zaman karşısına çıkan bir insan veya yaşanan bir deneyimle sınanır. Burada önemli olan her yaşanılan zorluktan bir ders çıkarmak ve içinizdeki güveni kaybetmeden, moral duygunuzu ayakta tutarak yeniden hayata katılmaktır. İşte bu dolunay sizin yaşamınızda yeni bir sayfa açabilmek adına kendi gerçeğinize sahip çıkmanızı gerektiğinin işaretidir. Bunu yapmadığınız takdirde psikolojik açıdan karmaşaya düşebilir, kararsızlıklar içinde kalabilir, kendinize bir yön tayin etmekte zorluk çekebilirsiniz. Bu ise sağlıksız bir hayat, zihinsel açıdan dengesizlik ve depresyon demektir. Şimdi iyi düşünmeli ve düzenlemelerde bulunmalısınız.

Parasal Durumunuz

Merkür gezegeni Para evinizin yöneticisi olması dolayısıyla Aralık ayında hem iş hem de maddi konularda yani iki alanda etkili olacaktır. Kafanızın karışmaması için, bu bölümde, sadece finansal açıdan hangi konularda etkili olduğunu maddeler halinde yazacağım. Bu konuları öğrendikten sonra bu dönemde nasıl davranmanız gerektiğini, İş ve Kariyer bölümünüzdeki Merkür dosyasında okuyabilirsiniz.

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Aslanlar

1- Maddi konularda işinizden elde ettiğiniz gelir ve bu konuyla ilgili sorunlarınız
2-Yaptığınız iş karşılığında aldığınız para(parça başı işler)
3-Sağlık giderleriniz
4-Hayat sigortası veya iş sağlık güvencenizle alakalı konular
5-İşçilik başı kazanılan paralar
6-Hizmet işlerinden elde edilen paralar
7-Geri plandaki kötü niyetli kişiler nedeniyle uğranılan para kayıpları
8-Sağlık probleminiz nedeniyle iş gücü kaybı ve bu nedenle yaşanılan finansal sorunlar
9-Maaşınızdan kesilen sağlık giderleri
10-Tazminat ödemeleri
11-İkramiye
12-Emeklilik

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-6-7-10-11-14-15-16-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler :1-12-13-19-20-21-27-28

Aşkta En Şanslı Günler :14-15-16

Yeniay :6-7
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :19-20-21

(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Başak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Başaklar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Gizli ilişkiniz, kaçamaklarınız
2-Geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler
3-Dünyadan uzaklaşma isteğiniz(inziva), kaçışlarınız,
4-Gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular,
5- İlaç bağımlılığı, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi)
6-iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi)
7-zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz,
8-şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz,
9- Sağlık durumunuz. Gizli görüşmeleriniz,
10-Sırlarınız

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Merkür Geri Hareketi

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak ve aşk hayatınızla ilgili her konularda etkili olacak Merkür gezegeninin etkisi altında, size söylenen sözlere kolayca inanmayabilirsiniz. Üzerinde uzun zaman düşünmeden mutluyum diyebilmeniz zordur. Eğer ilişkinizde sorunlar varsa, bu dönemde bunların üzerinde daha fazla durmanız mümkündür. Çünkü kendinizi güvende hissetmek ihtiyacınız yoğundur. Normal zamanlarda bile detaylara önem veren siz, bu etki altında herşeyi çok daha fazla ince eleyip sık dokuyabilirsiniz. Yaşadığınız ilişkiye odaklandığınızda, her ayrıntıyı farketmeniz kolay olabilir. Çok gerçekçi ve ciddi, hayale kapılmadan hareket etmekten yana olduğunuz bu tarih aralığında, aşk konusunda bu denli ciddiyet içinde olmanız kimi zaman aşkı aşk gibi yaşamaktan uzaklaşmanız anlamına da geleceğinden biraz daha esnek ve daha umutlu düşünmeniz yararlı olabilir.

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Başaklar

1-Aşk, flört ilişkileriniz ve romantik ilişkileriniz,
2-İrade gücünüz, kararlılığınız, zevk aldığınız tüm hobileriniz,
3-Yaratıcılığınız, çocuklarınız, benliğinizi öne çıkarmanızı sağlayan faaliyetleriniz
4-Borsa, spekülasyon, şans oyunları, eğlence hayatı, tiyatro, müzik, sportif faaliyetleriniz
5-Cinsellik
5-Geçmişte yaşanan bir ilişki

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

İş ve Kariyer

2 Aralık tarihinde kariyer evinizde meydana gelecek İkizler burcu Dolunayı, mesleki konularda etkili olup acil kararlar almamanız gerektiğinin göstergesidir. Ayrıca yeni bir adım atmak yerine, daha önceki girişimlerinizin sonuçlarını beklemek gayet faydalıdır. Dolunay, astrolojik açıdan iş hayatınızla ilgili konulardaki durumunuzu, sorunlarınızı görebilmeniz açısından gayet etkileyicidir. Sizler için bu oluşumun anlamı, iş hayatınızı ilgilendiren önemli bir girişimin sonucunu öğrenmeniz bakımından da önem taşımaktadır. İş-ev arasındaki sorumluluklarınızı düzenlemeniz, aradaki dengeyi iyice belirlemeniz açısından da önem taşımaktadır. Bu etki altında, otoritelerle olan ilişkinize dikkat etmeli, bu tarih dolaylarında incelemeden, artı ve eksileri iyice saptamadan hayati kararlar verilmemelidir.

Merkür Geri Hareketi

Bu geri hareket sadece aşk hayatınızla ilgili konularda değil, yöneticiniz olması sebebiyle kariyerinizle ilgili konular üzerinde de etkilidir. O nedenle bu bölümde de ele almak durumundayız.

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Başaklar

1- Mesleki Durumunuz
2- Aile büyüklerinizle aranızdaki her türlü iletişim ve ilişki(Geçmiş ve gelecek)
3-Yaşamınız adına belirlediğiniz hedefler
4- Mesleki sorunlarınız
5-Toplum içindeki konumunuz
6-Mesleki girişimleriniz, yükselişiniz
7-Otorite(işveren) konumundaki kişilerle olan ilişkiniz
8-Güçlü kişilerle olan irtibatlarınız

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burç düzleminde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması bilinçli isteklerinizle sorumluluklarınız arasındaki çizginin netleşmesi adına son derece önemlidir. İnsanoğlunun kimi zaman tedirginlikle karşıladığı bu doğa olayı, astrolojik açıdan insanın kendi gerçeğiyle yüzleşmesi adına gayet aydınlatıcıdır. Şimdi bu etkinin sizler için anlamını birlikte ele alalım. İnsan toplum içinde yaşayan, gereksinimlerini karşılamak adına çalışmak zorunda olan ve bu nedenle kendini güçlü bir şekilde ifade etmesi gereken bir varlıktır. Günümüz dünyasında güçlü bir şekilde yol almak, başarılı bir hayat sürmek için geleceğinizi garanti altına almanızı sağlayacak hedefleriniz olmalı, toplumsal konularda girişken davranmalı, gerçekçi bir şekilde düşünmeli planlar yapabilmelisiniz. Bunu gerçekleştirirken, tek başınıza olmadığınız hakikatini de göz ardı etmemelisiniz.

Sosyal hayatın içinde kuracağınız dostluklar, organize işler, sizinle aynı amacı paylaşan kişilerle bir araya gelerek ortak faaliyetlerde bulunmak hem zaman açısından size yararlı olabileceği gibi, sizi boş hayallerin peşinde koşmaktan alıkoyacak ve kendi gerçeğinizi yaratmanız adına destekleyecektir. Peşinde olduğunuz güvenli bir hayata ulaşmanın yolu, hayatın zorluklarıyla mücadele etmekten kaçınmamak, bir birey olarak kimseye bağımlı kalmadan liderlik gücünüzü ortaya çıkarmaktır. Bu dolunay önceliklerinizi belirlemeniz, kendinizi açık ve net bir şekilde ortaya koymanız, güven duygunuzu sınamanız adına etkili olacak, size ruhsal açıdan baskıda bulunarak içinizdeki özünü keşfetmenizi sağlayacaktır. Bu etkiler çerçevesinde her türlü ilişkinizi tekrar gözden geçirmeli yaşamınızdaki eksiklerinizi net olarak saptamalı, yanlışlarınızın altını çizmeli ve yeniden hayata katılmak adına düzgün ve doğru seçimlerde bulunmaya çalışmalısınız.

Para Durumunuz

2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni para evinizin yöneticisi olan son derece önemli bir seyirdir. Bu tarihler arasında, yuvanızla alakalı masrafların çoğalmasıdır. Yeni bir eşya alımı, tadilat, güzelleştirme veya yeni doğacak yavrunuzla alakalı alışverişler genelde bu enerjinin etkili yansımaları arasında yer alabilir. Ayrıca bu dönem aile desteğinin yükseldiği zamanlardır. Gerek maddi ve gerekse manevi açıdan kendinizi rahat hissedebilirsiniz. Kısaca bu enerjinin kısa süren titreşimlerinden yararlanırken abartıya kaçmamaya, ne olursa olsun dikkatli adımlar atmaya çalışınız. Bütçenizi aşmayınız ve israftan kaçınınız.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-4-5-8-9-12-13-17-18-27-28

Zayıf Enerjili Günler :2-3-14-15-16-22-23-29-30

Aşkta En Şanslı Günler :17-18

Parada bereketli günler : 10-11

Yeniay :8-9
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :22-23
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Terazi Aylık Burç Yorumu

Aşk ve İlişkiler

2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek sevgi, şefkat, uyum ve aşk hayatıyla birebir alakalı konularda etkili olan astrolojinin iyicil gücü Venüs gezegeni, konuşarak, yazışarak, düşüncelerinizi gayet hoş bir şekilde açıklayabilir, çevrenizdeki popülerliğinizi bir kat daha yükseltebilirsiniz. Barış ve huzur ortamı içinde, zarif ve gayet sempatik bir şekilde diğer insanlarla olumlu bağlantılar kurabilir, ahenkli bir ortam yaratarak hem kendinizin hem de birlikte olduğunuz kişilerin mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Yeni tanışmalara vesile olacak bu enerji yaşamınızı renklendireceği için, zorluklar gözünüze daha az görünebilir. Yakın çevrenizi oluşturan insanlarla daha önceden oluşmuş sorunları çözebilir, zarif ve hoş tavırlarınızla her girdiğiniz ortamda ilgi uyandırabilirsiniz. Bu enerjinin desteği sayesinde, eğitim ve iş hayatınızla alakalı konularda sosyal faaliyetlere katılabilir, özgür düşüncelerinizi açıklayabilirsiniz. Hayatın ağırlaştırıcı ve kimi zaman rahatsız edici yanlarıyla mücadele edebilmenizde sizi destekleyici olan inanç ve felsefe sistemleri hakkında bilgilenebilir hatta bizzat katılımcı olabilirsiniz. Sanatsal faaliyetlerinizi dış ülkelerle bağlantılar kurarak tanıtabilir, konusunda uzman kişilerle bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

16 Aralık tarihinde Yay burcunda ilerlemesini sürdüren Güneş, Ay gezegeniyle kavuşum yaparak Yeniay oluşumunu meydana getirecekler. Bu enerji toprağa ekilen bir yeni tohum misali, sizler için de yeni bir umudun filizlenmesi ve amaçlarınızın bu enerji altında daha kolay başarılması anlamına geldiği gibi, yeni fırsatların da karşınıza çıkması demektir. Şimdi gelin bu güçlü etkinin sizlere olan yansımasını birlikte ele alalım. İletişimle alakalı bir konuda kariyer sahibi olma veya iletişimin yoğun olduğu bir işe başlama, mesleki konularda ön plana çıkmanızı sağlayan aktivitelerde bulunma, mesleki konularda eğitim görme veya kısa süreli bir kurs programına katılma, yakın bir akrabanızın veya kardeşinizin mesleki konularda size destek olması(arka çıkması), satış ve pazarlamayla alakalı bir iş yerinde seyahate dayalı meslek sahibi olma, yurtdışıyla bağlantılı bir işe girme, arkadaşlarınızla görüş alışverişinde bulunma ve onlarla yakın temasa geçme, yabancı dil öğrenmek için belli bir gruba katılma, medya, yayın, gazete, internet üzerinden yapılacak işler, Amaçlarınız, planlarınız ve projelerinizle ilgili seyahatler, belli bir grubun içinde yer alma ve ortaklaşa sizin liderliğinizde yapılacak aktiviteler ve sosyal ilişkilerin bu dönemde yoğunlaşması gibi durumlar yaşanabilir.

Mars Geri Hareketi Hakkında Siz Teraziler için önemli Not:

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri hareket yapacak olan Mars gezegeni hem iş ve Kariyer bölümündeki konular hem de ciddi ilişkinizle ilgili meseleler üzerinde son derece etkili olacak bir seyirdir. Bu nedenle üzerinde önemle durmanızı tavsiye ediyorum.

Mars Geri Hareketinin Siz Teraziler Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Evliliğiniz veya uzun süredir devam eden ilişkinizdeki dengelerin yerine oturtulması
2-Partnerinizin ilişkideki rolü, davranışları, eğilimleri ve tutumu
3-Aranızdaki sevgi bağının gücü
4-İlişkinizin sürekliliği,
5-Evlilik veya boşanma konuları
6-İlişkinizi ciddiyete dönüştürme konusundaki kararlarınız

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda Siz ve birlikte olduğunuz kişi aşağıda belirtilen durumları yaşayabilirsiniz.

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Geri hareket süresince siz ve birlikte olduğunuz kişi

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

İş ve Kariyer

2 Aralık tarihinde Yay burcunda ilerleyen Güneş ile İkizler burcunda seyrini sürdürmekte olan Ay gezegeni arasında oluşan Dolunay etkisi altında, özellikle yüksek eğitim başta olmak üzere, yolculuk, ticaret, medya dünyası, bilimsel çalışmalar, adli davalarınız, tüm hukuki konular, yayıncılık, inancınızla alakalı meselelerde beklenmedik bazı gelişmelerin yaşanması mümkündür. Daha önce düşündüğünüz girişimde bulunduğunuz konuların sonuca bağlanması anlamına gelen bu etki altında, çatışma, gerilim, gecikme, yanlış anlaşılmalar oluşması mümkündür. Bazı yasal sorunlar ummadığınız şekilde gelişebilir veya girişimde bulunduğunuz konular şu an beklemede kalmanızı gerektirebilir.

5 Aralık tarihi itibariyle Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak ve 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar bu pozisyonunu sürdürecek Merkür gezegeni eğitim hayatınız başta olmak üzere mesleki ihtisas, ticari faaliyet, hayata bakış ve geniş çevrelerde kendinizi ifade edebilme konusunda etkili bir enerji olarak dikkat çekiyor. Bu süreçte iş yaşamınızda bazı engellemeler, gecikmeler oluşabilir. Disiplinli ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak, başta otoritelerle olan ilişkiniz olmak üzere, sakin, görevlerinizin farkında çalışmanız, çabalamanız ve mücadele vermeniz gerekiyor. Bazı günlerde elinizde olmayan durumlar, bazı zamanlar hedefleriniz adına sabırlı olmak, çoğu zaman da kendinize olan güven duygunuzu mutlak ayakta tutmak mecburiyetiniz var. Dışarıda verdiğiniz tüm savaş, ev alanı içinde kimi zaman, aile fertleriyle aranızda sorunlara neden olabilir. Eşiniz veya yaşınız gereği büyükleriniz, iş yerinde patronunuz özgürlüğünüzü baskı altına alarak size direktiflerde bulunabilir. İki mücadele alanında kalmış gibi, güçlü olmak ve kendinizi akıntıya kaptırmadan bir yön çizmeniz gerekebilir. Mesleki ihtisasınız ve bugüne dek edindiğiniz bilgi birikiminiz doğrultusunda düzgün kararlar vermeniz son derece önemlidir. Şimdi beraberce Merkür gezegeninin geri hareketini mercek altına alalım.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Teraziler

1-Eviniz veya ev yaşamınızla alakalı her türlü konu(satın alma, kiralama, taşınma, birlikte yaşama)
2-Aile, toplum, anne - baba konumundaki kişilerle olan ilişkileriniz ve birbirinize olan tutumunuz, derin duygularınız, bilinçaltı,
3-Gayrimenkul, çiftlik, maden, toprakla ilgili herşey,
4-Anayurdunuz, duygusal güvenliğinizle alakalı meseleler, ruhsal bağlılıklarınız,
5-Anneliğiniz , korunma ve sahip olunma ihtiyacınız ve hayatımızda temel teşkil edecek konular

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Teraziler Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1- Arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar) tanıdığınız tüm kişiler, aynı amacı paylaştığınız insanlar
2-Grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar(geri planda), siyasi amaçlarınız,
3-Birlik ve beraberlik duygunuz, sosyal ilişkileriniz, insancıl davranışlarınız, ihtiraslarınız projeleriniz, toplumsal hareketleriniz
4-Modern görüşleriniz, öncelikleriniz, kendinizi yönlendirme gücünüz
5-Stratejik ortaklıklarınız, arzularınız, geleceğe dönük beklentileriniz ve bu yöndeki çalışmalarınız,
6-Liderlik kabiliyetiniz, organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları, toplumsal hizmetlerimiz,
7-Sosyal girişimleriniz, karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz(arkadaşlıkla başlayan ilişkiler), yenilikler yapma isteğimiz,
8-İşvereninizin mali durumu, üvey çocuklarınız, güven ve rahatlık duyduğunuz ortamlar, temyiz davalarınız

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burçları arasında meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulmasının etkisinden önce size bazı konularda bilgi vermek isterim. Çünkü maillerinizde astrolojik bilgilere yer vermemden fazlasıyla memnun olduğunuz anlaşılıyor. Öncelikle bir danışman olarak ben Dolunayı, oluştuğu yaşam alanındaki eksiklerimizi görmemiz açısından evrensel bir projektöre benzetiyorum. Bu güçlü yansıma, o alandaki dikkat edilmesi gereken noktaları öylesine Astroloji insanın enerjilerini doğru kullanarak kendini düzenleyebilmesi ise, o zaman bu dolunay size ne söylemekte onu beraber inceleyelim. Öncelikle dolunayda Ay(duygular) ile Güneş(istekler) arasında karşılıklı bir etkileşim söz konusudur. Her ikisi de kişiyi kendi alanına çekmeye çalıştığı için insan hangi yöne ağırlık vermesi gerektiğini pek bilemez. Zaten bu nedenle çatışmalar oluşmaktadır. Oysaki her ikisinin de dengeli kullanılması sonucu bu karşıtlık pekala güce dönüşebilir. Yengeç-Oğlak burçlarındaki bu dolunay öncelikle meslek hayatınız, toplumdaki yeriniz, kendinizi ifade gücünüz konusunda etkili olacağından, size kişisel bir doyum sağlayacak ve toplumsal açıdan kimlik duygunuzu besleyecek bir meslek seçiminde bulunmalısınız.

Bir amacınız ve bir hedefiniz olmalı. Eğer işinizden memnunsanız o zaman daha fazla gelişmek ve büyümek adına neler yapmalısınız bunu kafanızın içinde oturtmalısınız. Otorite konumunda bulunan kişilerle veya hayatın bizzat kendisiyle olan mücadelenizde dayanıklı, sabırlı olmaya çalışmanız son derece önemlidir. İnsanın yaşam denilen rotası üzerinde olabilecek tüm tersliklerde ayakta durmayı başarması ve yeniden hayata katılması gerekmektedir. Böyle durumlarda sinmek, korkmak, çekinmek çözüm değildir. Asıl böyle durumlarda güçlü olmak inanmak ve kendi gerçeğini yaratmak başarının en önemli koşuludur. Siz bu dolunay enerjisinde bütün bunları tekrar gözden geçirdiğinizde aslında ne kadar güçlü olduğunuzu daha iyi anlayabilir ve yaşamınızı yönlendirebilirsiniz. Bunu yapmaya gönüllü olduğunuzda ailenizi oluşturan kişilerle olan ilişkiniz, yuvanızla alakalı sorunlarınız, bilinçaltınızdaki tüm bastırılmışlıklarınızı geride bırakarak huzurlu bir hayata kavuşabilirsiniz.

Para Konuları

22 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemeye başlayacak ve iletişimle alakalı yaşam alanınızda seyrini sürdürecek Güneş gezegeni, yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, kısa yolculuklar, birebir görüşmeler ve haberleşme konusunda sizleri destekleyicidir. Ancak Aralık ayı gerek geri hareketleri ve gerekse iki Dolunay ve Kısmi Ay tutulması ile zorlayıcı bir ay olarak gözüküyor. Tabii ki elimiz kolumuz bağlı değil enerjileri doğru bir biçimde kullanmayı bilirsek her günümüzü olumlu geçirmemiz mümkün. Bu yoğunluk içinde Güneşin enerjik Yay burcunda ilerleyişi ne olursa olsun biz insanoğlu için pozitif bir etki olarak yardımcıdır. Eğitim hayatında olan burç mensuplarının derslerinde başarılı olmaları, iş hayatında olanların ise görüşmelerde ve otoritelerle olan ilişkilerinde kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri, bilginizi etrafınızdaki insanlarla paylaşımınızı kolaylaştırıcı bir enerji olarak dikkat çekiyor. Yakın çevrenizi oluşturan komşular, kardeşlerinizle ilişkiniz açısından da faydalar görebilirsiniz. Yalnız bu enerji altında abartı sözcüğünü her olgunun önüne koymak mümkündür. Bu nedenle lütfen girişim, genişlemek büyümek anlamında düşünmeden hareket etmemeli, hep ben haklıyım demek yerine farklı fikirleri dinlemeye anlamaya çalışmalısınız. Bazen önümüze çıkan fırsatlar çok iyi gibi görünse de zamanla enerjimizi azaltıcı kişisel olarak rahatsız edici olabilir. İyi düşünmek gerekir.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-6-7-10-11-14-15-16-19-20-21-29-30

Zayıf Enerjili Günler :4-5-17-18-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler :19-20-21

Parada bereketli günler : 12-13

Yeniay :10-11
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :24-25-26
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Akrep Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

2-25 Aralık tarihinde Yay burcunda ilerlemeye başlayacak ciddi ilişkiler evinizin yönetici gezegeni Venüs hevesli ve oldukça özgür bir şekilde hareket etmek ve kendi değerleriniz konusunda kendinizce kararlar vermek isteğiniz anlamındadır. Akrepleri bilirsiniz. Evrensel doğaları gereği gizli saklı hareket etmeye meyillidirler. Bir başka insanla ortaklaşa hareket etme konusunda kimi zaman zorluk çekebilirler. Çünkü sabit düşünce tarzları gereği dediğim dedik kişilerdir. Kendilerine göre bir bakış açıları ve ilişkiyi yorumlama tarzları vardır. Belki de bu yüzden elde edilmesi, çözülmesi, tüm gizliliklerine ulaşılması kolay olmayan kişilerdir. Aşk ve ilişkilerle birebir alakalı Venüs gezegeni Yay burcunda ilerlemeye başladığında bir Akrep saklandığı yerden çıkmaya ve etrafındaki dünya ile temas etmeye, korkularından arınarak cesaretle hareket etmeye başlar. Yalnız burada şunu belirtmek isterim ki, Akrepler oldukça güçlü dürtülere sahip, aşkın ne demek olduğunu, sevmenin ne kadar derin bir duygu olduğunu yanarak, pişerek, olgunlaşarak öğrenebilen kişilerdir. Sadece mahremiyetlerine verdikleri özel önem ve kendi dünyaları hakkında pek ser verip sır vermeyen tutumları nedeniyle derin sular gibi sessizce akıp gitmeyi tercih ederler. Çünkü reddedilmek, kırılmak onların bütün dengelerini altüst edebilir.

Venüs Yay burcu sürecinde biraz önce değindiğim gibi cesaret bulan Akrepler ilişkileri hakkında daha umutlu ve daha esnek düşünebilecekleri bir güç kazanırlar. Ancak Aralık ayının kendi içindeki geri hareket, Ay tutulmaları ve diğer oluşumlarını göz önüne aldığımızda bu sürecin kısa soluklu oluşu tabi ki sevimsiz bir durum. Hatta ben bunu kozasından çıkmaya hazırlanan bir kelebeğin telaşına ancak çıktıktan sonra belli bir müddet dolaşmasına benzetiyorum. Fakat hayatta neyin tam olarak garantisi var ki? O zaman bize düşen mutsuzluk gibi mutlulukların da kıymetini bilmek ve süreci en iyi şekilde değerlendirmek. Çünkü aşk konusunda bu üç haftalık dönemin kendi içindeki coşkunluğuna hepimizin ihtiyacı var.

İlişkisi sağlam temele oturmuş Akrepler bu dönemde sevdikleri kişiyle paylaşımda bulunmaktan, hem maddi ve hem de manevi değerlerini bölüşmekten son derece zevk alabilirler. Çünkü onlar kendi kimliklerinin kaybetmeden karşısındaki kişiyle biz olabilmeyi başarmış kişilerdir. Bu yüzden de dönemin enerjik, maceracı veya bağımsızlık içeren doğasını nasıl eşitlemek gerektiğini gayet iyi bilirler. Ne mutlu böyle Akreplere. Tabii ki her insan böyle güzel bir aşka sahip olmak ve karşısındaki insanla bir olmak ister. Aslında seçimlerimizi doğru şekilde yapabilsek bir sorun yok. Ancak insanoğlu nedense yanlış ilişkilerin kurbanı olabilen ve yanlış olduğunu bile bile sürdürecek kadar çoğu zaman kendine eziyet eden bir varlık. Doğal olarak böyle durumlarda ya kaderi suçluyoruz ya kendimizi veya karşımızdaki kişiyi. Oysaki hepimiz mutluluğu hak ediyoruz.

İlişkisinde sorun olanlar veya henüz ilişkilerini düzgün bir seyirde sürdürmeyi başaramamış kişiler açısından bu dönemi incelediğimizde öncelikle tarafların beraberliklerine nasıl baktıkları üzerinde durmamız gerekir. Eğer her iki taraf da sürdürmeye kararlı ise ancak şu anki şartlar gereği aralarında sorun varsa, Venüs gezegeninin Yay burcu seyri altında problemler üzerinde durmak yerine yok saymak hayatın keyif veren güzelliklerini yaşamayı tercih etmek normaldir. Böyle bir enerji altında iki şekilde tavır alınabilir.

1-Sen benimsin fakat şimdi sorun kaldıracak halde değilim. Bir müddet birbirimizden uzak duralım.
2-Bu ilişki çoktan bitti, onu unutmaya çalışmalı acı çekmemeliyim.
3-Yeni bir heyecan aramalıyım. Herşeye rağmen güzeldir. Boşver gitsin.
4-Herşeyi bir yana koyalım birbirimizi yeniden keşfedelim. Bir seyahate çıkalım.

Bu soruların cevabı tabi ki ilişkinize göre şekillenecek. Ancak şu var ki, Aralık ayı hakikaten oldukça yoğun enerjilere ev sahipliği yapmakta. Durum böyle olunca radikal kararlar almak yerine Venüs süresince hoşgörülü tarzda ilişkinizi sürdürmek veya herşeyi ılımlı bir şekilde düşünmek gayet yararlı. Bir karar verilse dahi geri harekette bu karar tekrar gözden geçirilecektir. Yani diyelim ki ilişkiyi bitirdiniz. Merkür gezegeninin Oğlak burcundaki geri hareketi başladığında ciddi ciddi düşünmeye başlarsınız veya diyelim ki yeni bir aşka yelken açtınız, geri harekette ne yaptım sorusunu kendinize sormaya başlarsınız. Onun için lütfen Venüs Yay burcu sürecini hayati kararlar alarak değerlendirmek yerine size sunulmuş bir hediye paketi gibi düşünerek heyecanını yaşamaya çalışın. Sürecin başında paketi yavaşça açın. İçindeki güzelliği keşfedin ve keyfini çıkarmaya bakın. Süre bitiminde paketi gönlünüzdeki rafa kaldırın ve ne güzel bir dönem geçirdim diyerek hayata gülümseyin. İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem karşınıza çıkabilecek bir kişinin işareti olsa da, bu paragrafı en başından sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum. Okuduğunuzda aslında dönemin geçici fakat hoş bir üç haftayı içinde barındırdığını anlayabilirsiniz.

İş ve Kariyer

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda seyrine başlayacak Merkür gezegeni 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar bu pozisyonunu koruyacaktır. Bu enerjinin etkisi altında, yakın çevrenizle olan ilişkinizde eskiye oranla çok daha derin düşünmeye ve ciddi şekilde herşeyi gözden geçirmeye başladığınızı farkedebilirsiniz. Yöneticiniz Pluto gezegeniyle 6-7-8 Aralık tarihlerinde kavuşum etkisi altına girecek Merkür, sizler açısından başta iş hayatınız, kaynak arayışlarınız ve girişimleriniz olmak üzere her türlü konuda, sorumluluklarınızın bilincinde hareket etmeniz ve bilinçli bir şekilde kararlar almanız demektir. Düşüncelerinizi belli bir nokta üzerinde odaklamanız ve gerçekçi düşünmeniz halinde bu üç haftalık süre içinde olumlu yönde ilerlemeniz mümkündür. Kurallara uygun, sistemli, disiplinli bir şekilde işlerinizi düzene koyarsanız, hedeflerinize varabilmek konusunda azimli davranırsanız her türlü engelin üstünden kolaylıkla aşabilirsiniz. Bu süreçte özellikle gücünüzü kimsenin üstünde göstermeye kalkmamalı, konuşmalarınıza dikkat etmelisiniz. Karamsar düşünmemeli, aldığınız kararlar konusunda ikilemde kalmamalısınız. Eğer kendinizden eminseniz, bu enerji sayesinde olumlu girişimlerde bulunabilir, çevreniz üzerinde etkili olabilirsiniz. Şimdi hep beraber Merkür geri hareketini gözden geçirelim.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Akrepler

1-Yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, haberleşme (posta, gazete, yazım, internet, telefon yoluyla konuşma ve yazışmalar)
2-Öğrenme ve öğretmeyle alakalı her türlü eğitim faaliyetiniz (öğrenme yeteneğiniz)
3-Kısa yolculuklar, komşularınız, kardeşlerinizle olan ilişkiler, nakliye,
4-Ev satın alma, kiralama, taşınma,
5-İfade gücünüz, iş yapma kapasiteniz, tüm fikirleriniz, ticaret, satış işlemleriniz
6-Günlük temaslarınız ve deneyimleriniz, kültürel yetenekleriniz, rapor veya belgeleriniz
7-Çevrenizdeki dedikodular, yayımcılıkla ilgili faaliyetleriniz, konuşma şekliniz, bilgi toplama ve paylaşımlarınızla ilgili konuları

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Akrepler Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Mesleki kariyeriniz, toplumsal ün, şöhret ve saygınlığınızla ilgili durumlar
2-Otoritelerle olan ilişkiniz(patronlarınız, ebeveynleriniz)
3-Sosyal itibarınız(statünüz), kader niteliğinde meslek(yazgınız),
4-İşverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınız,
5-Yaşam hedeflerinizle alakalı girişimleriniz, yükselişiniz
6-Mesleki sorunlarınız, sosyal mevkiniz,
7-Mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz, profesyonelliğiniz

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Para Durumunuz

22 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında, Güneş gezegeninin bir ay boyunca sürecek Yay burcu etkinliği altında, maddi kazanımlarınızla ilgili konularda şans yakalayabilecek ve kendi yeteneklerinizi hayata geçirecek olanaklarla karşılaşacaksınız. Aile kaynaklı gelir artışı söz konusu olabileceği gibi, siz bizzat girişimlerde bulunarak güç elde edebileceksiniz. Bu transit altında abartılı tepkilerde bulunmamaya özen göstererek, dengeli ve istikrarlı bir şekilde kendinizi yönlendirebilirseniz hakikaten maddi anlamda feraha kavuşabilirsiniz. Yabancılarla işbirliği, yabancı diliniz sayesinde para kazanmak veya ticari anlamda girişimlerde bulunacağınız yeni insanlarla tanışmak gibi olanaklara da sahip olabilirsiniz. Her ne olursa olsun lütfen harcamalarınıza dikkat ediniz, kısa süreli bu etkileşimin sürekli olacağını düşünerek gereksiz yere bütçenizi sarsmayınız.

2 Aralık tarihinde Yay burcunda ilerlemekte olan Güneş ile İkizler burcunda ilerleyen Ay gezegeni arasında meydana gelecek Dolunay, duygusal ve ruhsal açıdan başkalarıyla olan paylaşımlarınız konusunda olmak üzere, kredi başvurularınız, elden alınan borçlar veya değişimde bulunmak istediğiniz bir çok konuda, beklentileriniz dışında gelişmeler yaşamanıza neden olabilir. Yine bu enerji altında yeni bir girişimde bulunmak sakıncalıdır fakat daha önceki başvurularınız veya işlerinizin sonucunu almanız mümkün hale gelebilir. Cinsel paylaşımlarınız, ortak kaynaklarınız, eşinizin kazanç durumu veya borçlarınız mevzularında olabilecek sıkıntılar karşısında dikkatli olmanız gerekebilir. bugünlerde özellikle borç-alacak mevzularında dikkatli olmanızı öneriyorum.

2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ve maddi kazanımlar evinizde seyrini sürdürecek Venüs gezegeni, başta seyahatler olmak üzere yakın çevrenizde meydana gelen yoğunluğun, hareketliliğin işareti olarak önem taşımakta. Değişik insanlarla tanışarak hem maddi hem de manevi açıdan kazanımlar elde edebilirsiniz. Venüs, astrolojik açıdan sadece aşk ve ilişkilerle sınırlı bir gezegen olmayıp, hayatın konforlu ve lüks yönlerine sahip olma arzunuzla birebir alakalıdır. Bu durum doğal olarak akla parayı getirmektedir. Yay burcundaki Venüs ise hem keşif anlamında yolculuklar yaparak yeni insanlarla tanışmanızı hem de girişimlerde bulunarak maddi güç elde etmenizi destekleyicidir. Kısa süreli olan bu dönemde atılacak ilk adımlar, 22 Kasım tarihinde Güneşin Yay burcuna girmesi ve 5 Aralık tarihine kadar Merkür gezegeninin de Yay burcunda oluşu ile anlam kazanmaya başlayabilir. Yabancı kişilerle ortaklıklar gündeme gelebilir veya eş destekli gelirler söz konusu olabilir. Bilgi, yüksek öğrenim, ticaret, halkla ilişkiler, felsefe, din, hukuk, adalet ve yasalar bu kısa süreç boyunca maddi ve manevi açıdan zenginlik sağlayabilecek aktif alanlar olabilir. Yalnız dikkat edeceğiniz nokta Aralık ayının kendi içinde oldukça yoğun enerjilere ev sahipliği yapacak oluşudur. O nedenle Merkür ve Mars gezegenlerinin geri hareketini göz önüne almadan lütfen acil kararlar vermeyiniz, çevrenizle olan ilişkilerinize dikkat ediniz.

16 Aralık tarihinde Yay burcunda ilerleyen Güneş ile Ay gezegenlerinin gökyüzündeki kavuşumları, Yeniay anlamına gelmekte. Tüm burçlar için son derece olumlu bu enerjinin sizlere olan yansımasını birlikte inceleyelim. Öncelikle bu yeni ay, Yay burcunda oluşacağından genişleme, büyüme anlamındadır. Fakat doğru kullanılmadığı takdirde elinize geçen parayı, geldiği gibi harcamanız da mümkündür. Bu etki altında, plan ve projelerinizi hayata geçirmek için paraya ihtiyacınız olabilir. Seyahatlere çıkabilirsiniz. Bu yolculukların birçoğunu kendi cebinizden yapsanız dahi, bunlar iş yeriniz veya iş yaptığınız kişiler tarafından geri size ödenebilir. Yolculuklar, keşifler, yüksek eğitim veya ticari konulardaki girişimlerinizden para kazanabilirsiniz. Parasal kazancınızı çoğaltmanızı sağlayacak aktivitelere yöneleceğiniz bu dönemde özellikle iş yaptığınız insanlarla olan ilişkinizde iyi niyetinizi belli sınırda tutmaya çalışınız. Maaşınızın artışıyla alakalı konularda patronlarınızla ilişkilerinizi düzgün tutmanızda fayda vardır. Bu enerji anne ve baba destekli gelir artışınızın da simgesidir. Hayatın güzel ve hoş yanlarının keyfini çıkarmak arzunuz bu enerji altında yükseleceğinden, daha iyi iş imkanlarına sahip olmayı arzulayabilirsiniz. Geliriniz konusunda özellikle yabancı ülke ağırlığı ön planda olabilir, yurtdışı temsilciliklerinde görev almak, tercümanlık, tur operatörlüğü, dini görev, danışmanlık, hukuk, ihracat, gazetecilik ve sporla alakalı meslekler kanalıyla kazanç sağlamanız da mümkündür. Tek dikkat edeceğiniz husus, paranıza dikkat etmek, harcamalarınızı belli bir bütçe içinde yapmaya çalışmaktır. Bu enerjinin sizlere güç, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması her ne kadar rahatsız edici yönüyle düşünülse de, astrolojik anlamda kişinin bazı konularda gerçekleri görebilmesi adına son derece etkili bir güçtür. Bu Dolunay, dünya görüşünüz, eğitim hayatınız, hukuk, yasalarla alakalı konularınız, mesleki ihtisas durumunuz, yaşamınızla alakalı amaç duygunuz, inancınız, ahlaki değerleriniz konularında etkili olup kendinize özgü bir yaşam felsefesi edinmeniz adına son derece önemlidir. Genişlemek, büyümek ve ilerlemek için öncelikle kim olduğunuzu, nelere sahip olduğunuzu ve kendi gerçeğinizi yaratmak durumundasınız. Ben kimim sorusuna net bir cevap bulmak kişinin geleceğini yönlendirmesi açısından son derece önemlidir. Bugüne dek karşılaştığınız olayları ve tüm yaşadıklarınızı şöyle bir düşünün ve edindiğiniz tecrübe ve birikimlerinizi masaya yatırın ve sonra kendi geleceğiniz adına ne yapmak istediğinize bilinçli bir şekilde karar vermeye çalışın.

Huzuru bulmak ve bunu sürekli kılabilmek için öncelikle ufkunuzu genişletmeniz ve bulunduğunuz şartlara göre kendinizi geliştirmeniz gerektiği gerçeğini göz ardı etmeden esnek olmayı, inatçı davranmamayı, çağa uygun bir şekilde yeni bir düzenleme yapmanın size olabilecek katkılarını bir düşünün. Daha hızlı ve daha aktif bir şekilde yaşamınızı sağlayacak düzenlemelerde bulunmanın aslında size aradığınız güvenceyi sağlayabileceğinizi göz ardı etmeyiniz. Siz bütün bunları gözden geçirip düzenlemelerde bulunduğunuzda iletişimsel olarak çok daha girişken, isteklerini elde etmekte daha aktif ve çabuk harekete geçebilen bir kişi haline gelerek duygularınızı dile dökebilir, deneyimler yaşayarak hayatınızı daha zevkli hale getirebilirsiniz.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :4-5-8-9-12-13-17-18-22-23

Zayıf Enerjili Günler :1-6-7-19-20-21-27-28

Aşkta En Şanslı Günler :22-23

Parada bereketli günler : 14-15-16

Yeniay :12-13
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :1-27-28
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Yay Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

22 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında, Güneş gezegeninin bugünden itibaren bir ay boyunca burcunuzda seyredecek oluşudur. Bu sizler için yeni bir yaş anlamı taşıyacağı gibi, kendinizi dış dünyada ifade etmeniz açısından da oldukça şanslı bir dönemdir. Sizler bu etki altında, özgürlüğünüz konusunda her zamanki gibi hassas davranacak, yeni girişimler için hevesli olacak ve başkaları üzerinde liderlik gücünüzü göstermek isteyeceksiniz. Kimileriniz bu etki altında kozasından çıkmış kelebek misali yenilikleri yaşamak adına abartılı bir şekilde hareket edebilir, kimileriniz ise uzun zamandır girişimde bulunmayı düşündüğü halde geri planda bırakıldığı için bir türlü adım atamadığı konularda daha cesur davranabilirler. Her ne olursa olsun gayet olumlu bir süreçtir fakat yay enerjisinin aşırı genişlemeyi tetikleyen enerjisinin bilincinde olarak dikkatli hareket etmeyi de ihmal etmemelisiniz. Şimdi sizler, dış dünyada kendi varlığınızı insanlara ispat edebilir, coşkunluğunuzla birçok kişiye örnek olabilirsiniz. Sizi baskı altına alan herşeyden uzak kalmayı isteyeceğiniz bu dönemde size tavsiyem sorumluluklarınızı ne olursa olsun ihmal etmeyiniz.

2-25 Aralık tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, aşk ve ilişkiler konusunda sizi destekleyici, huzur duygusu ve yaşamın zenginliklerini yüreğinizde hissetmenizi sağlayıcıdır. Bu etki altında siz Yaylar bir yandan popülerliğinizin yükselişine diğer yandan dış dünyada sizi tanıyan tanımayan herkesin dikkatini kolayca üzerinize çekiyor olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. 225 gün sonra gelen bu şanslı dönem kısa süreli olsa da, bunu bir hediye paketi gibi düşünüp keyfini çıkarmaya bakın. Bu enerji sayesinde tavırlarınızdaki asalet ve doğallık, konuşmalarınızdaki dürüstlük ve akıcılık, sizi diğerlerinden ayıran son derece etkili silahınız olacaktır. Karşı cins üzerinde hem bilginiz hem de görünümünüzle etkili olacağın bu üç haftalık dönemi en güzel şekilde değerlendirmeye bakın. Sevdiklerinizle bir araya gelin, kendinizi şımartın, birlikte olduğunuz kişiyle güzel anlar yaratmaya bakın. Sorunları olanlar oturup tatlılıkla konuşun. Eğer yüreğinizdeki sevgi devam ediyorsa, altından kalkamayacağınız hiçbir sorun yoktur. Beraberliği olmayan Yaylar ise, bu kısa seyirde yeni biriyle tanışma fırsatı bulabilirler. Yine bu dönemin bir başka yansıması ise, yolculuklar, keşif gezileri, hukuk, yasalar, politika, halkla ilişkiler gibi alanlarda yapılacak girişimlerdir. Şimdi kendinizi tanıtma ve dış dünyada gösterme gücü bulabilirsiniz.

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni, 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar bu pozisyonunu sürdürecektir. Bu süreç içinde, eşiniz veya sevgilinizle aranızda iletişimsel açıdan belli bir mesafe söz konusu olabilir. Fazlasıyla gerçekçi ve ciddi düşünebilir. Hatta kimi zaman karamsar bir tutum içinde olması da mümkündür. Merkür haberleşme ve iletişimle alakalı konularda astrolojik olarak meraklılık, çabuk harekete geçme, hızlı düşünme ve bağlantı kurmayla alakalıdır. Yani daha aktiftir. Fakat Oğlak burcundaki Merkür tam tersine ciddiyet, sorumluluk, mesafelilik anlamındadır. Kısaca Merkür gezegeni Oğlak burcunun ciddi doğasıyla pek uyuşmaz. Ayrıca sizin gibi son derece hareketli kişiler için bu enerji, yavaşlamak, temkinlilik ve daha fazla dikkatli olmak demektir. Bu enerjinin bir diğer anlamı ise, eşinizin sizin tarafınızdan desteklenme arzusunun simgesi olabilir veya eşiniz bu dönemde maddi anlamda kafası karışık olduğundan sizinle iletişimde sorunlar yaşaması muhtemeldir. Böyle bir olasılıkla karşılaştığınızda onu sakinleştirmeniz, iletişimde bulunması için zorlamamanız, anlayışla karşılamanız gayet faydalı olabilir. İlişkisi olmayanlar için bu enerji, birlikte olacağınız kişinin, sizden farklı düşünen ve hayatı sizin gibi coşkulu ve spontan bir şekilde değil, daha ciddi ele alan birisi olması olasılık dahilindedir. Ayrıca sizler bu enerji altında, parasal konularda işyerinizle görüşmelerde bulunabilir, ortak işler yapıyorsanız finans konusunda yıl sonu olması dolayısıyla yeni ayarlamalarda bulunmanız mümkündür.

16 Aralık tarihinde burcunuzda burcunuz üzerinde meydana gelecek Yeniay oluşumu, tüm burçlar açısından iyileştirici, pozitif düşünmeyi sağlayıcı bir yansıma olarak dikkat çekiyor. Aralık ayının kendi içindeki yoğunluğunu düşünürsek Yeniayın güçlü enerjilerine hepimizin ihtiyacı var. Şimdi bu güçlü enerjinin sizler için olabilecek yansımalarını birlikte inceleyelim. Yeniay, sizin burcunuzda gerçekleşeceği için doğal olarak bu durumun güçlü ışığı öncelikle sizleri aydınlatıcıdır. Girişim isteği, cesaret ve yenilik arzusu veren bu enerji altında, önümüzdeki iki hafta boyunca yeni insanlarla tanışabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilir, hem ruhsal hem de fiziksel manada sesinizi dünyaya duyurabilirsiniz. Hayatın anlamını, derinlerde yatan sırları kısaca kendinizi yeniden keşfetmenizi sağlayan bu enerjinin desteği altında, çevrenizle yakın temasta bulunabilir, imajınızı güçlendirebilirsiniz. Gizli konulardaki çalışmalarınızı, becerilerinizi, bilgi birikiminizi, yeteneklerinizi kolayca ifade edebilir, farklı yanlarınızı diğer insanlarla paylaşarak kendi tanıtımınızı yapabilirsiniz.

Pozitif yanınızın yükselmeye başlayacağı bu dönemde, hak ve adalet duygusu içinde çevrenizdeki insanlara yardımcı olabilir, hayır dualarını alabilirsiniz. Fiziksel açıdan size olumlu tesiri olacak bu enerji, cazibenizin yükselmesini, tensel arzularınızın yoğunlaşmasını ve sıcaklığınızı sevdiğiniz kişiye hissettirmenizi sağlayıcıdır. Ayrıca yine bu etki altında bilge yanlarınız ortaya çıkabileceği için insanlar size danışabilir ve örnek almaya çalışabilirler. Yüksek eğitim, felsefe, yayın hayatı, medya, turizm, ticaret, spor, tercümanlık, astroloji, hukuk gibi meslekler aracılığıyla dünyaya sesinizi duyurabilirsiniz. Size düşen cesaretle öne atılmak ve artık kendinizi göstermektir. Bu enerjinin sizlere güç, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

İş ve Kariyer

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Yaylar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Uzun seyahatleriniz(iş,eğitim,özel), yabancı bir ülkeye yerleşim(evlilik, iş, eğitim ),
2-Yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz,
3-Yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular,
4-Fanatik görüşleriniz, gelenek ve göreneklere verdiğiniz önem, bilgelik yolundaki inanışlarınız,
5-İthalat ve ihracatla ilgili meseleleler, yasalarla alakalı görüşleriniz, yargı konuları, araştırma ve keşifleriniz, maceralarınız, gönül ilişkiniz, eşinizin akrabalarıyla olan ilişkiniz(kardeşleri, yeğenleri),
6-Taraftarlık(spor v.b), yabancı dil öğrenmek, felsefik görüşleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, dini kurumlar, yayıncılık, denizaşırı ülkeler,
7- Kendi içinize yolculuk(ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum sorularının cevaplarını arama),
8-Egzotik yerler, sezgisel olarak algılama gücünüz, yabancılarla tanışmak(maceralar, evlilik), prensipleriniz
9- Mesleki uzmanlık, ihtisaslaşma konuları

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Para Konuları

31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burçlarında meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması etkisi, halk arasında bilinen anlamıyla gerilim olarak düşünülse de, astrolojik açıdan kişinin yaşamıyla alakalı önemli bir gerçeğin daha net anlaşılması ve düzenleme yapılmasıdır. Şimdi bu etkinin size göstermeye çalıştığı gerçeği ve dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte inceleyelim. Meydana gelecek Dolunay yaşamınızla alakalı yeni bir dönüşümde bulunma isteğiniz, duygusal ve ruhsal olarak kendinizi güvende hissetmek adına başkalarıyla olan her türlü bağlantınız, cinsel tercihiniz, istekliliğiniz, eş, ortak veya başka kaynaklı maddi ve manevi paylaşımlarınız konularında etkili olacağından, sizin şimdi yaşamınızı şöyle bir gözden geçirerek yeniden kurgulamanız gerekmektedir. Bunun adı yenilenmedir, toparlanmadır ve güçlenmek adına içgüdüsel olarak kendinizi hazırlamanızdır. Bazen ayrılıklar veya yaşanan maddi, manevi krizler neticesinde insan büyüdüğünü, geliştiğini hissedebilir.

Ne kadar kabul etmeseniz hatta isyan etseniz de bazen bu tür durumların ne kadar faydalı olduğu yıllar sonra anlaşılabilir. Şimdi siz de, içinde bulunduğunuz duygusal ve ruhsal hayatınızı gözden geçirerek yaşamınıza yeni bir yön vermek adına, kimseye güvenmeden kendi ayaklarınızın üstünde kalabilecek şekilde düzenlemeler yapmalısınız. Kimsenin sizin gibi düşünmesini beklemeden ve onlar üzerinde etki yaratmaya çalışmadan, mantık gücünüzden yararlanarak yeni bir yön çizmeniz ve sorumluluklarınıza sahip çıkmanız gerekmektedir. Hayatınızı genel anlamda gözden geçirdiğinizde işlevini çoktan yitirmiş, bozulmuş ve işe yaramayan ne varsa bu bir ilişki olabilir veya maddi bir konu olabilir hayatınızdan çıkarmalı, yeniden doğmak adına bunları geride bırakmalısınız. Bu bir yerde sizin yaşamınıza yeni ve bembeyaz bir sayfa açmanız anlamına gelecektir. Bunu yapmanız halinde, hem maddi hem de manevi açıdan başkalarına bağımlı kalmadan özgüvenli bir şekilde kaynaklarınızı değerlendirebilir, yeni yatırım alanları keşfedebilir ve sizin için değer taşıyan herşeyi kontrolünüz altına alabilirsiniz.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Yaylar

1-Yetenekleriniz yoluyla elde edilen tüm maddi kazanımlarınız,(geliriniz), kayıplarımız (parasal),
2-Duygusal anlamda güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız, gelir ve giderleriniz(bütçeniz), yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız
3- Zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri,
4-Değer yargılarınız, menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz, borçlarımızla alakalı konular

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :6-7-10-11-14-15-16-19-20-21-24-25-26

Zayıf Enerjili Günler :2-3-8-9-22-2329-30

Aşkta En Şanslı Günler :24-25-26

Parada bereketli günler : 17-18

Yeniay :14-15-16
(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :2-3-29-30
(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Oğlak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

22 Kasım-21 Aralık Güneş gezegenin bugünden itibaren Yay burcunda seyrine başlayacak oluşudur. Sizler bu etki altında, içsel dünyanız açısından geriye çekilerek yaşamınızla ilgili konulara odaklanacak ve bundan sonrası adına girişimde bulunacağınız konular için büyük bir içsel güç ve hoş bir huzur duygusu olanağı yakalayacaksınız. Güneşin bu pozisyonu sizler açısından geçmişin tüm kirliliklerinden ve olumsuzluklarından kurtulmak adına çok önemli bir etki olacaktır. Sezgi gücünüz hiç olmadığı kadar artacağı için, hayatın şu ana kadar size kaybettirdikleri konusunda mükemmel bir olgun görüş sahibi olacaksınız. Belki şu an için bu geri çekilişi kafanızın içinde yanlış algılayabilirsiniz ama hiç düşündüğünüz gibi olmadığını size belirtmeliyim. Bu ileriye yönelik mükemmel adımlar atmanız için gerekli olan bir yüzleşme sürecidir. Bu etki altında öyle şeyler yaşarsınız ki, bu dönem bittiğinde sağlığınızdan tutun da, tüm yaşamınıza kadar net bir görüş sahibi olabilirsiniz. Bazı şeyleri önceden sezebildiğinizi fark edebilir kendinizdeki bu ruhsal gücün karşısında, hayatın size sunacağı fırsatları şimdiden öngörebilirsiniz. İçinizi ferah tutun. Olumlu gelişmeleri yaşamak adına bilge insanların yaptığı gibi sakin ve sabırlı bir şekilde kendinizi dinlendirin, arındırın, temizleyin.

2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeninin sizler açısından anlamı diğer burçlara göre çok daha özel ve gayet mahremdir. Yay burcu keşif, macera ve genişlemeyle birebir alakalıdır. Venüs gezegeni ise bağ kurmak, popülerlik ve hayatın keyifli yanlarının tadına varmaktır. Bu iki güçlü enerji gizlilik evinizde oluşacağı için doğal olarak bu durum bilmediğiniz, düşünemediğiniz hatta hayal bile edemeyeceğiniz güzelliklere ruhsal açıdan kavuşabileceğiniz anlamına gelebilir. Yani ilişkiniz sizin için kutsaldır ve bu kutsallığın başkaları tarafından bilinmesini arzu etmeyebilirsiniz. Kendine kurduğunuz dünyanızda inancınızla büyüttüğünüz bu sevginin dışarıdaki insanlar tarafından anlaşılması zor olabilir. Bu enerjinin bir başka yansıması ise bazı gizli yardımların değişik yollardan sizi bulmasıdır.

5 Aralık tarihi itibariyle burcunuzda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni, 26 Aralık tarihindeki geri harekete kadar bu pozisyonunu koruyacaktır. Üç hafta boyunca etkili olacak bu enerji, dış dünyadaki girişimleriniz ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade edişiniz üzerinde gayet önemli bir tesir olup, size zihinsel açıdan disiplin, güçlü bir odaklanma gücü, sistemli hareket edebilme sağlayabilir. İş hayatınızla alakalı konularda yapılacak görüşmelerin işareti olan bu etki altında, sorumluluklarınız baş planda yer aldığından, sözel olarak herşeyi daha dikkatle ele alabilir, fikirlerinizle çevrenizdeki insanları etkilemeye çalışabilirsiniz. Oğlaklar için uzun bir aradan iletişimsel olarak şans anlamına gelen bu etkiyi olumlu anlamda değerlendirmek için, öncelikle kendinize olan güven duygunuzu sözlerinize yansıtmanız son derece yararlıdır. Çalışma veya eğitim hayatınızla alakalı konular bu dönemde daha fazla ön planda olabilir. Özellikle gücünüzü hissettirmekten zevk alabilirsiniz. Kararlılık yine bu enerjinin etkisi altında gayet kolaydır. Sözleriniz bir senet gibidir ve sizinle olan kişiler güvenilir bir kişi olduğunuzu kolaylıkla farkedebilirler.

16 Aralık tarihinde Yay burcunda meydana gelecek Yeniay enerjisi, başta ciddi ilişkiniz olmak üzere, sözleşme, iş ortaklığı ve kontratlar konusunda abartılı kararlar vermemeye, elinizde olmayan durumlar nedeniyle acil davranmamaya ve dikkatli seçimlerde bulunmak için sakin olmaya çalışmanız son derece önemlidir. Bırakın, çevrenizde olan herşey kendi içinde gelişip gitsin. Siz buna müdahalede bulunmak yerine olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışınız. İlişkiniz ne kadar mutlu veya sorunlu olursa olsun, partnerinizle aranızdaki sevgi bağını muhakkak ön planda tutmaya çalışın. Bazı durumların arzu ettiğiniz gibi gerçekleşmemesi nedeniyle içinize kapanmayın. Önce zihninizde, herşeyi mantıklı bir şekilde çerçeve alın ve güvendiğiniz kişilerle temasta bulunarak, moral dengenizi yüksek tutun. Bu etki altında, elinizdekilere sahip çıkmaya çalışın ve gereksiz riskler almaktan uzak durun. Bu enerjinin yansımaları arasında olumlu sayılabilecek en önemli tesir, ruhsal yaşamınızı güçlendirici ve inancınızı yükseltici oluşudur. Evet bazı durumlar umduğunuz gibi gelişmiyorsa da, size düşen öyle veya böyle kendinize olan güveninizi dimdik ayakta tutmak ve biraz daha sabırlı olmaktır. Size düşen cesaretle öne atılmak ve artık kendinizi göstermektir. Bu enerjinin sizlere kuvvet başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Oğlaklar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Cinsellikle alakalı olan herşey (seksüel tecrübeler)
2-Kanuni işler, örgütlenmek, kalıcı değişiklikler(yaşamınızla ilgili yapmayı düşündüğünüz),
3-Bitişler ve yeni başlangıçlar, mistik konular, hayat ve sağlık sigortası, gizli işler,
4-Merak ettiğiniz konularda iz sürme ve öç alma gibi kavramlar,
5-Cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması, hırslar, yüksek idealler
6-İlişkinizdeki paylaşımlar, birbirinizle olan bütünlük duygunuz.
7-Tutkularınız, duygusal bağımlılıklarınız.

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması astrolojik açıdan ise bir bitişi simgelemekte ve oluştuğu yaşam alanında dikkat edilmesi gereken durumları göstermektedir. Dolunay her ne kadar ürkütücü bulunsa da, bu yönüyle düşünüldüğünde kimileri için son derece yararlı olabilecek tespitlerin yapılmasında faydalıdır. Eğer işaret ettiği noktalar ciddiyetle ele alınırsa bir döngünün sona ermesiyle yeni bir sayfanın açılmasını sağlayıcı olabilir. Eğer astroloji kişinin enerjilerinin farkında olarak yaşamını düzenleme ilmi ise, o zaman bundan yararlanılmalı, korkulu ve olumsuz yönüyle değil bilakis yararlı taraflarını görerek değerlendirilmelidir. Belki uzun bir bilgi gibi oldu ama sizin için önemli olduğunu tahmin ettiğim için açıklama gereği duydum.

Şimdi gelelim bu Dolunayın sizin açınızdan önemine. Öncelikle bir başka insanla özel manada, sevgi bütünlüğü içinde karşılıklı uzlaşı, saygı ve güvenle bir beraberlik kurabilmek için ortak sorumlulukların farkında olmak kesinlikle şarttır. Hayatı tek başına yaşamak yarınlarda yalnız ve hüzünlü bir yaşlılık geçirmemek için, öncelikle yaşadığınız ilişkiye veya bundan sonrası ilişki konusunda düzenlemelerde bulunmanız faydalıdır. Bugüne dek yaşadığınız acı ve tatlı deneyimleri, aldığınız dersleri göz önüne alarak şimdi yeniden başlamış gibi ilişkinizdeki aksayan noktaları tamir etmeye çalışmalısınız. Kendinizi mutsuz hissettiğiniz ve kesinlikle doyuma ulaşmadığınız bir ilişkiyi sürdürmemeli, daha iyi seçimlerde bulunmak için yeri geldiğinde sona erdirmeyi de bilmelisiniz. İlişkinin tek taraflı sevgi ve fedakarlık üzerine kurulmasının, zamanla sağlıksız, mutsuz ve tatminsiz bir hayata dönüşmesinin önüne geçebilmek için öncelikle kendi gerçeğinize sahip çıkmanız gerektiğini bilmelisiniz. Sen veya ben demek yerine biz olmayı başaramayan bir kişiyle yapılacak bir evliliğin ne size ne ona ne de ileride doğacak çocuklarınıza hiçbir yararı yoktur. İşte bu Dolunay size bu düzenlemeleri yapmanız halinde yeni ve sağlıklı bir ilişkiyi müjdelemektedir. Böylece yaşam yolunda huzura kavuşmuş ve ilişkisinde tatmin olmuş bir kişi olarak her konuda daha atak, canlı ve olumlu kararlar alabilir, dış dünyada kendinizi gayet başarılı bir şekilde ifade edebilirsiniz. Tam tersi durum ise mutsuzluğunuz anlamına gelebilir.

İş ve Kariyer

2 Aralık tarihinde İkizler(Ay) ve Yay(Güneş) burçları arasında meydana gelecek Dolunay etkisi altında, çalışma hayatınızın gündelik temposu içinde meydana gelecek yanlış anlaşılmalar konusunda sakin ve ılımlı davranmaya çalışmalısınız. İş koşullarınızla alakalı sorunlarınız oluşabilir. Görüşmeleriniz gecikebilir, sağlık konusunda dikkatli olmanız lazımdır. Stres ve yorgunluklar gerilime yol açabilir. Sizin fikirlerinizle, başkaları arasında farklılıklar oluşabilir. Herkes kendi düşüncesini savunmaya kalkabilir. Daha önceden girişiminizi başlattığınız konularda sakin ve beklemede kalmanız gerekebilir.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Oğlaklar,

1-Yeni başlangıçlar, İş ve özel girişimleriniz,
2-Kendinizi keşfetme ve isteklerinizin peşinden gidebilme cesaretiniz
3-Fiziksel görünümünüz ve dış dünyada nasıl görünmek istediğiniz(imajınız),
4-Kendiniz ifade biçiminiz(dışardan görünen), yaşam enerjiniz(canlılığınız), mizacınız,
5-Kendinizi ortaya koyma gücünüz, insanlara yaklaşım biçiminiz,
6-Deni girişimleriniz (başlangıç yapmak istediğiniz durumlar)
7-Davranışlarınızdaki kararlılığınız, kimlik duygunuz, cesaretiniz,
8-Yaşam bilinciniz, tipiniz, eğilimleriniz, egonuz, genel sağlık durumunuz, baskınlığınız.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Para Durumunuz

Mars geri hareketi sizler açısından sadece ilişkinizle alakalı konularda değil, başkalarıyla paylaşım içinde olduğunuz maddi gelirler veya finansal anlamdaki konularda da etkilidir. Şimdi bunların neler olacağını ve bu dönemde dikkat etmeniz gerekenleri birlikte gözden geçirelim.

Mars Geri Hareketinin Siz Oğlaklar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Bankalarla alakalı kredi girişimleri veya borçlarınız,
2-Meslek olarak bankerler, yatırımcılar, muhasebeciler tüm hesaplarında
3-Ortak kazançları, evlilikle kanalıyla edinilen maddi gelirler, başkalarıyla olan finansal ilişkileriniz, vergiler,
4-Mirasla ilgili durumlar, değişimler, cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması, hırslar, yüksek idealler

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-8-9-12-13-17-18-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler :4-5-10-11-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler :1-27-28

Parada bereketli günler : 19-20-21

Yeniay :17-18
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :4-5
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kova Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

2 Aralık tarihinde Güneş ve Ay gezegenleri arasında meydana gelecek Dolunay etkisi altında, aşk hayatınız, sanatsal faaliyetleriniz, sosyal hayatınızla alakalı konularda ani kararlar vermemeye özen göstermelisiniz. Bu günlerde karşınıza çıkabilecek kişi konusunda iyimser davranmamaya çalışmanız faydalıdır. Aşk hayatınızla ilgili sorunları bu enerji altında çözmeye çalışmanızın pek bir anlamı olmayabilir. Borsa ve spekülasyon, şans oyunları veya bu türlü mevzularda paranızı risk altına alabilecek kararlardan uzak durmanız faydalıdır.

2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeninin sizler açısından anlamı özellikle yabancı uyruklu kişilerle tanışmanız, sosyal faaliyetlerinizin ön plana gelişi olduğu gibi, yolculuk, eğitim, ekip halinde yapılan çalışmalar esnasında karşılaşacağınız özel bir kişinin işareti de olabilir. Bu enerji kısa sürelidir. Aralık ayının kendi içindeki yoğunluğu nedeniyle geri hareketler başlayana kadar bu olumlu dönemin keyfini sürünüz. Size yeni dostluklar kazandırması ve herkesin yararına olabilecek çalışmalarda ön sıralarda yer almanızı sağlayıcı olan bu enerjiyi bir hediye paketi gibi düşünün. İçini açın, keyfini sürün ve lezzetinden yararlanın. Sosyal haklarınız konusunda duyarlı, barış dolu bir dünya kurmak için elbirliği, farklı kültürleri araştırmaya gönüllü bir ruh haliyle hareket edeceğiniz bu dönemde, ilginç projelerde yer alarak, ülke dışına çıkarak güçlü insanlarla bir araya gelerek kendinizi geliştirebilir, büyütebilirsiniz.

16 Aralık tarihinde Yay burcunda meydana gelecek Yeniay etkisi altında öncelikle arkadaşlık ilişkileriniz fazlasıyla ön plana çıkabilir. Gerek iş yerindeki arkadaşlıklar gerekse sosyal hayatın içinde birlikte olduğunuz dostlarınız için her türlü fedakarlıkta bulunabilir, arkadaşlarınıza destek vermekten zevk alabilirsiniz. Kimileriniz, bir yakın dostu sayesinde iş bulabilir veya yine bir dost sayesinde işinizde başarılı noktalara gelebilirsiniz. Sizin için bu enerji altında dostluklar son derece önemli olduğundan iyi bir can dosta büyük ihtiyaç duyabilirsiniz. Grup aktivitelerinde söz sahibi olabilir, projelerinizi geniş bir grubun içinde uygulamaya çalışabilirsiniz. Çevre değişikliği size oldukça iyi gelebilir ve siz bu yeni çevrede sizinle aynı amacı paylaşan kişilerle bir araya gelerek faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Duygusal ilişkilerinizde ise, eşinizle arkadaşlık kurmak ve onunla paylaşımda bulunmaktan zevk alabilirsiniz. Bu iki haftalık süreç içinde, evlenmiş, ayrılmış çocuğu olan biri dikkatinizi çekebilir veya böyle bir ilişkiniz varsa bu süreçte ilişkinizin yaşamınızda daha fazla yer edineceğini söyleyebiliriz. Kimileriniz için özgür ilişkiler önemliyken bazı Kovalar bu süreçte yalnız kalmayı tercih edebilirler. Her Kova aynı olayları yaşamıyor olsa da, Yeniay etkisinin sizler açısından gayet olumlu gelişeceğini söyleyebiliriz. Bu enerjinin sizlere güç, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Kovalar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Uzun süredir devam eden ilişki
2-İlişkinizdeki ortaklık duygusu
3-Evlilik hayatınız
4-Seçilecek eş, yakın ve samimi dostluklar, hak, adalet, hukukla ilgili konular,
5-Çiftler arasındaki uyum ve uyumsuzluklar

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Kovalar

1-Gizli ilişkiniz, bastırılmış öfkeleriniz, seçimleriniz, geçmişe ait deneyimleriniz,
2-Bilinçaltınızdaki tüm meseleler, dünyadan uzaklaşma isteğimiz(inziva), kaçışlarınız,
3-kaçamaklarınız, gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular, geçmiş hayatınızla ilgili tecrübeler,
4-Edebiyatla ilgili çalışmalar (roman, şiir, senaryo), rüyalar, kaçışlarınız(televizyon izlemek, alkol, ilaç bağımlılığı, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi),
5-meditasyon, iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi), yüksek bilinci, istekleriniz ve zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz,
6-fizikötesi deneyimleriniz(mistizm, huşu, arınmak için yapılan tüm eylemler), şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz,
7-Gizli görüşmeleriniz, ruhsal sınır ve sınırsızlıklarınız, sırlarınız

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

İş ve Kariyer

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar düz olarak seyrini sürdürecektir. Bu enerjinin sizler için anlamı, geri plana çekilerek gerek iş ve gerekse her konuda kendinizi gözden geçirmeniz ve sizin için önemli meselelerde doğru kararlar verebilmek adına, olayların üstüne ciddiyetle eğilmeniz demektir. Bu süreç içinde, özgür yaklaşımlara sahip bir kişi olarak sorumluluk içinde hareket etmeniz mümkündür. Geçmişte yaşananların muhasebesini yapacağınız bu dönemde, şu ana kadar yaşadığınız olayları ciddi bir bakış açısı altında süzgeçten geçirerek yeni düzenlemelerde bulunabilir, yanlışlarınızın, eksiklerinizin farkında olarak bundan sonrası adına daha dikkatli hareket etmeye özen gösterebilirsiniz. Bu süreç içinde oldukça sakinsinizdir. Hiçbir şeyi aceleye getirmemeye özen gösterebilirsiniz. Özellikle bu dönemde incelemeden, üzerinde düşünmeden anlaşmalar imzalamamaya dikkat ediniz. Önünüze çıkabilecek fırsatlar üzerinde iyice incelemede bulununuz ve bunları sürecin bitiminden sonra yürürlüğe almaya çalışınız.

31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması etkisi tüm burçlar için farklı yaşam alanlarında yapılacak düzenlemelerin ve dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizmekte. Siz Kovalar için anlamını birlikte ele alalım. İş hayatınızı düzenli ve verimli sürdürmeniz için herşeyden önce bedensel ve zihinsel açıdan sağlıklı yaşamanız, düzenli beslenmeniz ve gündelik hayatınız içinde stres, yorgunluk ve gerilimli tepkilerden uzak durmanız lazımdır. Günlük yaşamda her insanın yapmakla yükümlü olduğu görevleri bulunmaktadır. Kimileri evde, kimileri ise iş yaşamının içinde rutin bir şekilde yapılması gereken görevleri yerine getirmeye çalışır. Bunlar şöyle bir genel olarak düşündüğümüzde belirli bir düzen içinde sürüp gider. İhtiyaçların düzgün bir şekilde karşılanması ve güven dolu bir hayat sürebilmek için sağlığımıza son derece dikkat etmek, düzenli beslenmek, uykumuza, dinlenmemize özen göstermek gerekir. Bu konularda dikkatsizlik yapmak, bile bile zararlı alışkanlıkları sürdürmek zamanla iş gücü kaybına ve rahatsızlanmamıza neden olabilir. Bütün bunların sonucunda ise, görevlerinizi yerine getiremediğiniz gibi gereksinimlerinizi karşılamanız da güçleşebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bundan sonrası adına hayatınıza bir düzen kurmak, yeteneklerinizi gösterebileceğiniz bir alanda iş sahibi olmak, seçimlerinizi doğru düzgün bir şekilde yaparak yaşamınıza yön vermektir.

Böylece hem başkalarına hem de kendinize karşı olan sorumluluklarınızı yerine getirmiş olur hem de geleceğinizi garanti altına almış olursunuz. Gelişiminizi bu şekilde sağlamanız zamanla çalıştığınız alanda ustalaşmanıza ve diğer insanlara bilgi ve deneyimlerinizi aktararak onların da verimli bir şekilde hayata katılmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu durum gerek ruhsal açıdan gerekse maddi anlamda kimseye muhtaç olmadan hayatınızı kurgulamanızı sağlayabilir. Şimdi dolunay etkisi altında kendinizi bir kez daha gözden geçiriniz ve aksayan noktaları tespit ederek, izlediğiniz yolda varsa eksiklerinizi tamamlayınız yoksa daha fazla ilerlemek adına neler yapabilirsiniz bunları tespit ediniz. Bu alanda olabilecek ters gelişmelerde lütfen dürüst olunuz, sizden kaynaklanan bir yanlış varsa bundan sonrası adına hatalarınızdan ders alarak yeni düzenlemelerde bulunmaya çalışınız. Böylelikle apansız durumlarla karşılaşmaz, dünyadan soyutlanmaz, keyifsiz ve sağlıksız yaşamaz mutlu ve huzurlu olursunuz. Tam tersi durumda ise bu dolunay sizin için oldukça eğitici ve tedirgin edici geçebilir.

Parasal Konuları

Merkür gezegeninin geri hareketi sadece aşk yaşamınız ve geri planda kalan konularla alakalı kalmayıp başkalarıyla ortaklaşa paylaştığınız paralar ve aşağıda maddeler halinde size bildirilen finansal konularda da etkilidir. Şimdi gelin bunları birlikte gözden geçirelim.

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Kovalar

1-Bankalarla alakalı kredi girişimleri veya borçlarınız,
2-Yatırım ve muhasebe ile ilgili tüm hesaplar
3-Ortak kazançları, evlilikle kanalıyla edinilen maddi gelirler,
4-Başkalarıyla olan finansal ilişkileriniz
5-Vergiler, sigorta, mirasla ilgili durumlar, değişimler

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-10-11-14-15-16-19-20-21-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler :1-6-7-12-13-27-28

Aşkta En Şanslı Günler :24-25-26

Parada bereketli günler : 22-23

Yeniay :19-20-21
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :6-7
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Balık Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin seyri, Aralık ayına damgasını vurmakta. 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar düz seyirde ilerleyecek Merkür gezegeninin bu dönemde sizler açısından iki anlamı bulmakta. Birincisi ileriye yönelik hedefleriniz ikincisi ciddiyet içeren ilişkileriniz. Bu nedenle hem bu bölümde hem de iş ve kariyer bölümünde bu konuya yer verdim. Şimdi hep beraber hangi konularda etkili olduğunu birlikte inceleyelim.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Balıklar

1- evlilik, ortaklık ve denge kurmak adına herşey,
2-evlilik hayatınız ve iş ortaklıklarınızla olan bütün ilişkileriniz
3-seçilecek eş, yakın ve samimi dostluklar
4-İlişkilerde görüş farklılıkları
5-Partnerinizin eğilimleri, davranışları ve ilişkideki rolü

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.


31 Aralık tarihinde, Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay ve hemen akabinde gerçekleşecek Kısmi Ay Tutulması, sorumluluklar ve kişisel istekler arasındaki dengenin kurulması veya aksayan noktaların daha belirgin hale gelmesinde son derece önemli bir oluşumdur. Dolunay kelime anlamıyla tedirgin edici gelse de aslında bir yanıyla kişinin kendiyle yüzleşmesi ve düzenlemesi gereken yönlerinin de göstergesidir. Madem astroloji kişinin, evrendeki gezegenlerin yaydığı enerjilerin zayıf veya güçlü oluşuna kendini düzenlemesi ve bu enerjilerden olumlu anlamda yararlanmasında etkilidir diyorsak o zaman Dolunay etkisini de bu bakış açısıyla değerlendirmek faydalı olacaktır. Şimdi gelelim siz Balıklar açısından oluşacak bu etkinin yansımalarına. Aşk hayatınızdan başlamak istiyorum. Çünkü yengeç-oğlak burçları arasında oluşacak bu Dolunay sizler açısından özellikle bu konu başta olmak üzere, varsa çocuklarınız veya çocuk sahibi olmanızla alakalı, erotizm, haz alma duygunuz, flört ilişkileriniz, sanatsal çalışmalarınız, hayatın keyifli ve eğlenceli yanlarını hissetmeniz kısaca sosyal hayatınızı ilgilendiren konularda etkili olacaktır. Aşk insanın kendini bir başka insanla gerek ruhsal gerekse fiziksel anlamda bütünleştirerek, kendi değerini ve kimlik duygusunu hissetmesini sağlayabilen haz olgusudur. Tutku dolu bir aşk insanın yaşama bakış açısını öylesine değiştirir ki, her sabah güne neşeyle uyanabilir, gün bitsin istemezsiniz. Sevgilinin gözlerinde kendinizi gördüğünüzde öylesine mutlu olursunuz ki, yaşamınızdaki her güçlüğün üstesinden gelebileceğinizi düşünürsünüz. Bu çoğu zaman böyledir.

Kimi zamansa aşk, mutsuzluğun, hayal kırıklığının ve hüznün bizzat kendisi olur çıkar. Geçenlerde bir söz duydum. Şimdi tam yeri ve benim ifade etmek istediklerimi özetliyor. İnsan inandığı şeyler uğruna muhteşem hatalar yapar. Aynen böyle. İnanırsınız veya inanmak istersiniz. Tabii bunu ancak yaşadığınızda anlarsınız. Karşınızdaki kişi sizi bencilce hayatının ortasında tutarken ne kadar mutsuz olduğunuzu görmez bile. Kimi zamansa biz yaptığımız hatayı görmezden gelir, gördüğümüz resmi gerçek sanabiliriz. İşte bütün bunlar Dolunayın güçlü ışığı altında belirmeye başladığında durumların farkına varırız. Onun yardımı ruhunuza baskı uygulamak, duygularınızı ayağa kaldırarak hadi artık gerçekleri gör ve kendini topla demektedir. Şimdi siz bu büyüleyici ışıkta kendinize yönelerek gerçeği en saf haliyle görmek için lütfen dikkatli bakınız. Bakınız ki size o ışık rehber olsun. Yanlış seçimlerinize dur deyiniz, olmayacak hayallerin peşinden koşmayınız, kendinize özen gösterirken sosyal hayatın içinde yer almaya çalışınız. Mükemmeli ararken zaman kaybetmek yerine sahip olduğunuz mükemmellikleri keşfetmeye çalışınız. Böylece çok daha huzurlu ve güvenli bir hayat sürebilirsiniz. Tam tersi durumda ise, Dolunayın etkisi altında yanlışlarınızla karşılaşmanız mümkündür.

İş ve Kariyer

2 Aralık tarihinde Güneş(Yay) Ay(İkizler) gezegenleri arasında meydana gelecek Dolunay etkisi altında ailevi konular başta olmak üzere, yuvanızla ilgili her türlü meselede maddi ve manevi anlamda sıkıntılar yaşanabilir. Kendinizi bugünlerde güvensiz hissedebilir, iletişimsel manada, gerginlik duyabilirsiniz. Dolunay zamanları duygular ve düşünceler birbiriyle çatışma halinde olduğundan, iş hayatınız ve güvenliğinizle ilgili her detayın üzerinde fazlaca durabilirsiniz. Eskiye ait bazı konular ön plana gelebilir. Bu enerji altında yapılması gereken, öncelikle sakin olmak, sizi etkileyebilecek kişi ve olaylardan uzak durmaya çalışmaktır.

2-25 Aralık tarihleri arasında Dolunayla açı görünümünde olan Venüs gezegeninin Yay burcu seyri kendinizi en azından iyi hissetmenizi sağlayıcıdır. Yabancı kişilerle temasınız veya yabancı ülkelerle bağlantılı işler açısından destekleyicidir. Geleceğinizle alakalı konularda otorite konumunda bulunan kişilerle bağınızı bu süreçte güçlü tutmanız gayet faydalıdır. Hatta bu güçlü bağ kimi zaman özel bir yakınlığa bile dönüşebilir. Gezgin ruhunuz bu enerji sayesinde deneyimlere açıktır. Bu deneyimlerin çoğunluğunda ise mesleki açıdan büyümek, gelişmek en baş sırayı alabilir. İhtisas gördüğünüz alanda yapacağınız girişimler, kariyerinizin belirlemesinde önemli bir paya sahiptir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için abartılı yaklaşımlardan uzak durmalı, hedefleriniz konusunda odaklanmayı bilmelisiniz. Yani ne istediğinizi iyi saptamanız gerekebilir.

5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda seyrine başlayacak Merkür gezegeni, geri hareketin başlayacağı 26 Aralık tarihine kadar bu pozisyonunu sürdürecektir. Bu etki altında, öncelikle sosyal ilişkilerinizin temelinde iş hayatı ve işinizle ilgili girişimler baş sırayı alabilir. Fakat bunlar oldukça ciddiyet ve sorumluluk içerebilir. Her zaman hassasiyet içinde düşünmeye çalışan hatta gereğinden fazla iyimser davranan sizler bu enerjinin etkisi altında temkinli hareket etmeniz son derece önemlidir. Birlikte iş yapacağınız insanlara ve çevrenizdeki kişilere oldukça dikkat etmeli, verilen sözlerden ziyade, elle tutulan gerçeklere daha fazla önem göstermelisiniz. Bu dönemde, iş ciddiyeti ve sorumluluklarınızın önemi fazlasıyla değerlidir. Organize işler ve ekip halinde yapılan çalışmalar baş sırayı alabilir. Sistemli ve planlı hareket etmek için bu enerji altında dikkat etmeniz gereken bir başka konu ise iş disiplininizdir. Dağılmamak için iyi odaklanmalı, kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutmalı, hayalperest projelerden ziyade, size yarınlarınız adına garanti olacak işleri tercih etmenizdir. Herhangi bir konuda karar verirken bunu yazılı olarak belli bir sisteme oturtmanız son derece önemlidir.

16 Aralık tarihinde Yay burcunda meydana gelecek Yeniay enerjisi altında, özellikle sanatçılar, müzikal ve rol kabiliyeti olanlar için gayet etkili enerjiler mevcut. Bu faaliyetler yoluyla mesleki alanda gelişmeniz, sesinizi duyurmanız mümkündür. Siz Balıklar bu enerjinin desteğiyle yaratıcılık gerektiren meslek alanlarında başarılı olabilirsiniz. Bu hep toplum içinde tanınmanızı hem de sesinizi duyurmanızı sağlayıcıdır. Bunun dışında, becerileriniz yoluyla toplum içinde bir yerlere gelmenizi sağlayan yeniay etkisi altında, yeni ve cesur adımlar atabilirsiniz. Ayrıca, otorite konumunda bulunan kişilerle olan iyi ilişkilerinizin de göstergesi olan bu enerji, hedeflerinizi belirlemenizde yardımcıdır. Alışkanlıklarınızı ve günlük işlerinizi güçlü bir şekilde organize edeceğiniz bu dönemde, yurtdışı bağlantılı işler, yayıncılık ve medya alanında faaliyet gösterebilir veya böyle bir iş sahibi olabilirsiniz. İşinizle alakalı konularda aileniz destekleyici olabileceği gibi, abartılı tepkilerde bulunarak sizi yönlendirmeye çalışabilirler. Liderlik yeteneğinizi ifade edebileceğiniz bu dönemde, başarmak için merdivenlerin en alt basamağından yavaş yavaş çıkarak, daha kalıcı bir düzen kurabilirsiniz. İsteklerinizi elde etmek için canla başla çalışabilirsiniz. Bu enerjinin sizlere güç, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.

Mars Geri Hareketinin Siz Balıklar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Gündelik iş temponuzu ilgilendiren tüm hizmetler
2-Çalışma yöntemleriniz kişisel gayretleriniz
3-iş ve iş ortamınızla alakalı her durum(iş arkadaşlarınızla olan ilişkinize kadar)
4-Stajla alakalı tüm konular, yaşamınızı günlük işleriniz açısından düzene sokmak,
5-Sağlığınızla alakalı her türlü konu
6-Evcil hayvanlarınızın sağlığı

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Merkür Geri Hareketi

26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Balıklar

1-Grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar(geri planda),
2-Siyasi amaçlarınız, birlik ve beraberlik duygunuz, sosyal ilişkileriniz,
3-ihtiraslarınız, projeleriniz, toplumsal hareketleriniz, modern görüşleriniz,
4-öncelikleriniz, kendinizi yönlendirme gücünüz, stratejik ortaklıklarınız, arzularınız,
5-geleceğe dönük beklentileriniz ve bu yöndeki çalışmalarınız, liderlik kabiliyetiniz,
6-organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları, toplumsal hizmetlerimiz,
7-sosyal girişimleriniz, karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz(arkadaşlıkla başlayan ilişkiler),
8-yenilikler yapma isteğimiz, işvereninizin mali durumu,
9-Arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar) tanıdığınız tüm kişiler, aynı amacı paylaştığınız insanlar,

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

Parasal Durumunuz

Mars gezegeninin geri hareketinin sizler açısından önemi sadece iş hayatınızla ilgili konularda değil, finans evinizin yöneticisi olması sebebiyle parasal olarak da önem taşımakta. Şimdi beraber maddeler halinde bunları gözden geçirelim.

Mars Geri Hareketinin Siz Balıklar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

1-Yetenekleriniz yoluyla elde edilen tüm maddi kazanımlarınız (geliriniz) kayıplarımız (parasal),
2-güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız
3-gelir ve giderleriniz(bütçeniz)
4-yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız,
5-zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri,
6-menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz,
7-borçlarımızla alakalı konular

Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.
-Hareketleriniz kısıtlanabilir.
-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.
-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.
-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.
-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.
-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.
-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.
-Sıra dışı davranabilirsiniz.
-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.
-Mücadeleden kaçabilirsiniz.

Tüm Burçlar olarak Ne Yapmalıyız?

-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,
-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.
-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.
-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.
-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.
-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.
-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.
-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.
-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-4-5-12-13-17-18-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler :2-3-8-9-14-15-16-29-30

Aşkta En Şanslı Günler :4-5

Parada bereketli günler : 24-25-26

Yeniay :22-23
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :8-9
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Olumsuz yönleriyle diğer burçlar: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=3

İremSu
Mynet Astroloji Danışmanı
astrologunuz@mynet.com

Gönül Notum: Mynet Astroloji Danışmanı Sevgili İrem Su Hanımefendiyle yapmış olduğum özel görüşme sonucunda, kendisinden aldığım yüksek izinle, bundan böyle; ''Melekler yüreğinizden öpsün'' sayfasının bir astroloğu var..

Astroloji ve burçlar hakkında öğrenmek istediklerinizi Astrolog Sevgili İrem Su'ya iletebilir ve aynı zamanda yine bu sayfadan aylık burç yorumlarınızı takip edebilirsiniz.. Astrolojiyle ilgili bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştığı için, kendisine bir kez daha teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..