Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '09

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2009 Aralık ayı burç yorumları

Semavii’den 2009 Aralık ayı burç yorumları
 

YAY BURCUNUN SİMGESİ


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.)
Astroloji meraklıları astroloji sitem
http://www.yildizfalim.com/ adresini de gezebilir.

Burç yorumlarına geçmeden önce, bu ayın iki önemli yıldız pozisyonundan kısaca bahsedeyim. Birincisi, 26 Aralıkta Merkür Oğlak burcunda geri pozisyona girecek ve 15 Ocaka kadar geri pozisyonda kalacak olması ve diğeri, 31 Aralık günü akşamüzeri Yengeçte yaşanacak Ay Tutulması.

Bunların etkisi burçlara göre farklı olabilir. Ancak genel olarak söyleyecek olursak, Merkür geri pozisyonda iken, yenilik yapılmamalı, yeni kararları hemen eyleme dönüştürmemeli. Şayet kısa vadeli bir iş üzerinde iseniz, bir sakıncası yok ama uzun vadeli işlere Merkür geri iken başlarsanız, işler bir süre sonra geri tepebilir, resmi süreç aksayabilir. Hele ki Merkür Oğlakta iken, devletle veya önemli başka kurumlarla resmi işler kesin olarak aksar. Merkür’ün geri olduğu zaman zarfında yapılacak en iyi şey, geriye dönük eksikleri tamamlamak, yarım işleri bitirmek, planlara göz atıp hatalı, yanlış yanları telafi etmek ve eski meseleleri çözüp kapatmaktır.

Gelelim Oğlak burcunda olacak ay tutulmasına. Bu özellikle öncü burçların veya bazı önemli yıldızları veya yükselen burcu öncü burçların ilk çeyreğinde veya ikinci çeyreğin başında olanları etkiler. Ay Tutulması duygusal bir patlama, duygusal bir çıkış yaratan etkiye yol açar. Heyecana, belki korkuya, öfkeye neden olan bir olay sizleri meşgul edecek gibi yeni yıl arifesinde. Ülke bazında da, bir olay – askerle, açılımla veya dava ile ilgili – toplum olarak bizi heyecan ve öfkeli çıkışa sevk edebilir. Ocak 15’te Güneş Tutulması olacakken, gündeme bomba gibi düşecek ve bizi nerdeyse 1 ay meşgul edecek önemli bir olay var demektir…

Şimdi 2009’un bu son ayında burçları nelerin beklediğine bakalım…

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Gelecek ay olası mücadele dolu ve zorlu geçecek bir ay için, bu ay enerji depolayacaksınız. Ve bazı kararlarınızı eyleme geçirmek için içsel gücünüz ve kendine güveniniz artacak. Etrafınızdaki yakınlarınız da sizin önemli bir şeylere hazırlandığınızı hissedecekler. İlginç bir ay olacak gibi sizin için… Ay sonlarına kadar iyi iken, sonlarından itibaren keskin bir hal alacak olaylar.
Bazı Koçlar işle ilgili memnuniyetsizliklerini derinden hissetmeye başlayacak, artık çekilmez hal alacak bu durum sizleri yeni arayışlara kesin olarak yönlendirecek, bu arayışlar için bu ay şartlar çok elverişli. Gelecek ay sizi sert yıldız etkilerinden koruyacak olan da, sezgilerinizle de hissettiğiniz bu kötü gidişten sizi biraz olsun uzaklaştıracak, yeni şeylerdir, o yüzden bu yeni şeylere dört elle sarılacaksınız.

Kimi Koçlar için yaşam tarzında bir yol ayrımı kesin görünüyor, hele ki ayın son gününde Yengeçte olacak Ay Tutulması bir şeylerin duygusal temelde bitişine ve yeni bir yola giriş demektir. Ama siz siz olun keskin sirke olmamaya özen gösterin, çünkü tam zıttınızda bir Satürn varken, erken ve acemi, acele adımlarla bir şeyleri değiştirmeye kalkmayın. Her şeye rağmen olgun ve akıllı planlarla hareket etmeye, gerekirse bu çekilmez şartları bir süre daha çekmeye razı olun.

Önce olumsuz şeyleri yazdım, şimdi moralinizi düzeltecek gelişmelere bakalım bir de.. Bence Koçları mutlu edecek cephelerden biri dostlar, biri yenilik adına yapılan şeyler ve aşk. Bu ay Güneş, Venüs ve Mars arasında olacak çok tatlı açı, Merkür’ün arada bir yapacağı muhalif etkiye rağmen, aşk durumlarının heyecan vereceğini, mutlu edecek gelişmeleri göstermekte. Özellikle uzak bağlantılı ilişkiler sürprizli ve heyecanlı görünüyor. her an bir sürpriz kapınızı çalabilir bu ay. Var olan ilişkisi olan Koçlar sevgilisinin sürprizleriyle çok mutlu olurken, aşk bekleyenlere uzaklardan sürpriz aşk var gibi. Ancak ay sonuna kadar duygularınızı doludizgin yaşasanız da, yani kendinizi aşka teslim etseniz de, bu aşkın geleceğini ay sonunda oluşacak yeni yıldız pozisyonları ve gelecek ayki seyir netleştirecek. Bence, her şeye rağmen bu ay kendinizi aşka teslim edin, aşka ışık yakan yıldız açıları o kadar güzel ki, sonucu ne olursa olsun, bu ay yaşadıklarınız unutulmaz güzellikler olarak hafızanızda yer etmeye aday görünüyor. Yani duygusal olaylar en kötü ihtimalle güzel bir anı olarak kalacak mutlu heyecanlar olmaya kesin adaylar. Ne zamandır da böyle duygularınızı coşturacak bir şeyler arıyordunuz, işte size fırsat…

Aşkla ilgili bu kadar güzel şeyler yazdıktan sonra biraz moralinizi bozacak olsa da, sizi temkine de davet etmem gerekecek. Bazı Koçların bu ay aşkta raydan, sınırdan çıkma riski var, yani gizli ilişkiye meyillisiniz ve bu çok sürmez ortaya çıkar ve bazınızın da gizli bir olay yaşama olasılığı var, önce arkanızdan çevrilecek ve sonra kulağınıza gelecek ya da sizin ortaya çıkaracağınız bir durum gibi. Kimi Koçlar da yaşayacağı aşktan dolayı gizli düşman, gizli rakip edinecek gibi. Yani yaşayacağınız aşk birinin kıskançlık ve düşmanlığını çekecek gibi. Dedikodunuz da yapılabilir, dikkat edin, herkese her şeyi anlatmayın derim. Bu ay dizi filmler gibi olaylı bir ay olacak anlaşılan..

İşte de dedikodu kazanı kaynıyor gibi.. Çok laf dönecek ortalıkta, çok konuşma olacak, en iyisi duyup unutmak.. Ama kayıtsız kalamayacak gibisiniz.. Bu sene dost cepheniz sağlamken, en iyisi dostlara sığının siz. Ve artık sizi bir amacınıza, bir hayalinize götürecek yenilik neyse onu yapın derim. Hayata başka bir noktadan bakmanızı sağlayacak, daha üstten, daha düzgün bir yerden bakıp, boş işleri bir kenara atabileceksiniz bu yenilikle.
Bu yenilik, belki hobi olarak başlayıp ileride mesleki değişime ve yaşam tarzınızı değiştirmenize yol açacak bir şey.. Hiç değilse, sıkıldığınızda kendinizi sosyal ortama atın veya gezi yapın, belki bir sürprizle böyle bir ortamda karşılaşırsınız, yollar ve sosyal ortamlar beklenmedik gelişmelere açık…

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Yıldızlar uzaklara, gelecekle ilgili planlara odaklanmaya ve borç, yatırımlarla ciddi ilgilenmeye işaret ediyor. Gelecek amaçlarınıza daha hırslı ve kararlı sarılacaksınız gibi. Beklentileri yüksek birisiniz, her ne kadar mütevazı gibi görünseniz de, geleceği hiç ıskalamaz hep daha iyisini istersiniz.
Bu ay epeydir yapmakta zorlandığınız parasal işlerinize bir çeki düzen verme, olan ve gelecek parayı toplayıp akıllı bir yatırıma yöneltmeyi ve var olan borçlarınızı da planlı bir şekilde ödemeyi başaracaksınız. Ancak bunları başarmak için bazı plan, isteklerinizden vazgeçmeniz gerekecek. Kiminiz da bir ani dönüşle yatırımdan vazgeçip isteklerini gerçekleştirmeye yönelecek.
Sağlık sorunu olanlar çabuk müdahale, veya tedavi ile sorunlarını giderecek. Bu ay her şekilde dikkatiniz kendinizde ve kendi yapmanız gereken şeylerde.
Günlük hayatta sorumluluklarınızı artıran gelişmeler her geçen gün daha belirgin oluyor. Yani maddi gücünüz artsa da yaşantınıza yansımayacak gibi, maddi gücünüzü artırmak adına yaptığınız şeyler veya başka bir olay sizi daha çok sıkacak gibi. Günlük hayat tatsızlaşacak ve renklendirecek şeylere yönelmek isteyeceksiniz. Bir bıkkınlık durumu yaptığınız şeylerden keyif almamanıza neden olup “ne için bu kadar çaba” duygusuyla, bir durağanlık dönemine gireceksiniz. Ama uzun süremeyecek bu durum, çünkü sorumluluklarınız yakanızı bırakacağa benzemiyor. Yola devam… Teslim olmaktan başka çare yok…

Öte yandan resmi işler, yazışmalar, uzakla ilgili bağlantılar, yeni ve yetkili kişilerle bağlantılar size taze ve güzel bir hava aldıracak. Gelecek planlarınızla ilgili somut adımlar sizi rahatlatacak.

Kimi Boğalar bu ay sanki bakıma da yatırım yapacak gibi, daha çekici olmak adına bazı girişimlerde bulunacaklar. Ve aşkı canlandırmak adına harekete geçeceksiniz. Biraz çılgınlık hiç fena olmaz düşüncesi ağır basacak.
Bir akraba veya büyüğünüzle ilgili gelecek sağlık haberi sizi biraz üzecek gibi. Veya bu bir akraba değil de başka bir yakın olabilir. Siz de sağlınızla ilgilenmek durumunda kalacaksınız, transit Marsın Aslan burcundaki sert açısı bağışıklık sisteminizi zayıflatacak rahatsızlıklara açık duruma geleceksiniz. Bu işinizi bir süre aksatmanıza sebep olabilir.

Ayın sonunda Yengeçte gerçekleşecek Ay Tutulması duygusal teslimiyete işaret etmekte. bir konuda zincirleri kıracaksınız. Veya inadınızı kıracak bir duygusal gelişme olabilir. Bu bir barışma da olabilir.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Kiminiz evde kiminiz işte gelişen bir olay dolayısıyla bir yüzleşmeye gideceksiniz gibi görünüyor. Kimi İkizler ise, yasal bir sorunla uğraşacak gibi, ama bu ay çözmek için pek elverişli değil şartlar.

İkizlere işte veya aileye yakın biriyle ilgili uyarıda bulunmak isterim, aranızda bir yılan barınıyor olabilir. Birinin her an bir darbesine maruz kalabilirsiniz. Kiminiz de uygunsuz bir teklifle karşılaşabilir. Hem de beklemediğiniz birinden veya hayır demekte zorlanacağınız birinden.. Garip bir durum…

Siz de insanları şaşırtacak bir tavra yönelebilirsiniz. Garip sayılacak beklentilerinizle arkadaşlarınızı, yakınlarınızı şaşırtabilirsiniz. Duygusal olarak dışa dönmek, sıradanın dışına çıkmak istiyorsunuz.
Bir olay ya sizin ya da başka birinin planını bozabilir, bu belki de hayırlı bir sonuç doğurur..

Taşınmayı düşünen İkizler bu ay kafalarına göre bir mekan bulma imkanına sahip olacaklar. Ancak bazı amaçlarınıza uygun olmazsa vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz, planlarınızı iyi yapmamak aksaklıklar yaratır.
Bu ay sanki bir dedikodu, bir sansasyon ayı gibi... Temkini elden bırakmamak lazım sanki… Sanki kokusu dışarı taşacak bir olay var gündeme düşecek pat diye.

İkizlerin başlarında doğanlar bir gelirden mahrum kalacak, ama öte yandan kendi çabalarıyla oluşturacakları yeni ve kalıcı sorumluluklar olacak ve bu sorumluluklar sizi kalıcı maddi güvenceye ve toplum içinde bir prestije taşıyacak yavaş yavaş. Siz siz olun bu güzel yoldan akıllı ve sakin ve kararlıca yürüyün. Sonu açık ve parlak çünkü. Kiminize iyi bir ün, statü bile getirebilir.

Bazı İkizler de evlilik yoluna girmiş gibi. henüz erken gibi görünmekle beraber bu yeni tutum, yeni ruh hali gelecek sene olacakların habercisidir.. Benden söylemesi… Evli İkizler de bir hamilelik düşünecek ama bu dönem olacak hamilelik kolay geçmez, özen gerektirir.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yengeçler ayın son günü burcunuzda oluşacak Ay Tutulması ile yoğun duygular içine gireceksiniz. Kiminiz üzülecek kiminiz sevinç gözyaşları dökeceksiniz. Hayatınızdan birinin uzaklaşması veya uzaklaşmaya götüren olaylar buna neden olacak gibi. Kiminiz de kendinden olan bir sağlık sorunu ile baş başa kalıp acil çözüm için harekete geçecek ama bu çok kısa sürede iyileşecek bir şey değil kanımca.

Duygusal değişimler hayat tarzınızı, önceliklerinizi değiştirecek şimdiden. Sizi geçen ay mutlu eden gelişmeler bazı erken değişimler için sizi telaşlandıracak ama dediğim gibi erken olduğu için siz yine de acele etmeyin, olumlu gelişmelerin kendiliğinden ortay çıkmasını beklemeyi seçin.
Yol, uzakları epeydir hedefleyen, veya başka bir iş yeri, mekan planlayanlar bu amaca yaklaştıklarını ama henüz erken olduğunu görecekler. Bazı yasal veya maddi engeller var. Ayrıca sorumluluklar da engelleyici gibi. Her işte vardır bir hayır deyip bekleyin gelişmeleri.

Yatırım düşünenler ufak ufak biriktirip gelecek sene başlarını beklesinler daha büyük yatırım için.
Bazı Yengeçler ay sonunda bir sırrı öğrenecek veya beklenen haber farklı bir şekilde gelecek. Ne olursa olsun sabredin, olaylar sizi memnun edecek noktaya yönelecek. Hayatınıza bir yeni sayfa, bir yeni kapı açacak şekilde gelişecek.
Yengecin başında doğanlar için bir olay artık kusacak, yani acil çözüm şart olacak…

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Aslanların işi bu ay karışık gibi… Bu yıldız pozisyonları ile duygularınızı nasıl kontrol edeceksiniz bilemiyorum…
Ruhsal dünyanızı değiştirecek, ilişkilerinizi ve ilişkilere karşı tutumunuzu değiştirecek olaylar bu ay hızlanacak.
Burcunuzda olan Mars sizi kişilik olarak güçlendirip daha aktif, daha açık tavra yönelmeye cesaret verirken, ne istediğinizi bilememek, karşınızdaki insanların asıl yüzünü ve niyetini anlayamamak ikileme sokacak sizi. Ama bu durum çok sürmez, ikilemde kalmak, pasif kalmaktan hoşlanmazsınız çünkü illa kendinizi ortaya koymak, olaylara damganızı vurmak istersiniz.
Bazı Aslanlar hem duyguların hem harcamaların dozunu kaçıracak gibi. Sanki fazla şımaracaksınız gibi. Kıskançlık krizleri, gizli kapaklı işler kısacası entrikalı işlerle meşgulsünüz. Sanırım mutlu ve sağlıklı çözüm yeni gelişmelerden çıkacak…

Kimi Aslanlar da beklemedik bir popülarite, beklenmedik bir para ile şaşıracak, davranışlarında doz kaçacak. Bazı Aslanlar sanki bir parti, belki bir düğün vs için beklenmedik paralar harcayacak ama mutlu olmak için değer doğrusu..
Özellikle Yükselen burcu Aslan olanlar bir meslek değişimine yönelecekler. Bu ay bununla ilgili beklemedik gelişmeler yaşanacak.

Hayatınıza katmak istediğiniz sosyal yaşantınızı da geliştirecek şeyler için mücadele bu ay iyi sonuçlar verecek, yeni insanlar sizi mutlu edecek. Dikkatinizi yeni veya daha önce vakit bulamadığınız şeylere ayırmak sizi farklı ve sağlıklı bir yere taşıyacak. Farklı ortamda bulunup var olan yaşantınızdan biraz olsun uzaklaşmak, sorunlarınızı da uzaktan ve tarafsız görmenizi ve net çözümler üretmenizi sağlayacak.

Bir yaşlı yakınla ilgili sağlık sorunu ay sonu sizi biraz üzebilir.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Bu ay sürpriz misafirler ağırlayacaksınız evinizde. Başta mutlu etse de, sonra nahoş gelişmelerle rahatsız olabilirsiniz. En iyisi mesafeyi korumak gerek. Belki de size iyi gelecek bu aşırılıklar, epeydir aynı şeylerle ilgilenmekten uzaklaştırıp size farklı şeyler yaşatabilir. İşlerle, aynı sorunlarla uğraşmaktan eğlenmeyi unuttunuz nerdeyse.

Kimi Başaklar sağlık nedeniyle ayı evde geçirmeye karar verip dinlenecekler ve var olan sağlık sorununu çözecekler. Yıldızlar sağlık sorunlarınız çözmek için elverişli.

Mutluluk anlayışınız değişiyor. Daha farklı şeylerden mutlu olmaya başlıyorsunuz. Yıldızlar da bu konuda destek oluyor gibi, sanki eski ve çözümsüz sorunları bir kenara koyup hayatın farklı renklerine dikkat vermek ve onlardan mutluluk payı çıkarma gerekiyor.

Ayın başında alacağınız bir haber ardından bir şeyi geride bırakacaksınız. Kimi Başaklar ise, ayın sonu günü oluşacak Yengeçteki Ay Tutulması ile başlayan yeni bir sürece giriyor gibi. Sanki yeni bir girişim, yeni bir uğraş var ilgilenmeniz gereken. Ve bu size iyi gelecek. Ay Tutulması duygularınızı netleştirip sağlıklı boyuta taşıyacak, sanki kusup rahatlamak ve içinizdeki zehri atmak gibi bir etki yaratacak. Sağlıksız bir şeyi kesip atmak gibi bir şey veya var olan bir soruna başka bir kanaldan çözüm bulmak gibi. Yani bilemiyorum ama iyi bir şeyler olacak gibi, sizi bir süre sonra istediğiniz bir şeye ulaştıracak bir şey bu. Kendinizde gerekli olan yenilikleri de yapmanıza yardım edecek aynı zamanda. Duygular değişiyor, beklentiler yenileniyor, bu da yeni kapıların açılmasına yol açıyor gibi… Haydi hayırlısı…

Aşk var mı kalbi boş Başaklara?

Bu konuda ne kadar girişken ve kararlı olmanıza bağlı aşk durumları. Bence ay sonlarında ve gelecek ay güzel ve mutlu edecek gelişmeler olur.. Belki yeni yıl uğurlu gelir size.. Yeni yılın farklı ve sürprizli kutlanması söz konusu olacak gibi, hem de bu yeni yıla yakın beklenmedik bir teklifle olabilir..

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Bu ay nerdeyse tamamen kendinizle ilgilisiniz, özel, gözlerden uzak ve sadece kendinizle ilgilenmek, günlük hayatınızın akışınıza kendinizi bırakmak isteyeceksiniz. Dünyada neler oluyor vs bir kenara bırakıyorsunuz. Sizi ilgilendiren şeylere dikkatinizi veriyorsunuz.

Bu arada dostlarla, yakınlarla sizi mutlu edecek aktiviteler, belki kısa yollar olacak. Aşk ve sosyal yaşantı canlı ve mutlu edici bir seyirde iken, aile içi durum parlak değil gibi hala. Yaşlı bir yakın veya bayan olan bir yakınla ilgili sorun ailenizi meşgul edecek bir süre. Ay sonunda oluşacak Ay Tutulması da bu sorunu ciddi boyuta taşıyabilir.

Sizin da varsa sağlık sorununuz bunu hareket ve sportif bir aktivite ile aşmaya yöneleceksiniz.
Ailede sizin sevenlerin desteği ile bir karara varacaksınız, bu sizin bir hayaliniz ayrıca. Bu kararın sizi mutlu edecek bir gelişmeye götüreceğini bir süre sonra daha iyi anlayacaksınız. Kiminiz evlilik kararı vereceksiniz, kafanıza girecek biri sizi bu konuda ikna edebilecek, kiminiz de gezmekte bulacaksınız çareyi. Gelecek telefonlar, mesajlar da bir süre oyalayacak sizi.

Yeni yıl kutlaması için de bir teklif alacaksınız ama bunu bazı nedenlerden dolayı yapamayabilirsiniz. Bu teklif bir yol yapmayı gerektirebilir ama gittiğinizde beklemediğiniz bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Ama bekleyin görün ertesi günü güzel gelişme ile durum tatlıya bağlanacak. Kısacası yeni yılda bir sürpriz bekliyor sizi.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Bakalım Akrepler neler yapacak bu ay…
Akrepler bu ay süse, güzelleşmeye düşecek. Kendinizi farklı bir stille değiştirmek isteyeceksiniz. Bunun için epey alışveriş yapacaksınız. Yeni yıla yeni bir tarzla girmek istiyorsunuz anlaşılan.

Dikkatleri üzerinize çekmek arzusu var Marsın Aslana geçmesiyle birlikte. Geçen ay yönetimle veya önemli kişilerle yaptığınız görüşmeler sonuç verecek ve bazı maddi beklentileriniz gerçekleşecek. Maddi beklentilerinizin gerçekleşse de size yetmeyecek gibi.

Bazı Akrepler çevre değişimine girecek. Yaşanacak olaylar sizi farklı bir çevreye sevk edecek. Bunun için mekan değiştirenler de olacak, görüştüğü kişileri değiştirenler de. Daha sosyal daha geliştiren şeyler yapmak isteği sizi eski çevrenizde keyif almamaya itecek. Ayıca
Hayal kırıklıklarınız devam ediyor… Bir işi gereğinden fazla çaba, gereğinden fazla maddi fedakarlık vs ile yapmak sizi yormaya devam ediyor. Bu bir süre daha gider böyle..

Yeni yıla doğru bir küskünlük güzel bir hediye ile tatlıya bağlanacak gibi..

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Yaptıklarınızla hakkınızda konuşturacaksınız. Bu ay bazı sevindirici olaylar var gibi. Epeydir beklediğini güzel fırsatları bu ay yakalayıp harekete geçeceksiniz. Aktifsiniz, hayatınızın iplerini elinize alıyorsunuz sıkıca.
Bazı Yaylar sanki geçen ay gizli, gözlerden ırak başlayan bir aşk ilişkisini sahneye taşıyacak, yani şak ortaya çıkacak. Kiminiz için de gizli bir hayranın ortaya çıkması söz konusu. Aşk için canlı ve hoş gelişmelerin yaşanacağı bir hava hakim.

Yeni geliştirdiğiniz çevrenizle bol bol birlikte olup keyifli vakitler geçireceksiniz. Ayrıca güzel haberler de var. Daha seviyeli, daha geniş imkanların olduğu ve entelektüel beklentilerinize cevap verecek ortamınız giderek zenginleşip güzelleşmekte. Bu da sizi tatmin edecek.
Bu ay sanırım bir amacınıza da ulaşacaksınız. Bir çabanın karşılığını alıp sevineceksiniz.

Yaylar aşk için de güzel bir aya hazır olsun. Aşk sizi heyecanlandıracak. Gerçekten heyecan duyacağınız, duygusal olarak da etkileyecek bir ilişki ortaya çıkacak gibi. Evlilik veya kalıcı bir ilişki arayanlar için şans açılmış gibi.
Bu ay ayrıca bazı yeni gelişmeler sanki para kaynaklarından birini değiştirecek gibi geliyor bana. Yeni bir kaynak çıkacak ama eski bir şeyden fedakarlık gerekecek. Bu arada banka işlerinizde karışıklık doğabilir, buna karşı dikkatli olmanız gerek.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Oğlaklar bir taraftan iyi giderken durumlar diğer taraftan yeni sorun ve sorumluluklarla ilgilenmek durumunda kalacaklar.
Ayın son günü zıt burcunuz Yengeçte olulaşacak Ay Tutulması ve 26 Aralıkta burcunuzda başlayacak Merkür geri pozisyonu ile sizi çileden çıkaracak olaylar olacak gibi görünüyor. Kiminiz ise, aile büyükleriyle yakından ilgilenmek zorunda kalacaksınız.

Merkür geri iken size tavsiyem gelecek sene ulaşmanız mümkün olabilecek önemli uzun vadeli projelerinizle ilgilenin. Bunun için gerekli planlar kurun, araştırma yapın, kaynak ayırın, görüşmeler yapın ve kendinizi hazırlayın, şartlar sizden yana döneceği zaman amacınıza daha kolay ulaşabilirsiniz, üstelik de Satürn’ün Terazideki seyri ile maddi ve iş konularında doğabilecek sorunları hafif atlatırsınız.

Aşk durumlarını gözlerden uzak yaşamak isteyeceksiniz bu ay. Evli olanlar da eşlerinden gelen bazı sürprizlerle mutlu olacak.
Biri hakkında duyacağınız şeyler canı sıkabilir. İnsanları tanımadan çok yakınlaşmak iyi sonuç vermez. Size bir ders olacak sanırım bu olay da.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Bu ay sizin için en önemli şey sanırım bir dileğinizin gerçekleşmesi olacak. Bu büyük veya küçük bir şey de ama sizi mutlu edeceği kesin.
Bu ay dostlarla çok canlı ve mutlu zamanlar geçirecek gibisiniz, planda olan olmayan sürpriz ziyaretler, haberler sizi hareketli ve hızlı bir aya taşı davet ediyor.

Bir ikilemli durum dostların veya sizi destekleyen bir eş, sevgilinizin yardımıyla çözülecek gibi. Kartları açık oynamayanız gereken gelişmeler sizi cesur adımlara sevk edecek ve beklentilerinizi karşılayan güzel sonuçlar alacaksınız. Bu bir iş veya duygusal bir olayla ilgili olabilir.

Ayın başlarında zor geçen bir ilişki yaşadıysanız bu ay şansın sizden yana olmasıyla tatlı gelişmelerle işleri yoluna koyacaksınız. Yıldızlar duygusal olarak size çok büyük güç, yaşam sevinci ve kararlılık veriyor. Kafanızda bazı isteklerinizi da böylelikle netleştirecek ve ilgili kişilerle de açık konuşup talepleriniz neyse söyleyeceksiniz. Açık olmanın faydasını göreceksiniz her halükarda.

Yıldızlar bu ay sizden yana çoğunlukla anca yine de ruhunuzu huzursuz edecek bir şey var gibi. Sanırım bu bazı olayların sizi hızlı beklediğinizden hızlı bir şekilde bir yöne sürüklemesinden olsa gerek. Hızlı olmayı sevseniz de kararlarınızı kendiniz vermek istersiniz, artı eksileri akıl süzgecinden geçirmeden dışarıdan itmelerle hareket etmekten hoşlanmazsınız. O yüzden ay sonunda sanki biraz frene basıp düşünmek için zaman kazanacaksınız. Hatta hızlı adımlar için acele eden kişilerle de tartışmaya girmekten çekinmeyeceksiniz. Yani kontrol elinizde olacak öyle veya böyle.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Hemen baştan söyleyeyim, aman yılın son ayını iş yerinde birileriyle tartışmakla geçirmeyin. İşte beklenmedik bir çıkışa fevri teki verme riskiniz var, siz siz olun sezgilerinizle bu durumu önceden fark edip oyuna gelmeyin. Aksi takdir de, iş yerinde yetkililerle veya önem verdiğiniz kişilerle aranız da bozulabilir.
Öte yandan işte olsun günlük yaşantıda olsun mutlu ve canlısınız bu ay. Sadece bir anda alevlenebilecek densiz bir olaya karşı uyanık olun, güzelim keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin.

Bir dost, sevdiğiniz, değer verdiğiniz birinin sorununu paylaşmak durumunda kalacaksınız.
Hem güzel hem garip bir ay olacak gibi. Yaptıklarınızla önemli kişilerin dikkatlerini çekeceksiniz, ama beklediğiniz destek veya onayı almanız zaman alacak gibi. Akıllı davranan, şansı da yaver giden Balıklar gözde olmayı başaracaklar bu ay.

Kimi Balıklar farklı bir sosyal ortama girecekler, yeni ve yaşam tarzı farklı olan önemli kişilerle tanışmak akıllarında iz bırakacak. Sizi gerçekten etkileyen insanlar girecek hayatınıza. Size uzak görünen şeylere elinizi dokunduğunuz anda ulaşma duygusu yaşayıp, kendinizle gurur duyacaksınız.
Ay sonu bir sorun veya aksilik gibi görünen şey sanki sizin işinize yarayacak. Yani bu vesile ile istediğiniz bir şeye kavuşacaksınız ya da bir yükümlülükten kurtulacaksınız.

Aşk bekleyen Balıklar varsa, sanki bir aşk ele geçmiş gibi geliyor bana, ay hızlı geçecek ve kafanız karışacak ama ay sonunda kafanızı toplayıp neler olup bittiğini daha sağlıklı tahlil edeceksiniz.

Ay sonu sanki geçen ay ve bu ayın bir sentezi olacak yani hızlı geçen iki ayın tahlilini yapacaksınız yeni yıl arifesinde ve yönünüzü belirleyeceksiniz.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..