Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Arap Turistler Neden Dikkat Çekerek Akın Ediyor?

Ülke'ye bu denli Arap turist'in akın etmesini neye bağlıyorsunuz sevgili okurlarım? Gidiniz İstiklal caddesine (Gerçi bugünlerde gezilecek gibi değil oralar. Henüz 3-5 yıl önce yenilenmiş olan parkeler her nedense Beyoğlu Belediye Başkanı tarafından yeniden ihaleye verilerek yeniden döşenmeye başladı) neredeyse bir tek yerli vatandaş göremezsiniz. Tabiri caizse Arap turist kaynıyor!

Sultanahmet'e gidiniz aynı manzarayla karşılaşırsınız. Laleli Beyazıt Eminönü Kadıköy Adalar tamamen Arap turistlerle dolu.

Alişverişlerinden dolayı ekononik boyutunu ele almayacağım bugün. Son on yılda gittikçe artan Arap turistlerdeki artış sebebiyle turizm gelirindeki artışı göz ardı etmek olmaz. Bu çok ayrı bir konu.

Bu manzara bu kalabalık bu fotograf bana farklı şeyler düşündürüyor. Multeci konumundaki Suriyeli vatandaşlardan bahsetmiyorum. Diğer İslam ülkelerinden kısa süreliğine ülkemizi ziyarete gelen Arap turistleri kastediyorum.

Düşündürdüğü şey şu; Bu bir emperyal projenin bir parçası. Arap ülkeleri vatandaşlarıyla ülkemiz vatandaşlarıyla birlikle birbirleriyle kaynaştırma projesidir.

Model Türkiye'nin bir diğer yansımasıdır.

Laik Türkiye modeli, Avrupa Birliği yasaları ile donanımlı Türkiye modeli ve Serbest Piyasa Ekonomisini uygulamakta olan Türkiye modeli elbetteki İslam ülkeleri için kaynaştırma projesinden daha önemlidir.

Büyük Ortadoğu Projesi için Türkiye hazır ve nazır konumundadır.

Yakında Suriye ile dostane ilişkiler tekrar başlarsa şaşırmayalım. Elbette ki dost olmalıyız tüm dünya ülkeleriyle o başka konu. Burada bir emperyal projesinden bahsetmekteyiz. Suriye ile olsun Rusya ve diğer devletlerle yaşanmış olan olayların hepsi birer emperyal projesi olduğunun altını çizmek isterim.

Sıradaki proje Ortadoğu İslam ülkelerinde seçimler olacaktır.

Washington'un uygun gördüğü liderleri başa getirmek içindir tüm bu kaynaşma dediğimiz proje.

Arap turist Türkiye'ye misafir olarak geldiğinde minarelerden ezan sesleri duyuyor, insanlar istedikleri gibi giyinebiliyor gezebiliyor ve herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Bir de kendi ülkelerine bakıyorlar her yer karanlık misali özgürlüklerin kısıtlı olduğu ülke fotograflarını göz önünde bulunduruyorlar. Yaşamış oldukları ülkeler de müslüman ülke, turist olarak gelmş oldukları ülke de müslüman ülke.

Washington Ortadoğu İslam ülkelerinde başa getirmek istediği liderler Türkiye modelini uygulamaya koymayı vaad eden liderlerden oluşacağı için seçmenlerin Türkiye'yi iyi tanımaları gerekmektedir.

Sanırım şimdi daha açık bir şekilde ifade edebilmişimdir Arap turistlerin neden ülkeye bu kadar akın ettiklerini. Daha doğrusu ettirildiklerini.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..