Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Arıtılmış Su Bizlerle

Arıtılmış Su Bizlerle
 

Arıtılmış Su Bizlerle


Sizlere bilimselliği sohbet ve günlük yaşam örnekleriyle birlikte harmanlayıp aktardığım bu köşede misafirimiz, yine hepimizin ilgisini çekecek bir konu : SU.   “Gün içerisinde en çok vakit geçirdiğimiz içecek, su olmadan bir yaşam düşünemeyiz.”  Klişelerini sevmem ve kullanmam ama suyun önemini sizler de çok iyi biliyor ve yaşıyorsunuz.

En sevdiğim şeyi yani dikkat etmeniz gereken noktaları mutlulukla ve heyecanla size aktarmaya başlıyorum.

Şimdi bu zamana kadar suyun kimyasal yapısından, ambalajın öneminden, satın alırken dikkat etmemiz gereken etiket bilgilerinden, cam damacana modasından ve tüüüm bizi ilgilendiren unsurlardan bahsettik. Bu sefer ise su arıtıcısı ve  uygulaması nasıl olurmuş, ondan bahsedelim ve bilinçlenelim.  Bu konuda bana bazı sorular gelmişti, bunu yazıya dökmek en güzeli olur diye düşündüm. En dikkatimi çeken ise, TÜV SÜD ve Gıda uyum sertifakalarına sahip olması. Raflarda ve bazı tanıdıklarınızda gördüğünüz  “ Taşınabilen arıtıcı sürahi “ mevcut. Peki bu sürahinin çalışma prensibi nedir? Gerçekten suyu arıtıyor mu? Nasıl yani? Sorularınızı gelin cevaplayalım.  Bu arıtıcı sürahi  “ Maxtra teknolojisi “ ile çalışıyor.  Maxtra teknolojisi filtresi sayesinde, musluk suyunda bulunan kloru, kireci, diğer istemediğimiz maddeleri filtreliyor. Suyun kötü kokusunu ve hoşlanılmayan tadını düzeltiyor. Kireç önleyici bir sistem olduğu için, çay ve yemek malzemelerinde de kirece rastlanılmıyor. Filtre, doğal hindistan cevizi kabuğundan  yapılan karbon ve iyon değiştiriciye sahip.  1 filtre kartuş, en az 100 litre musluk suyunu filtreliyormuş. Peki bu arıtıcının uygulaması nasıl oluyor? Öncelikle su arıtıcıya doldurulup fitreyle birlikte çalkalanıyor, sonrasında ise filtre hazneye takılıp ilk kullanım olduğu için 2 kere arıtma yapılıyor. Arıtma süresi  birkaç dakika süre içerisinde gerçekleşiyor. Arıtıcı sürahinin kapağında bulunan filtre dijital gösterge sayesinde filtre ömrü gözlenebiliyor. Bir filtre yaklaşık bir ay kullanılabiliyormuş, tabi bu su tüketme sıklığınıza göre değişebilir.

Her zaman dediğim gibi, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz yeter ki bilinçli olalım. “ Hiç duymadım bilmiyorum, üstünde farklı şeyler yazıyor.  “ değil, “ Evet bunu okudum, arıtıcı taşınabilir sürahi. Maxtra teknolojisi ile çalışıyor vb. “  gibi bilinç sahibi ve teknolojileri takip eden tüketiciler olalım.

Not : “ Tam bir akıllı sürahi. “ 

Sağlıkla Kalın!

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..