Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '13

 
Kategori
Deneme
 

Arkadaş

Arkadaşlık bu dünyanın tek ebedi özelliğidir. Bazen tüm imkânsızlıklardan bir mucize yaratabilir. Bir çınar ağacı gibidir. Çınar ağacının tohumu çok küçüktür, ama topraktan çıktığında hiçbir şey onun büyümesini durduramaz. Arkadaşlık, kalbinde doğru toprak bulduğunda büyümeye başlar. Karşınızdaki o kişiyle daha samimi olup, bu dünyada hiçbir şeyin arkadaşlığın üstünde olmadığını anlarsınız. Düşmemeniz için size kollarını açacak, bulunduğunuz durumdan kurtarmak için size yeni yollar bulmaya çalışacak ve yalnız olmadığınızı size hatırlatacaktır.  

      Aslında bizim cesur kalplerin tek kaynağı vardır. Biz cesur olmayabiliriz ama arkadaşımız bizlere zor durumlarımızda cesaret verecektir. Büyük sıkıntılardan kurtarmak için yardımcı olacaktır. Çünkü iyi bir arkadaş sorun olduğunda sizinle kalır ve sorunu çözer, sonra gider.
İyi, güzel ve mutlu günlerimizde bizimle olan; kötü günlerimizde bizlere yardımcı olandır. Arkadaşlığın nedeni sonsuzdur. Hiç kimse içinden çıkamaz. Düşünün niçin ve nasıl arkadaş oldunuz? Bunun nedenlerini sayabilirsiniz. Ama bunlardan en önemlisi arkadaşınızla yaşamaya ve birbirinize olan saygı ve sevgiye önem vermenizdir. Arkadaşlık bu kadar güzel olmasına rağmen kötü yanları yok mu? Elbette var. Ama önemli olan doğru zamanda doğru arkadaşlıkların olmasını sağlamaktır.

Günümüzde arkadaşlıklar azalıyor. Çevrenize baktığınız zaman göreceksiniz ki arkadaşlıklar ve dostluklar sadece çıkarlar uğruna yaşanıyor. Hayatınızda gerçekten inandığınız ve size güven veren bir arkadaşınız, dostunuz varsa değerini iyi bilin. Eğer, ''Dünyada arkadaşlık, dostluk vardır'' ilkesi yaratılırsa mutlu bir hayat yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Arkadaşlık adına birçok güzel söz söylenmiştir, ancak benim en sevdiğim ve içinde birçok anlam yüklü olan Yılmaz Güney’in sözleridir.

Arkadaşlar!

Dışarıda bir şeyler oluyor farkında mısınız?

Uykuda olanları sarsın, uyandırın.

Herkese söyleyin, yakında ışıklar kesilebilir.

Karanlıkta ne yapacaksınız?
 

 
Toplam blog
: 20
: 434
Kayıt tarihi
: 21.05.12
 
 

Antalya Manavgat'ta yaşıyorum. Amatör olarak tiyatro oyunculuğu yapıyorum ve yerel bir gazetede h..