Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Arkadaşlıktan Sevgili olmaya geçiş mümkün mü ?

Arkadaşlıktan Sevgili olmaya geçiş mümkün mü ?
 

Bir süredir arkadaş olan kadın ve erkek aralarında duygusal ve cinsel çekim varsa daha sonra sevgili olabilir mı ? Bu soruya çoğu insan evet diye cevap verir. Hatta bazı insanlar sevgili olmadan önce arkadaş olmak şarttır derler. Halbuki kadın - erkek ilişkileri konusunda uzmanlaşmış psikologlar / hayat koçları tam tersini söylemekteler. Elbette yeni tanışan kadın ve erkek sevgili olmadan önce arkadaş olmalı. Aralarında karşılıklı cinsel ve duygusal çekim yoksa zaten sadece arkadaştan başka birşey olamazlar. Ama bu çekim olduğu durumda dahi erkek kadına flört ederek yaklaşmaz sadece arkadaşça yaklaşırsa aradaki duygusal ve cinsel çekime rağmen kadın erkeği arkadaş olarak görür ve günlerce / haftalarca süren "sadece arkadaşlık" türünde ilişkiden sonra dahi özellikle kadın erkeği sadece arkadaştan başka türlü göremez. Bu aşamadan sonra erkek, hatta kadın istese dahi arkadaşlıktan sevgili olmaya geçiş çok zorlaşır.

Birçok erkek reddedilme korkusuyla hoşlandığı kadına önce arkadaş olarak yaklaşır arkadaş olarak güvenini kazandıktan sonra hoşlandığını açıklayıp sevgiliye çevirmeye çalışır. Ama iş işten geçmiştir, kadın erkeği çoktan sadece arkadaş olarak görmeye başlamıştır. Çözüm, erkeğin hoşlandığı kadına daha başında arkadaşça değil flört ederek yaklaşmasıdır. Bu çözümü ben değil, bu konuda mülakat edilen bir çok kadın söylüyor. Erkeğin kendilerinden hoşlandığını başından belli etmesini tercih ediyorlar. Erkeğin aylarca arkadaş olarak takılıp bir gün hoşlandıklarını açıklamalarını istemiyorlar.

Flört ederek yaklaşan erkeği bir çok kadın reddeder. Bu durumda erkek ısrar etmemeli ve başka kadına yönelmeli. Karşılık vermeyen yani hoşlanmayan kadına bazı erkekler ısrar ederler. Bu yanlıştır ısrar sürdürulürse taciz olur. Ancak tersi yani erkeğin ayıp olur, reddedilirim diye hiç bir kadınla flört etmeye çalışmaması hep arkadaş olarak yaklaşması da hatadır. Bu durumda olabilecek güzel illişkiler de kaçırılır. Erkeğin risk alarak reddedilmesi hiç risk almayarak hiç bir şey olmamasından iyidir. Kendine güvenen erkekler risk alır. Aman ayıp olmasın, rahatsız etmeyeyim diye risk almayan ve bütün kadınlara sadece arkadaş diye yaklaşan erkekler özgüven ve özsaygıları düşük çekingen erkeklerdir.

 Rasih Bensan 2 Eylül 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..