Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '09

 
Kategori
Sinema
 

Armageddon

Armageddon
 

Armageddon


Dünyaya doğru hızla büyük bir göktaşı yaklaşmaktadır. 18 gün sonra dünyaya çarpacağı tahmin edilen bu göktaşı, çarpması ihtimalinde dünyanın sonunu getirecektir. Bu durumda kahramanımız Amerika(!) durur mu hiç, hemen harekete geçer, dünyanın kaderini değiştirmek için. Göktaşını engelemenin en mantıklı yolu olarak da göktaşının içine yerleştirilen nükleer bir bombanın patlatılması düşünülmüştür. Bunun içinse ne eğitimli astronotlar ne de Amerikan ordusu hesaba katılmıştır. Yıllarını petrol sondajcılığıyla geçiren Harry Stamper(Bruce Willis) ve ekibi bu görev için Nasa tarafından düşünülen tek çıkış yoludur. Ekip öylesine çılgın adamlardan oluşmaktadır ki, sanki uzaya nükleer bomba yerleştirmeye değil de topluca kır gezisine gidiliyormuş izlenimi verir. Uzayda ekibin başına gelmedik şanssızlık kalmaz. Ama her seferinde durumu düzeltmeyi bilirler. Bomba için gerekli kazı yapıldığında birinin fedakarlık yapması gerekmektedir. Harry Stamper kendini feda ederek dünyayı kurtarır.
Çoğu Hollywood filminde yapılan Amerika propagandalarına malum alışığız. Ama Armageddon'da bu işin iyice suyu çıkmış durumda. Filmin her sahnesinde Amerika bayraklarını görür gibiyiz. Tabi dünyanın kurtuluşunun Amerika'nın elindeymişcesine gösterilmesi de cabası. Dünyayı yok eden bir gök taşı yaklaşıyor ve diğer tüm milletlerin yaptığı sadece Amerika Başkanının televizyondan konuşmasını dinlemek oluyor. Yani tamam dünyanın süper gücüsün ama o denli değil dedirtircesine bir izlenim bırakıyor.
Filmin çok güçlü bir kadrosu var. Bruce Willis, Ben Affleck, Liv tyler, Steve Buscemi, Owen Wilson ve Peter Stormare. Ama bu bile Armageddon'u kurtarmıyor. Peter Stormare ve Steve Buscemi'nin sahneleri oldukça komik, onu da belirtmeden geçmemek lazım. Yiğidi öldür, hakkını ver demişler ya işte bu filme hakkını vermek gerekirse gerçekten mükemmel bir soundtracke sahip. Filmin sinema severlere en büyük armağını bu olsa gerek.
Filmde Türkiye'den sahneler de olması güzel. Sultan Ahmet Camii'nde ve Ortaköy'deki çekimler filmin amacına uygun yerlerde gösterilmiş. Ama ister istemez kulağa garip gelen Türkçe konuşmaları da garipsemedim diyemem. Sanki daha çok Azeri Türkçesi gibiydi.
Armageddon, bilim kurgu türünde vasatı çok da aşamamış bir film. Daha güçlü bir senaryo olsaymış ve bu denli abartılı propagandalara yer verilmeseymiş daha güzel bir yapım çıkabilirmiş. Evde izleyeceğiniz bir filme karar vermediyseniz izlenebilecek türden bir film. Son sahnelerinde de duygusallığı iyi aktarmış diyebilirim.

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..