Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Arsenal: Beraberlik yeter!

Arsenal: Beraberlik yeter!
 

Fenerbahçe 2- Arsenal 5


Tabi ki Fenerbahçe şampiyonlarliginde Arsenal ile karşılaşmadan önce oynadığı iki lig maçında birazcık da olsakendini gösterdi bu maç için. Kayseri ve Kocaeli maçları Fenerbahçe için gerçekten takımolma adına çok önemli iki maçdı, fakat Fenerbahçe bu fırsatları kullanamadığıgibi birde puanlar kaybederek kendisini demoralize etti.

İki gündür Arsenal forumlarını takip ediyorum ve konuşulanhep aynı beraberlik bizim için güzel bir sonuç olur: Zor deplasman, sakatlar, ve tecrübesiz genç oyuncular. Sanırım bütün Fenerbahçeli oyuncular benim gibi bu forumları okudular ki. Maç başında arsenal gibi play station vari oynayan bir takımın ritmini bozmak yerine, kendi olmayan ritimlerini sahaya yansıtmaya çalıştılar. Tabi bunu fırsat olarak gören Arsenal maçı kendileri için daha zevkli bir hale getirmeye başladı.


Tabi ilk göl’ün çok erken gelmesi oyunun açılmasına çok yardımcı oldu hatta 2. golden sonra oyun artık kale önünde oynanmaya başlanmıştıbile. İlk yarının sonlarına doğru maç 1-3 iken Fenerbahçe'nin atakları artmaktaydı ama buna paralel sarı lacivertli oyuncuların fizik güçleride azalmaktaydı. İkinci yarının başında ki oyun ile Fenerbahçe’nin pek birşey yapabileceğini zannetmiyordu kimse, ama yapması gerekenin en azından oyunda hala bende varım imajını vermesiydi. Malesef defans oyuncularının laubalilikleri ve onların önünde oynayan Selçuk ve Maldonano'nun kendilerini birer Fabregas zannedip oyunu ilerde oynamaya çalışmaları Arsenal'in ekmeğine yağ sürmek gibi birşey oldu. Hem kendilerini çok yormadan atak yapma fırsatı elde ettiler. Hemde savunmayı sadece 3 adam ile yaptılar.

Bu saatten sonra Fenerbahçe süperlig’e iyi bir şekilde konsantre olup Avrupayıtamamiyle unutması gerekir. Aksi takdirde bu sene sonunda süperlig’de yaşayacağı birkaza Fenerbahçeye daha pahalıya mal olacaktır.

Dünki maç ile ilgili konuşacak pek birşey yok aslında, amabahsedilmesi , hatta ve hatta sorgulanması gereken bir teknik direktör ve futbolcular ordusu mevcut. Bu listeye yönetimi eklemeyi şu an için pek doğrubulmuyorum bunun sebebi ise, Fenerbahçe hemen hemen aynı takım ile geçen seneAvrupa’da çıtasını yükselti, bu başarısını göstermese bile en azından ona yakınbir performansı sergilemesini beklemek hayal perestlik olmaz sanırım. AmaFenerbahçe bu tablodan çok uzakta kendini bulmaya bile çalışmayan bir takımhavasında görünüyor.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Fenerbahçe çok dengelibir gruba düşmesine rağmen bunu iyi kullanamadı ve 3. maçlar sonundasonunculuğa demir attı. Bundan sonra kazanılacak bir 3 puan gerçekten çok şeydeğiştirebilir ama bu oyun ve bu taktik yetersizlikle bu iş pek kolaygörünmüyor. Evinizde ki maçlarda bıraktığınız 5 puan size çok şeyi kaybettirir.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..