Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Çakar ve idda(ları).

Ahmet Çakar ve idda(ları).
 

Hakem


Ahmet Çakar ve iddası medyayı ve spor gündemini tekrardan meşgul etmeye başladı bile. Bana göre bu iddayı ortaya atmasının altında iki neden olabilir :

1- Geçensene ki “Bikini” vakasından sonra Fenerbahçe camiası’nın ve taraftarı’nın gönlünü almaya çalışması

2- Ekmek parası kazandığı bu piyasada gündemde kalarak programlara çağırılması.

Bana göre 2. seçenek daha ağır basıyor. Neden derseniz, Ahmet Çakar hakem kökenli olmasına karşın TV’de yaptığı programlar “showmen”likten başka birşey olmuyor. Diğer hakem kökenli yorumculara bakarsak.. Cem Papila, Bülent Yavuz Erman Toroğlu ve diğerleri çıktıkları programlarda hakemlik otoritesini temsil eden kişiler rolünü üstleniyorlar, ama Ahmet Çakar hariç. Gerek özel bir kanalda yaptığı yarışma programıyla gerek futbol programlarında üstlendiği yorumculuk kimliğiyle diğer meslektaşlarında farklı olmaya çalışıyor. Geçmişte yaptığı işten alakasız her konuya zıplamaya çalışan bu “kamera meraklısı” insan gene gündeme “bikiniden” fırlar gibi çıktı. Yeni iddası “Fenerbahçe Arsenal’i yener”. Konumuz kimin kimi yeneceği değil, bu vatandaşın niye sürekli böyle iddalar ortaya atması.

Sürekli gündem yaratmaya çalışmak veya gündemi kirletmek ve bunun sonuçları sayesinde insanları etkilemek bana göre takdir edilecek birşeyden uzak, hatta birazcık sinir bozucu bile olmaktadır. Kendi yetkinliklerinden uzak olan konular hakkında atıp tutması ve bu sayede kendi reklamını yapması bana göre kendi uzmanlık alanları olan Doktorluk ve Hakemlik alanında kendini yeterli bulamamasından kaynaklanmaktadır. Bu eksiklikleri bu şekilde kapatmaya çalışmasıda bu tezimi güçlendirmektedir. Bu konuda başkalarının ne düşündüğü gerçekten merak etmekteyim. Bu konuda lütfen değerliyorumlarınızı bizlerle paylaşın.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..