Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '16

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Artık Sohbet Siteleri Sayesinde İnsanlar ile Tanışmak Çok Daha Güvenli

Artık Sohbet Siteleri Sayesinde İnsanlar ile Tanışmak Çok Daha Güvenli
 

Günümüzde insanlar kendilerine zaman ayıracak vakti bile kolay kolay bulamıyorlar. Bu vakitsizlik sıkıntısına rağmen insanların büyük çoğunluğu kendilerine ait zamanları internet üzerinde geçirmeyi tercih ediyorlar.
 
İnternet ise insanların çeşitli ihtiyaçlarını karşılama konusunda sınırlandırılamayacak bir işlev görüyor. Yemek ihtiyacı için yemek siparişi, faturaların ödenmesi için online fatura ödeme servisleri, haber ve hava duruma dair bilgiler için haber ve hava durumu siteleri çeşitli hizmetler görüyor.
 
Bunun yanında internetin insanların ihtiyaçları doğrultusunda kullanıldığı en büyük alan, bireysel bir yaşamın gittikçe daha kaçınılmaz olduğu bu dünyada insan iletişimi üzerine oldu. İnsanlar bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları ile interneti gittikçe daha fazla dâhil ettiler hayatlarına.
 
Kendileri gibi yaşayan ve kendilerine yakın bir düşünceye sahip olan insanlar ile tanışıp, hayattaki yalnızlıklarından sıyrılmak için ise sohbet siteleri kullandılar. Sohbet sitelerinde ise ciddi siber güvenlik sıkıntıları vardı geçmiş zaman içerisinde. Ancak bu güvenlik sıkıntısını da kurulan güçlü güvenlik ağları ile aşmış görünüyor sohbet siteleri.
 
Artık siz de sohbet sitelerinde mail aktivasyonu ile hesap açıp, kişisel bilgilerinizi kendi arzularınız doğrultusunda paylaşıp kendinize yakın insanlar ile tanışabilirsiniz. Bu tanışma sürecinde kesinlikle dikkat etmeniz gereken hususlar var. Bu huşuların başında karşınızdaki kişiye dair güven edinimi geliyor. Karşınızdaki insanın kendisini tanıttığı insan olduğundan emin olun, emin olmadan kesinlikle kişisel bilgilerinizi onunla paylaşamayın, onun ile yüz yüze görüşmeden önce mutlaka başka birisine aranızda geçen sürece dair bilgi verin.
 
Bu yöntemleri uygulayarak güvenlik sistemlerinden daha etkili bir güvenlik uygulaması geliştirmiş olursunuz sohbet sitelerinde, uğrayacağınız maddi ve manevi zararların önüne geçebilirsiniz.
 
Kendinizi Tanımladığınız Değerlere Sahip İnsanlar ile Tanışma Olanağı
Sohbet siteleri ya da diğer adı ile chat siteleri, gündelik yaşamınızın ayrılmak bir parçası ise; artık kendi yaşamınıza uygun insanlar ile tanışmanız çok daha kolay. Sohbet siteleri içerisinde yer alan sohbet odaları sayesinde temel ilgi alanlarınıza ilgi duyan insanlar ile tanışıp, ortak ilgi alanlarınızın da yardımı ile arkadaşlıklar kurabilir. Daha sonra ilgi alanlarınızın ortaklığı ve duygu ve düşünce dünyanızın benzeşmesi noktasında arkadaşlığınızı ilerletebilirsiniz.
 
Yapmanız gereken eylem, sohbet sitelerinde yer alan sohbet odalarından ilgi duyduklarınıza girmek ve oradaki insanlar ile bu alanlar hakkında iletişim kurmak olacaktır. Sohbet sitelerindeki bu imkanlar doğrultusunda sevdiğiniz müzik türü olan rock müzik doğrultusunda insanlar ile tanışabilir. Karşılıklı bir şekilde sevdiğiniz müziklere dair paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu paylaşımlar sayesinde yeni müzikler keşfederken kendinize yakın bir duygu ve düşünce dünyası olan insanlarla da tanışabilirsiniz.
 
Tartışma Kanalları Sayesinde Toplumsal Bir Duyarlılık Yakalayın
Sohbet siteleri ya da diğer adı ile chat sitelerinin içerisinde yer alan sohbet odalarında gündem başlıkları doğrultusunda duyarlı olduğunuz konular ile ilgili diğer sohbet siteleri kullanıcıları ile iletişim kurup, karşılıklı düşünce alışverişinde bulunabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde sohbet sitelerindeki ağın toplumsal bir duyarlılık oluşturmasına hizmet edebilirsiniz.
 
Örneğin, içinde bulunduğunuz eğitim döneminde eğitim aldığınız üniversite, ödemeniz gereken üniversite harcına zam yaptıysa; aynı üniversite içerisinde eğitim aldığınız insanlar ile sohbet sitelerindeki bu konu için ayrılmış sohbet odalarında konuşabilirsiniz. Bu konu hakkında ayrıntılı bir şekilde fikir alışverişinde bulunabilir, kitlesel bir düşünce yapısı oluşturarak, üniversite yönetimine bu konu hakkındaki görüş, beklenti ve eleştirilerinizi sunabilirsiniz.

Bu sayede sosyal medyanın yanında sohbet sitelerinden de gündelik yaşamınızda karşılaştığınız sorunları aşma sürecinde istifade edebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 27
: 1477
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

10 yıl bilgisayar teknik servisi olarak çalıştıktan sonra kendi yerini açmaya karar vermiş teknol..