Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Asaletin Yeter Aslanım!

Asaletin Yeter Aslanım!
 

Geçen hafta içerisinde art niyetli Fener Medyası elemanları tarafından “Galatasaray Bursaspor’a yatacak” balonu şişirilmişti. Maçtan sonra bunu uyduranlar balon gibi şişti!! Bir kısım Fener Medyası elemanlarına cevabı sahada veren bir Galatasaray vardı. Bir de güzel mücadeleye renk katan Bursaspor…

Maçın genelinde her iki takım sürekli golü düşündü ki takım yapılarına uygun olanı da buydu. Maçtan evvel “bol gollü bir maç olur” tahminlerinin tutmaması maçın “yavan” geçtiğini göstermiyor. Aksine belki bol gollü olsa belki bu kadar zevkli olamazdı.

Daha ilk dakikalardan itibaren topun bir o kalede bir bu kalede göründüğü maçta kameramanlar bile yorulduğuna göre hakem arkadaşa Allah kolaylık ve sabır versin diye bol bol dua ettik.

RUHSUZLUK ve MUTSUZLUK

Bu güzel mücadeleye yakışmayan ve zaten Galatasaray’a da yakışmayan oyuncular da yok değildi. Elano diye bilinen futbolcuyu sayın Rijkaard hala hangi gerekçelerle sahaya sürüyor anlayabilmiş değilim. Yahu bu arkadaş toptan korkuyor! Topa ayağını uzatmaktan imtina ediyor! Futbolcu adam topa daha neyini uzatacak Allah aşkına? Orta sahanın bütün yükünü Mehmet Topal’a yükledi. Ne defansa katkısı var ne de ofansa. Mehmet Topal’ın da feleği şaştı tabi. Tek başına daha ne yapsın çocuk.

ALEMCİLER BURADA

Alemleriyle meşhur olan ve takımda hala neden tutulduğunu anlayamadığım bir diğer futbolcu da JO. Maça sonradan girdi ama girdi mi girmeye mi niyetlendi bilemedim. Zira sahaya girdiğine bin şahit lazımdı. Binbirinci de ben olurum! Bu futbolculara sınırsız kredi verileceğine alt yapıdaki gençlere şans verilse hiç olmazsa önümüzdeki sezona bir iki oyuncu kazanabilirlerdi.

DEFANS AKSAK

Bursaspor sıkı kurduğu defans önünde kalabalık tuttuğu orta sahasına güveniyordu. Elbette hızlı adamlarıyla Galatasaray defansı arkasına sarkmayı da birinci strateji olarak belirlemiş. Galatasaray defansı bunu bildiği halde arkaya çok adam kaçırdı. Sercan ve Volkan azıcık daha becerikli olsaydı Bursaspor güle oynaya bu maçı alırdı. Galatasaray defansının artık yeniden yapılandırılması gerekiyor. Hakan Balta’nın sol bekte oynadığı ve sol kanadı hareketlendirdiği günleri özledik. Caner iyi niyetli ancak defansif yönü zayıf, ofansa katkısı da istediği gibi olmuyor. Son vuruşlar ve son paslar hep hatalı… sağda Sabri akmaz kokmaz devam ediyor. Zaman zaman ilerde takıma destek verse de eski halinden eser yok…

BECERİKSİZLER ORDUSU

Galatasaray forvet elemanları için “beceriksiz” tabirini kullanmam. Bu tabir bana değil Arda’ya ait. Maç sonrası verdiği röportajlarda ısrarla ve üstüne bastırarak “beceriksizdik” dedi. Yani gol atmadaki beceriksizliğe vurgu yaptı sürekli. Normal şartlarda “şanssızlık” olarak değerlendirebileceği bu duruma böylesi sert bir üslupla tanım getirmesi içinde bulunduğu halet-i ruhiyenin bir yansımasıydı sanırım. Hem takımın şampiyonluk şansının kaybolması, hem derbinin kaybedilmesi hem de antrenmanda Caner ile aralarında geçen tatsızlık belli ki Arda’yı oldukça etkilemiş. Her ne kadar formsuzluğunu sakatlığına bağlasa da görünen köy kılavuz istemiyor.

GERÇEKTEN BECERİKSİZLİK Mİ?

Milan Baroş, Keita, Dos Santos tarafından yakalanan gol pozisyonlarının gole çevrilememesi sadece beceriksizlikle açıklanabilecek bir durum değil. Ondan daha kötü bir açıklaması var bunların. Öz güven kaybı… Evet, takımın genelinde gözlenen bir güvensizlik var. Bunda şampiyonluk şansının olmamasının etkisi kuşkusuz ki vardır ancak Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansının devam ettirilebilmesi bu maçın kazanılmasına bağlı ise sahaya çıkan 11 kişinin bunun bilinci ile kendini maça vermesi gerekirdi.

KALECİ SORUNU

Leo Franco’nun vahim hatalarından sonra kaleyi teslim alan Aykut bugün şanslı günündeydi. Bursasporlu golcülerin de şanssız ve beceriksiz gününde olması ve Aykut’un kaleci şansıyla doğru yerde bulunması birkaç pozisyonda gole engel olmasına yardım etti. Peki Aykut güven veriyor mu? Doğrusu bana pek güven vermiyor. Benim ekrandan gördüğüm bu. Kalede tedirgin Aykut. O da kendisine %100 güvenmiyor gibi sanki… Bundan sonrası antrenörlerin bileceği iş tabi.

Maçın adamları:
Seyirciler…
Maçın kaçanları: Elano – Jo – Dos Santos
Maçın saçanları: Keita – Dos Santos – Baros
Maçın uçanları: Lucas Neil – Zapatochny


Sevgi ve muhabbetle.

Murat HACIOĞLU

W E B B E N

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..