Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aşırı Duygusallıktan Kurtulun

Hayatın birbirinden farklı getirileri vardır. Bu getirilere karşı ortaya koyduğumuz tepkilerle kendi yaşantımıza yön veririz. Bazen vurdumduymaz davranıp büyük bir fırsatı kaçırırız, bazen aşırı duygusal davranıp pireyi deve yapabiliriz. Bazen ise her şeyi olması gerektiği gibi doğru yorumlayarak en doğru adımı atmış oluruz. Bunlar arasından size uyan sürekli aşırı duygusal davranıp olayları büyütmek ise bu davranışlarından kurtulmanın yollarını bulmalısınız.

Aşırı duygusal bir kişiliğe sahip olmak aslında başlı başına sizin sorumluluğunuzda olan bir durum değildir. Duygusallık durumu genetik bir getiridir. Siz sadece bu temelin üzerine biraz daha katkı yaparak kendi duygusal dünyanızı yaratabilirsiniz. Aşırı duygusallık sizin her şeye karşı çok hassas davranmanıza neden olur. Yaşadığınız herhangi bir olayı mantıksal çerçeve içerisinde düşünemezsiniz. Duygular tek hakim olduğunda sadece onların gösterdiği yolları takip ederek hayat yolculuğunuzu devam ettirirsiniz.

Aşırı duygusallık problemini komple ortadan kaldıramazsınız. Sadece duygusallığın dozajını azaltmayı başarabilirsiniz. Bu size düşünce ve fikirlerinizde çok daha rahat ve gerçekçi hareket etme imkanı sunmaktadır. Bunu nasıl yapabileceğini öğrenmek istiyorsan ilk olarak aşağıdaki adımları takip etmeye çalışmalısınız.

  1. Yaşadığınız tüm duyguları keşfetmek için çaba göstermelisiniz.
  2. Duyguların ortaya çıkardığı düşünceleri enine boyuna incelemelisiniz.
  3. Duygu ve düşüncelerinizi tanıdıktan sonra en uygun şekilde hareket imkanına sahip olmak için sahip olduğunuz nitelikleri gözden geçirmelisiniz.
  4. Okuma alışkanlığı gibi hayatınıza daha fazla renk katacak alışkanlıklara sahip olmalısınız.
  5. Aşırı duygusallığın neden ortaya çıktığını anlamak için doğru soruları kendinize yönetmeli ve onları dürüstçe cevaplamalısınız.
  6. Aşırı duygusallığa engel olabilecek çeşitli yöntemler keşfetmeyi düşünmelisiniz.

Bu adımların her birinde neler yapman gerektiğini merak ediyorsanız çok daha kapsamlı bilgileri aşırı duygusallıkla baş etme konulu yazımdan öğrenebilirsiniz. Tekrar hatırlatmam gerekirse, aşırı duygusallıktan tamamen kurtulmanız söz konusu değildir. Yapabileceğiniz en iyi şey duygularınızı dengede tutma fırsatına sahip olmaya çalışmaktır. Doğru adımlarla, biraz çaba ve sabırla bunu başarmanız mümkündür.

 
Toplam blog
: 12
: 843
Kayıt tarihi
: 04.10.16
 
 

Merhaba, Adım Kaan. Amacım insanlara hayatlarını iyileştirmek ve güzelleştirmek için ihtiyaç duyu..