Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk mı bağımlılık mı?

Aşk mı bağımlılık mı?
 

Bağımlılık içinde kaybetme korkusunu gizler.


Aşık mısınız, yoksa bağımlısı mısınız?

Biri sevdiğinizde, biriyle birlikte yaşamaya başladığınızda ya gerçekten aşık olmuşsunuz ve seviyorsunuzdur ya da  belki farkında bile değilsiniz, karşınızdakini bağımlısı olmuşsunuzdur.

Bağlılık ile bağımlılığı da karıştırmamak gerekir. Önce bunun ayrımını koyalım.

Bağlılık; sınırsız seçenekler varken sadece birini veya bir şeyi kalbine almaktır.

Bağımlılık; seçeneksizlik haline mecbur olduğunu hissetmektir.

Aşk ve sevgi varsa elbette bağlılık da beraberinde gelir.

Bağımlılık ise içinde kaybetme korkusunu gizler. Düzenin bozulması, konforun sona ermesi, belik yalnız yaşayama, yalnız kalma korkusu, maddi güvence, elinin altında biri olması isteği, kendine güvenmeme, hayattan korkma vb. bunlar bağımlılığın altında yatan gizli nedenlerdir ve daha pek çok neden olabilir.

Ne yazık ki pek çok kişi gizli nedenleri görmezden gelip ya da bilinçaltına atıp  “seviyorum”  dedikleri kişinin bağımlısı olduğunun farkında olmuyor.  İlişkinin yürümediğini, pek çok aksaklıklar olduğunu gördükleri halde yürütmek için kendilerinden ödün veriyor, tutamayacakları vaatlerde bulunuyorlar. Daha ileri gidip intiharı düşünenler de oluyor.

Halbuki bağımlılık duyulmadan yaşanan gerçek sevgi tarafların kendilerinden ödün vermelerini değil, her iki tarafında kendisi olmasını ve birlerini kendileri olarak kabullenmelerini gerektirir.

İlişkinizde kendiniz olamıyorsanız ve partnerinizin kendisi olmasına rıza gösteremiyorsanız içinize dönüp düşünün. Gerçekten seviyor musunuz yoksa ilişkiniz bağımlılıklar üzerine mi kurulu?

Bağımlılığı sadece aşk ilişkisinde değil etkileşimde bulunduğunuz herkesle yaşayabilirsiniz.  Kişi kendini değersiz görüyorsa neredeyse tüm çevresiyle bağımlılık üzerine ilişkiler kurabilir.

Gerçek sevgileri bulacağınız etkileşimler, ilişkiler yaşamanız dileğiyle.

Esra  Eray          

Spiritüel Ve Holistik Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & Telkin Terapisti & Sembol İletişim Uzmanı & İnsan Kaynakları Uzmanı
hayatrehberleri@gmail.com

İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun

 
Toplam blog
: 78
: 839
Kayıt tarihi
: 19.03.13
 
 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışman..