Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk nedir?

Aşk nedir?
 

Aşk, aklın bittiği yerdir. Aşk olunca gerçekçi olmaz insan. Başkasının duygularıyla hareket eder. Ama duygu olarak güzel. Yaşanmalıdır derim. Ayakların yerden kesilir aşık olunca.Başka birinin her şeyi artık seni de ilgilendirir.

Sevmek, istemekle olmuyor.Bir kişiyle uzun süre bir şeyleri paylaşmak gerekiyor. Birlikte birşeyler yaparken düşünceler ve hareketler ister istemez birbirinden etkileniyor.Zamanla bir de bakıyorsunuz farkında olmadan aşık olmuşsunuz.Ama kendinizi onun kollarına bırakacaksınız.Güveneceksiniz ona.Bunlar hemen olmuyor

Şimdiki gençlik cinsel çekiciliğe kapılıp aşık olduğunu zannediyor.Aslında onlar da farkında değil ama istenen cinselliktir.Aşk daha başka bir şey.Aşkta cinsellik en son aşamadır.Bazan hiç olmaz.

Ama acı çekmemek için karşılık beklememek gerek aşkta.Karşılık beklersen o aşk olmaz.Karşılıklı çıkar ilişkisine döner.

Aşk, yaşanılması gereken, tarifi olmayan muhteşem bir duygudur..Ayaklar yerden kesilir, hiç olmadığımız kadar cesaretli oluruz..olmadık şeye güler ya da ağlarız, onsuz bir hayat düşünemeyiz, sesini duymak ya da onu görmek için türlü bahaneler uydururuz..

Aşk, insanı cesur yapar.Aşık olan kişi çok cesur olur.Sevdiği için yapmayacağı iş yoktur.Beynini son hücresine kadar çalıştırır sevdiği için.Yeter ki sevdiği olumsuz etkilenmesin.Hani Ferhat gibi dağları delersin derler ya işte o.Sevdiğinin olumsuz tarafı hiç insana görünmez aşık olunca.İnsan bir kişinin bir özelliğine aşık olur.O özellik kaybolunca aşk da biter.

Kişiye göre bu özellik değişir.Kimi mavi gözüne, kimi yeşil gözüne, kimi kara kaşına, kimi düşüncesine, kimi şiir yazmasına, kimi resim yapmasına.Yani aşık olduğun kişinin fiziksel özelliğine, becerisine, düşüncesine, hareketine, kariyerine aşık olursun.

O özellik zamanla o kişide azalır veya senin ilgi alanın değişir o zaman da aşk biter.Ama sevgi bitmez.

Murat Akcan

 
Toplam blog
: 46
: 1171
Kayıt tarihi
: 17.02.07
 
 

Adana doğumluyum ve Adana'da yaşıyorum. Jeofizik mühendisiyim...