Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aşk üzerine

Aşk üzerine
 

Bugün sevgililer günü, 14 Şubat. Dolayısıyla aşkı konuşmalıyız bugün. Öncelikle “aşk” kelimesi yerine “sevgi” kelimesini kullanmak istiyorum, bugün sevgiler günü. Sevgi nedir? Diye her zaman her yerde binlerce soru sorulur. Dolayısıyla cevaplarda çeşitlidir. Karşılıksız, içten duyulan duyguların adıdır sevgi. İnsanın insana olduğu kadar, farklı alanlarda da sevgi duygusundan bahsedebiliriz. Hayvanları, doğayı, yaşamayı sevebiliriz. Tasavvuf anlamında sevgiden bahsedebiliriz. Ama bugünün konusu iki karşı cinsin, insanın sevgisi.

Sayın okurlar, sevgiyi en iyi anlayabilmek için benim için iki önemli örneği sizinle paylaşmak istiyorum. Benim müzik dünyamın ilk ve unutulmaz grubu Beatles’ı ve önemli ikilisi John Lennon ve Paul McCartney’i hatırlayalım. Bu ikilinin sevgilileri ve eşleri Yoko Ono ve Linda Eastman.

30 yaşınızda dünyanın en ünlü grubunun en popüler üyeleri olduğunuzu düşünün. Her gittiğiniz yerde yüzlerce kızın sizin için deli olduğu düşünün (bu duygu nasıldır bilemiyorum). Siz gidiyor, pek de güzel sayılmayan bir kıza bağlanıyor, nikah kıyıyorsunuz. Çocuk yapıyor, iyi bir baba olmaya çalışıyor ve ölene kadar büyük bir sevgi ile bağlı kalıyorsunuz. Biri kendinden yaşça büyük kısa boylu bir Japon. Biri erkek yüzlü, çarpık bacaklı, çilli al benisi olmayan ( tek farkı Kodak’ın sahibinin kızı olması ) bir İngiliz. Ölüme kadar nedir bu beraberliğin kerameti diye düşündüğümüzde sevgi yani Aşk çıkıyor karşımıza. Bu iki evliliğe baktığımızda ortak noktanın aynı hayatı, aynı işi beraber büyük bir zevkle yaptıklarını görüyoruz. Çocuk yapmalarının dışında hayatlarına aynı sevgi ile bağladıklarını görüyoruz.

Duygusal anlamda birbirini sevenler, zamanla hayattan aldıkları farklı zevklerden dolayı sevgili olmaktan çıkıp maalesef eş oluyorlar. Klasik anlamda hayat arkadaşı olunuyor. Kimse üstüne almasın, anne ve babalarımız içinde aynı durum geçerli. John ve Yoko arasındaki sevgi ( aşk ) bunun en önemli örneğidir.

Bugünün kapitalist sistemi, 14 Şubat'ı Sevgililer gününü  insanlar para harcasınlar diye “sevgi”nin o saf duygusunu kullanıyor. Ne yazık ki gerçek sevginin anlamını çözemeyen bireyler de hediyelerle birbirlerini kandırıyorlar.

Sayın okurlar, unutmayın bugün en iyi hediyeniz şu kısa hayatımızda gerçek sevginizi ( aşkınızı ) bulmuş olmanızdır. Bu hiç de kolay değildir. Umarın o şanslı kişilerden birisi de sizsinizdir…

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..