Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Aşka giden yolda vajina estetiğinin önemi

Aşka giden yolda vajina estetiğinin önemi
 

Vajina ve kasık bölgesinin yanı sıra vajinal dudak bozukluklarının estetik ve fonksiyonel olarak düzeltilebildiğini biliyor muydunuz?  Estetik cerrahinin sınırlarını her geçen gün zorlayarak başarılı işlemlere imza atıyoruz. Kadınların hayatını kâbusa çevirebilecek fonksiyonel bozuklukların düzeltilmesinin dışında vajina iç dudakların küçültülmesi, vajina daraltma, dış dudakların restorasyonu, küçültülmesi, yağ enjeksiyonu, himen zarının onarımı ve G noktası büyütme işlemlerini kapsıyor.

Tıpta Labioplasti (vajina estetiği) adını verdiğimiz bu operasyon vajinanın iç ve dış dudaklarına yapılan estetik operasyonların tümüne deniyor. Vajinadaki iç dudakların şekli, rengi ve büyüklüğü ise ırk ve yaşa göre değişkenlik gösterebiliyor.  İç dudaklar genellikle biri diğerinden ya daha büyük ya da daha uzun olduğundan simetrik değildir. Bunlar yapısal olabildiği gibi sonradan da gelişebilen faktörlerdir. İç dudakların fazla olan kısımları terleme yapacağından vajinal bölgede kötü kokunun oluşmasına yol açar. Estetik açıdan alışık olunmayan görüntü veya cinsel ilişkide ağrıya sebep olan iç dudakların fazlalıkları ise labioplasti sayesinde alınıp düzeltilebilindiği gibi geniş ve asimetrik vajina dudakları küçültülüp dış görünüşü düzgün hale getirilebilir.  

İç ve dış dudaklara yapılan estetik operasyonlar kızlık zarına zarar vermez.

Küçük dış dudak veya iç dudakta bu deformiteler daha az görülse de bu durumda bölgeye yağ enjeksiyon uygulamaları yapıyoruz. Ek yağ enjeksiyon uygulaması, altı ay sonra tekrar edilebilir. Bölgeye yapılan yağ enjeksiyonu  sayesinde hastalarımdan çoğunun cinsel ilişkiden daha çok zevk aldıkları konusunda olumlu geri dönüşler de aldığımı hatırlatmam gerekir.

Sevgiyle,

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..