Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Askeri savcı 30 yıllık suskunluğunu bozdu

Askeri savcı 30 yıllık suskunluğunu bozdu
 

Emekli askeri savcı 30 yıllık soskunluğunu bozarakAbdi İpekçi cinayeti hakkında konuştu.


Emekli askeri savcı, Mehmet Ali Ağca konusunda, otuz yıllık suskunluğunu bozarak önemli açıklamalarda bulundu. O dönemin polis birimini de net sözlerle eleştirdi.

Miliyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'yi öldüren Mehmet Ali Ağca'nın sorgusunu yapan o dönemin askeri savcısı Ahmet Koç, olayla ilgili değişik söylentilere dayanmayarak 30 yıllık suskunluğunu bozarak o dönemdeki polis biriminin durumunu şu sözlerle eleştirdi : " Ağca yakalandıktan hemen sonra onun ifadesi basına sızdırıldı. Gizlilik ihlal edildi. Yakalandıktan beş gün sonra ifadesinin alınması da gecikmedir. Mehmet Ali Ağca'nın kaldığı İstanbul'daki ev 14 gün sonra arandı. Malatya'daki evinde 15 gün sonra arama yapıldı. Polis birimi POL-DER, POL-BİR diye ikiye bölünmüştü. Ağca'nın üzerinde adres ve telefon numaraları çıkmıştı. Polis birbucuk ay boyunca işlem yapmadı."

Emekli askeri savcı Ahmet Koç, Mehmet Ali Ağca'nın katil olduğunu hem onun sözlerinden hem de kanıtlardan anladığını söyleyerek sözlerini şunu da ekledi : " Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'dır. İpekçi'yi başkası öldürdü diyenlerin sözleri bana çok garip geliyor. Ağca, diyordu ki 1981 yılında af çıkacak, ben serbest kalacağım, af çıkmasa cezaevinden kaçacağım."

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..