Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '17

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın Beden Dili Nasıldır?

Aşkın Beden Dili Nasıldır?
 

Beden dilimiz, zihnimizden geçen duygu ve düşüncelerimizle alakalı bir çok doğruyu ortaya koyar. Sevinçli anlarımız, hüzünlerimiz, endişeli olduğumuz zamanlar veya aşık olduğumuzda vücut dilimiz bir çok farklı harekette bulunur. Aslında bunları tamamen istem dışı farkında olmadan sergileriz. Örneğin; aşık olduğunuz bir insana nasıl gördüğünüzü ya da size aşık olan birinin beden dili hareketlerini merak ediyor musunuz ? Cevabınız 'Evet' ise bu maddeleri dikkatlice okumanızda fayda var.

  1. Göz bebekleri büyür: Araştırmalara göre baktığımız şey dikkatimizi çektiğinde, bize heyecan verdiğinde gözbebeğimiz genişliyor. Kişi karşısındaki insandan etkilendiği veya onu beğendiği zaman yüreğindeki heyecanla göz bebekleri büyür. Dolayısıyla size mutluluk ve heyecanla bakan birinin göz bebeklerinde büyüme farkedebiliyorsanız bu karşınızdaki kişinin size birşeyler hissettiğinin bir işareti olabilir.
  2. Gülümsemek: Bu faktöründeki dikkat etmeniz gereken en önemli nokta karşınızdaki kişinin içten mi yoksa yapmacık mı bir gülümseme sergilediğini ayırt edebilmeniz gerekiyor. Çünkü içten bir gülüş, sizin sözlerinizden ciddi anlamda mutluluk duyduğunun en büyük işaretlerinden birisidir. Karşınızdaki değer verdiğiniz bir kişiyle eğer size karşı olan gülüşünü iyi gözlemleyin, samimi olup olmamasına dikkat edin.
  3. Onun davrandığı gibi davranmak: İnsanlar aşık oldukları kişiyle benzer şekilde durmaya ve davranmaya çok yatkındırlar. Aynı hızda yürümeye, benzer süratta yemek yiyip birşeyler içmeye, aynı anlarda gülümsemeye ve onun konuştuğu tavırda konuşmaya yani o an sergilediğiniz bir çok şeyi taklit edebilirler.
  4. Kendi kendine dokunma: Herhangi bir tedirginlik veya kararsızlık yaşayan insanlar farketmeden kollarını vücutlarına sararlar. Bu hareket heyecan ve kaygıyı kontrol etmeye, kendini korumaya yarar. İçindeki heyecanı veya buna benzer duyguları vücuduna dokunarak kontrol altına almaya çalışır. 
  5. Toparlanma: Aşık olan kadın veya erkek karşısındakine daha iyi gözüktüğünü hissetmek için saçını kıyafetini oturuşunu hal ve hareketlerinde küçük düzeltmeler yapar. 
 
Kayıt tarihi
: 08.04.17
 
 

..