Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojide Satürn

Astrolojide Satürn
 

SATÜRN
Karma’nın lordu, büyük öğretmen v.s. gibi isimlerle adlandırılan bu gezegenden genelikle korkutucudur. Satürn kısıtlamaların, zorlukların gezegenidir. İşleri yavaşlatır, engeller koyar, geciktirir.  Kötücül bir gezegen olarak bilinir. Yapılanmalarla, inşa etme işleriyle ilgilidir. Vücudumuzda, iskeletimiz, derimiz de Satürn ve yönettiği Oğlak burcu ile ilişkilidir. Derinin vücudumuzu sınırlama fonksiyonuna, iskeletimizin de vücudumuzu ayakta tutma, inşaatın adeta çatısı ve temeli olma özelliğine bakarsak; Satürn gezegeninin temalarının baktığımız her şeye uygulanabileceğini görürüz. Astroloji, işte böyle bir bütündür. Devlet tüzel kişiliğinin organları olan ve organik anlamda devlet ‘i oluşturan kamu kurumları da Satürn tarafından temsil edilir.

Satürn gezegeni, zaman kavramı ile ilgilidir. Zaman’a bırakılan şeyler , yani uzun vadeli şeyler onunla ilgilidir. Bir yandan da ödül ve ceza ilişkisinde bu gezegenin söz sahibi olması da bundandır.  “Ne ekersen onu biçersin .” sözü bu gezegenin anlamını birebir karşılar.  Bu gezegen bize sabrı öğütler; sabrederken yapmamız gerekeni yapmak da işin kuralıdır. Yoksa, oturup sabretmek olmaz. Tevekkül anlayışını yine burada da görmekteyiz.

Bütün zor anlamlarına karşılık, Satürn, hayat yolunda dürüst yürüyen kişiler için kalıcı ödüller, terfiler, başarılar, kalıcı zenginlikler de getirir.  Bu gezegen “ömür” ile de ilgilidir. Doğum haritasında iyi konumlanmış bir Satürn uzun ömürlü olmayı işaret edebilir.  Dürüstlükten kasıt sadece çalmamak çırpmamak değildir. Tercihimizi tembellik etmekten yana kullanmış isek , bu da kendi kulvarında , yapmamız gereken şeyi yapmadığımız için dürüst , dürüst yürümediğimiz anlamına gelmektedir.

Satürn’ün uygun gökyüzü altında getireceği  terfiler ya da başarılar ne zaman gelecektir? Bunu doğum haritamız ile o an ki gökyüzünün kıyaslanmasından yorumlamak mümkündür.

Doğal zodyakta 10.evde bulunan Oğlak ve 11. Evde bulunan Kova burcunun doğal yöneticisidir.  Oğlak burcunda  iyi çalışır. Köşe evlerde bulunan Satürn, diğer köşe evlerde bulunan gezegenler gibi etkisi daha fazla hissedilir. Yine köşe evlerde transit ettiğinde de etkisini bariz hissettirir, yani dış dünyada somut olaylarla kendisini gösterir.

Müesser İnce

 

 
Toplam blog
: 5
: 5811
Kayıt tarihi
: 24.02.18
 
 

Astrolojiye ilgi duyan bir dünya yolcusu..  Astroloji, hayat yolumuzda karşılaştığımız zorlukları..