Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '17

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojinin Tarihçesi

Astrolojinin Tarihçesi
 

Astroloji tarihi


Astroloji; yıldızların ve gezegenlerin insanlar üstündeki etkilerini belirlemek ve buna bağlı olarak yorumlayabilen bilim dalı olarak görülür. Fakat bazı yorumculara göre astroloji fal sanatı olarak bilinir. İnsanoğlunun bilinen tarihinin en başından beri var olduğu düşünülen astroloji bilim dallarının en eskisi olma özelliğini taşımaktadır.

Çoğu insanın bildiği ve inandığı astroloji bir kader değildir. Bu bilim dalı dönemleri ve şanslı günlerinizi hesaplar. Kimi zaman doğum haritalarımızdan sizi üzen ve kısıtlayabilecek tüm anları öğrenmek mümkün olabilmektedir. Fakat astroloji geleceği göstermez, kaderimizi sadece kendimiz belirleyebiliriz. Gezegenlerin durumları, şekilleri, açıları sizin durumunuzu belirlemektedir. Aslına bakarsanız astroloji içinizdeki gücün dışarı yansımasıyla oluşmaktadır.

 

 Okulları

Amerika, İngiltere, Avusturya gibi büyük ülkelerde astroloji bilimini öğreten birçok okullar vardır. Fakat Türkiye'de pek yaygın olmadığından dolayı sadece İstanbul Caddebostan'da bir okul bulunmaktadır. 3 yıl eğitim veren bu okulda hem yüz yüze sınıflarda hemde internet üzerinden eğitim alınabilinir. Ayrıca ileri seviye akademik eğitim almakta mümkündür. Fiyatları 2017- 2018 yılı için 400 TL'den başlamaktadır.

 

 Tarihçesi

Araştırmalara göre astroloji insanlık tarihinin en eski bilim dallarından biri olduğu düşünülmektedir. Farklı uygarlıklar zaman zaman astroloji ile ilgilenmiş ve çeşitli yorumlar yapılmıştır. Büyün uygarlıklar günümüze kadar gelen kalıntılar bırakmışlardır. Bilinen uygarlıklardan bazıları, Mısır, Çin, Babil, Yunan, Hint, Arap ve Roma gibi uygarlıklar olduğu düşünülmektedir. Eski devirdeki astrologların en iyileri şimdiki Irak'ta bulunan Kaldeliler de olduğu düşünülmektedir. M.Ö 3000 ile 5800 yıllarında yaşadığı düşünülen Kaldeliler astrolojiyi en güzel ve sade şekilde yorumlayan olarak bilinir.

Ayrıca Maya ve Çin uygarlıkları 2000'li yıllarda astroloji bilimini en etkin şekilde kullanıyorlardı. Felsefenin kurucularından olan Plato ve Pitagoras'ta bazı yazılarında yunanlıların astrolojiyi nasıl kullandıklarından bahsetmişlerdir. Eski felsefe kitaplarında da astrolojinin Albumasur ve Arapların nasıl astroloji ile ilgilendikleri ile ilgili bilgilerde verilmektedir.

Daha önceki kayıtlara bakıldığında ilk astrolojik bilgilerin şimdiki bilgilerden bir hayli farklı olduğu görülmektedir. Zamanlar yeni hesaplamaların yapılması, yeni gezegenlerin bulunması, burçların durumları ve yeni burçların tabloya eklenmesi ile yorumlamanın farklılaşmasına sebebiyet vermiş ve astroloji bilimini daha da zorlaştırmıştır.

 

 
Toplam blog
: 5
: 263
Kayıt tarihi
: 10.10.17
 
 

Merhaba, Ben Öner Onaylı, 1985 Ankara doğumluyum. Küçük yaştan bu yana bir çok sektörde çalıştım...