Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk bu günleri görse CHP'yi kurmazdı.

Atatürk bu günleri görse CHP'yi kurmazdı.
 

idefix.com


Ağızlarına sakız yapmışlar! Bu parti Atatürk'ün kurduğu parti diye! 12 Eylül sonrasında kapanan partilerin tekrar açılması söz konusu olduğunda SHP de Erdal İnönü karşısında başkan olamayan Baykal, çareyi CHP yi tekrar canlandırmak için bu partinin başına geçtikten sonra, Erdal İnönü'nün siyaseti bırakması sonrasında güç kaybeden SHP ile birleşme süreci sırasında aynen şunları söylemişti.

"Birleşme Necdet Calp'in kurduğu SHP çatısı altında mı? Yoksa Atatürk'ün kurduğu CHP çatısı altında mı olmalıdır?" Acemi siyasetçi Karayalçın ise Baykal'ın bu tuzağına düşmüş, en sonunda da Genel Başkanlığı Baykal'a kaptırmıştı.

Dün Önder Sav'ın aşağıdaki konuşmasını duyduktan sonra aklıma geçmişteki Baykal'ın konuşması geldi. Sav'ın konuşma metni aynen aşağıdaki gibiydi. Yine Atatürk'ü ağızlarına almış onun üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) yer almayan Önder Sav, "CHP'yi içerdeki, dışardaki düşmanlar eskitemedi, CHP'ye kısa bir zaman önce Genel Başkan olan Sayın Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin CHP Mustafa Kemal'in kurduğu CHP'dir" dedi.

Ne olmuş yani! Atatürk'ün kurduğu partiyse! Hiç olmazsa o parti kapatıldıktan sonra hiç açılmasaydı da bugün Atatürk'ün kemikleri sızlamasaydı....

Bir kaç yıl önce Melih Gökçek bir tartışma programında "CHP yi idare eden Genel Başkan değil Önder Sav'dır." diyerek CHP ye gönderme yapmıştı. "Eğer CHP de bir karar alınacaksa önce Sav'dan icazet alınmalıdır." diye eklemişti. O zamanlar Gökçek'in ne demek istediğini anlamamıştım. Ama şimdi her şey anlaşılıyor.

Şu sıralarda Erbakan'ın Saadet partisinde yaptıklarını, CHP de Önder Sav yapmaktadır. Gelmişsin 73 yaşına hala neler peşindesin? diye sormak gerekir kendisine....

Ne olursa olsun, Baykal'dan sonra Kılıçdaroğlu CHP için bir umut olmuştu. Eğer Önder Sav veya Sav'ın işaret ettiği biri CHP de Genel Başkan seçilirse parti ilk seçimlerde büyük hayal kırıklığına uğrar.

Eğer Kılıçdaroğlu'da HAS partisini kuran Numan Kurtulmuş gibi partiden ayrılılp, örneğin bir YAS partisi kurarsa, AKP nin ekmeğine yağdan sonra bal da sürülmüş olur.

Umarım Atatürk'ün kemikleri sızlamıyordur!

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..