Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk'e para cezası...

Atatürk'e para cezası...
 

Polislerin Atatürk sevdası(!) sürüyor!

Atatürk posterlerinin arabalara asılmasını yasaklayarak, çıkartmanın üşümemesi(!) için araç sahiplerine önce uyarı, sonra da para cezası kesiyorlar.

Aslında vatandaştan çekinmeseler, o çıkartmaları bir ağzı keskin bıçaklarla yerlerinden kazıyacaklar(!)

Hatırladınız mı? Daha geçenlerde Denizli'de bir sürücünün otomobilin kaportasının üzerine yapıştırdığı Atatürk resmi çıkartmasının trafik polisi tarafından kaldırılmak istenmiş, vatandaş devreye girince, Emniyet Müdür Yardımcısının devreye girmesiyle ve olay yerine gelmesiyle, çıkartmayı yapıştıran Atatürkçü vatandaş cezadan kurtulmuştu.

Böylesi olayların daha yaşanabileceğini dost sohbetlerinde konuşurken, fazla beklememize gerek kalmadan, benzer bir olay daha ülke gündemine düştü. Ancak bu kez devreye vatandaşın girmesi beklenmeden para cezası kesilerek, gereği yapıldı!

 Bursa'da Trafik polisi, Atatürk çıkartmasına para cezası kesti.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde, trafik polisi tarafından bir taksiye, kaputundaki Atatürk çıkartması nedeniyle 77 TL para cezası kesildi.

Basına yansıdığı kadarıyla; Merkez Osmangazi İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi Fomora Meydanı'ndaki bir durakta çalışan Nusret Bülent Tekcan yönetimindeki 16 T 0920 plakalı taksi, dün yolcusuyla birlikte Altıparmak Caddesi'nden Stadyum yönüne giderken, yolda görevli trafik polisi tarafından durdurulur.

Görevli polis, kaputta yer alan ve Atatürk'ün Kocatepe'de büyük taarruz öncesi çekilen fotoğrafının bulunduğu çıkartmanın Trafik Kanuna göre yasak olduğunu söyleyerek sökmesini ister.

Sürücü Nusret Tekcan bunun üzerine "Atatürk'ü çok seviyorum. Çıkartmayı sökmüyorum" deyince polisle arasında tartışma çıkar. Ancak, polis, Karayolları Trafik Kanunu'nun 26/2'inci maddesinde yer alan 'Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; izin alınmaksızın reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerini takmak, yazmak, sesli ve ışıklı donanımları bulundurmak' hükmü gereği 77 TL para cezası keser.

Nusret Tekcan, kendisine ceza kesilmesine rağmen taksisinde bulunan Atatürk çıkartmasını sökmeyi düşünmediğini açıklar.

Şimdi, Nusret Tekcan’a periyodik olarak trafik cezası kesilip kesilmeyeceği merak konusu!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..