Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '16

 
Kategori
Bayramlar
 

Atatürk'ü anma ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

Atatürk'ü anma ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı
 

19 Mayıs gözterilerinde (amuda kalkmış öğrenci ben.Lise birinci sınıfta)


19 Mayıs 1919 Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gündür. I. Dünya Savaşı sonunda ülkemizin birçok yeri savaşı kazanan devletler tarafından işgal edilmişti. Yurdumuzu bu durumdan kurtarmak için Atatürk, 16 Mayıs 1919'da “Bandırma Vapuru” ile İstanbul’dan Samsun’a hareket etti. 19 Mayıs 1919'da Samsun’a vardı ve burada Kurtuluş Savaşını başlattı.

Üç yıl süren savaşlar sonunda ülkemiz yabancı güçlerden kurtarıldı. 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti ilan edildi. Atatürk’ün, Samsun’a varış tarihi olan 19 Mayıs günü Ata’nın isteği üzerine “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gençliğimize ve ülkemize kutlu olsun. Tüm  olumsuz sözlemlere  rağmen Ülkemizin her yöresinde Bayramımız coşku ile kutlanacaktır.

Ankara Kız Lisesinde okurken Beden öğretmenimiz Allah rahmet eylesin Mehveş Hanım bir ay öncesinden bizleri titiz bir çalışma ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına hazırlardı. O tarihlerde bayrama beyaz kısa şort üstümüze sınıflara göre beyaz, kırmızı tişörtler giyerdik. Hey gidi günler hey ne idik ne olduk.

Şükranla andığımız

Mustafa Kemal Atatürk’ün,

Savaşları ile kurtarıldı bu vatan,

Bölüp parçalamak isteyenlere

Örnek olsun Samsun güneşi Atam..

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..